Tennis: ATP 500 Hamburg, Alcaraz favoriet

Jeroen van Veen
19. juli 2022

Wimbledon is alweer even voorbij, Novak Djokovic won zijn zevende titel op het heilige gras in Londen, maar het tennis stopt niet. Deze week staat bijvoorbeeld het ATP toernooi van Hamburg op het programma, een graveltoernooi waar het Spaanse supertalent Carlos Alcaraz de favoriet op de toernooizege is. ATP Hamburg, 18 – 26 juli 2022. Pak je BetCity odds boost en wedt op mannentennis in Hamburg.

Er staan ook twee Nederlandse spelers in het schema van dit graveltoernooi, maar voor Botic van de Zandschulp zat het toernooi er al binnen één wedstrijd op. De als vijfde geplaatste Van de Zandschulp die doorgaans beter uit de voeten kan op hardcourt trof het met de loting niet, want de Spanjaard Alejandro Davidovich Fokina stond eerder dit jaar nog in de finale van het Masterstoernooi van Monte Carlo dat ook op gravel gespeeld wordt. De Nederlander werd met 6-4 6-4 uitgeschakeld, maar er is nog een Nederlandse troef aanwezig.

Moeilijke loting Griekspoor

Tallon Griekspoor won op zondag nog het Challenger toernooi in Amersfoort en dus is het gevoel goed, maar ook zijn loting is niet ideaal. Griekspoor staat in de eerste ronde tegen Holger Rune. De 19-jarige Deen is dit jaar op de ranglijst als een komeet omhoog geschoten en is daardoor als achtste geplaatst in dit toernooi. Een quotering voor een overwinning van Griekspoor is bij BetCity dan ook 2.25 waard, tegen 1.64 voor de Deen.

De topfavoriet dit toernooi is echter de jonge Spanjaard Carlos Alcaraz, net als Rune nog maar 19 jaar. De Spanjaard heeft op papier een makkelijke eerste ronde tegen de relatief onbekende Duitser Nicolas Kuhn, de nummer 259 van de wereld.

Wil je bij BetCity op een wedstrijd wedden dan kun je dat zelfs gratis doen, want de Nederlandse bookmakers heeft een free bet van 5 euro beschikbaar voor het ATP toernooi. Die free bet kun je op elke wedstrijd inzetten en de winst van je weddenschap, als je die wint, wordt aan je tegoed toegevoegd.

Een bet op winst van Alcaraz in zijn wedstrijd tegen Kuhn is uiteraard niet zo interessant. De quotering van 1.02 voor een overwinning van de Spanjaard levert je bij winst weinig op, tenzij je een groot kapitaal inzet en dan is het risico weer groot, want een opgave of een offday kunnen je dan heel veel geld kosten. Je kunt daarom beter op een game handicap inzetten. Met een game handicap van Alcaraz -6.5 is een 6-3, 6-2 overwinning voldoende om je weddenschap uit te laten komen tegen een quotering van 1.82.

Wedden bij BetCity

ATP Hamburg odds

Denk je dat de Spanjaard, die op Wimbledon voor het laatst in actie kwam, echt nog warm moet draaien op het gravel, kun je juist ook op Kuhn +4.5 inzetten. In dat geval is een 6-4, 6-4 nederlaag voor de Duitser voldoende om je weddenschap tegen een quotering van 4.60 te winnen. Met die BetCity bonus kan dat dus een flinke winst opleveren.

Alcaraz is dan ook de duidelijke toernooifavoriet met een quotering voor 1.67, ruim voor Andrej Roeblev, ook al geen gravelspecialist, op 7.50. Gravelbijters Pablo Carreño-Busta en Diego Schwartzman zijn ook kanshebber met een quotering van 16.00. Dus pak je BetCity bonus en wedt op tennis!

Over de auteur

Jeroen schrijft al lange tijd voor Sportweddenschappen-Bonus. Hij zit vol met kennis over voetbal en alle Nederlandse bookmakers. Ook is hij altijd op de hoogte van de bonussen die worden aangeboden. Jeroen is groot Feyenoord fan en schrijft vooral nieuws over Nederlands en Europese voetbalwedstrijden in combinatie met bookmakers acties.