AZ vs FK Tuzla City, seizoensopener voor plaatsing Conference League

Jeroen van Veen
20. juli 2022

# Ad Als winnaar van de play-off voor een plek in de Conference League moet AZ dit seizoen als eerste van de Nederlands clubs in actie komen, in de tweede voorronde tegen het Bosnische FK Tuzla City, nadat de Bosniërs in de eerste ronde Tre Penne uit San Marino uitschakelde.  AZ – FK Tuzla City in de Conference League, 21 juli 2022 om 20:30. Pak je Bet365 bonus en wedt op deze wedstrijd.

De Nederlandse ploeg zou in eerste instantie eerst uit spelen, maar het stadion van Tuzla is dan al bezet, dus werd het omgedraaid. Dit zou in het voordeel van het team uit Bosnië Herzegovina kunnen zijn, maar de verwachting is dat de Alkmaarders toch wel een stukje te sterk zullen zijn voor Tuzla City. AZ zal dit tweeluik daarom dus al in eigen huis af willen maken. AZ heeft een relatief rustige transferzomer gehad. Het verloor wel aanvoerder Owen Wijndal aan Ajax, maar de rest van het team is nog intact gebleven.

Er hangen nog wel vraagtekens rondom Jesper Karlsson. De smaakmaker van het afgelopen seizoen is nadrukkelijk op zoek naar een volgende stap en is vanwege een blessure in de voorbereiding ook nog niet in actie gekomen, dus zal hij er deze wedstrijd ook niet bij zijn. Spits Vangelis Pavlidis was afgelopen weekend ziek, maar hoopt op tijd fit voor deze wedstrijd en datzelfde geld voor Yukinari Sugawara, die met een lichte blessure kampt.

Het logo van Bet365
© bet365

De Bosniërs zijn een laagvlieger op het internationale podium. Tuzla City eindigde vorig seizoen op een tweede plek, liefst 27 punten achter de nummer één en komen daarom uit in de voorronde van de Conference League. Het won in de eerste ronde weliswaar afgetekend van Tre Penne (8-0 over twee wedstrijden), maar het voetbal in San Marino is natuurlijk geen enkele graadmeter voor wat er komen gaat.

AZ grote favoriet voor winst

Dat AZ deze wedstrijd wel moet kunnen winnen is duidelijk. Bij Bet365 krijg je namelijk een quotering van 1.09 voor een overwinning van AZ en liefst 23.00 voor een overwinning van Tuzla City. Als je denkt dat de Bosniërs echt een kans maken is dat natuurlijk perfect om op te wedden, maar denk je dat AZ inderdaad gaat winnen, dan moet je bij je bet sites iDEAL ergens anders op wedden om een interessante quotering te krijgen.

Zo kun je bijvoorbeeld meer krijgen als je inzet op het feit dat AZ de eerste helft al direct een voorsprong pakt en het dus al vlug in zijn voordeel beslist. Voor half-time odds, AZ wint krijg je namelijk een quotering van 1.40.

Je kunt ook inzetten op het aantal goals. De aanval van AZ is misschien niet op zijn sterkst, met het mogelijke ontbreken van Jesper Karlsson en dat het ook niet zeker is dat Pavlidis al terug is en helemaal fit is, maar evengoed heeft AZ natuurlijk nog genoeg scorend vermogen in huis, dus kun je op minimaal drie doelpunten voor AZ wedden, met een quotering van 1.62.

Wil je gratis wedden op deze wedstrijd, klik dan op de link om uit te vinden hoe dat moet.

 

Over de auteur

Jeroen schrijft al lange tijd voor Sportweddenschappen-Bonus. Hij zit vol met kennis over voetbal en alle Nederlandse bookmakers. Ook is hij altijd op de hoogte van de bonussen die worden aangeboden. Jeroen is groot Feyenoord fan en schrijft vooral nieuws over Nederlands en Europese voetbalwedstrijden in combinatie met bookmakers acties.

Bet365 Nieuws