Feyenoord vs Willem II, Feyenoord wil derde plaats vasthouden

Jeroen van Veen
1. april 2022

Feyenoord leek in februari nog even een outsider voor de titel, maar dat kunnen de Rotterdammers inmiddels wel uit hun hoofd zetten. De ploeg is nu vooral bezig FC Twente en AZ achter zich te houden, gaat dat lukken? Feyenoord – Willem II in de Eredivisie, 2 april 2022 om 18:45.

Na twee weken pauze gaat de Eredivisie weer verder en neemt Feyenoord het op tegen het geplaagde Willem II en bij Jack’s Nederland kun je volop wedden op deze wedstrijd. De Rotterdammers kregen vlak voor de interlandbreak een tik te verwerken. Feyenoord kwam tegen Ajax twee keer op voorsprong en leek te profiteren van de mindere vorm van de Amsterdammers, maar met twee goals in het laatste kwartier ging de Klassieker opnieuw verloren. 

Keepersprobleem Feyenoord

Het spel was hoopgevend want Feyenoord legde Ajax vrijwel de hele wedstrijd het vuur aan de schenen. De keeperspositie baart de fans echter zorgen. Justin Bijlow is voor de zoveelste keer geblesseerd en daarom staat Ofir Marciano de rest van het seizoen in het doel. De Israëlische sluitpost straalt echter nog niet veel zekerheid uit en ging tegen Ajax ook weer opzichtig in de fout. Feyenoord maakte gebruik van de regel van de FIFA dat spelers van clubs uit Rusland en Oekraïne vanwege het conflict transfervrij bij andere clubs mogen tekenen en trok Valentin Cojocaru aan als back-up van Marciano. 

De Roemeen liet in een oefenwedstrijd tegen RKC echter ook een matige indruk achter en Slot heeft al aangegeven dat Marciano voorlopig eerste keus blijft. Verder lijkt Feyenoord met een fitte selectie naar deze wedstrijd tegen de degradatiekandidaat toe te werken. 

Willem II speelde twee weken geleden zijn eerste wedstrijd onder Kevin Hofland. De club nam eerder afscheid van trainer Fred Grim en technisch directeur Joris Mathijsen na de reeks van 19 wedstrijden met maar één schamele overwinning. Hofland pakte in zijn eerste wedstrijd meteen een punt tegen AZ, maar dat was wel wat geflatteerd, zeker omdat het jonge AZ drie dagen daarvoor nog 120 minuten had gespeeld in de Conference League. 

Toch leek vooral de moedeloosheid wat verdwenen bij Willem II en zat er nieuwe energie in de ploeg. Of dat genoeg is om in de Kuip ook een resultaat te halen tegen Feyenoord is echter de vraag.

Odds Feyenoord – Willem II bij Jack’s

Bij de bookmakers Nederland is Feyenoord de grote favoriet voor de overwinning. Bij Jack’s krijg je een quotering van 1.15 voor een overwinning van Feyenoord, terwijl die voor een overwinning van Willem II op liefst 19.00 ligt. Zelfs een gelijkspel ligt niet in de lijn der verwachting met een quotering van 9.00. 

Feyenoord vs Willem II odds

Als je wel wat wilt inzetten op Willem II, maar niet gelooft dat ze echt gaan winnen, dan kun je dat op de handicap wedden doen. Zo krijg je bijvoorbeeld een quotering van 2.75 voor Willem II +2. Dat betekent dus dat je de weddenschap wint als Feyenoord met maximaal een doelpunt verschil wint. Zelfs voor Willem II +3 krijg je nog een aardige quotering van 1.66.

Verder kun je ook op het totaal aantal doelpunten inzetten. Zo krijg je voor meer dan 3.5 doelpunten een quotering van 2.08. Voor minder dan 3.5 doelpunten ligt die quotering op 1.76, maar met het keepersprobleem bij Feyenoord ligt het voor de hand dat er meer gescoord wordt dan normaal. 

Over de auteur

Jeroen schrijft al lange tijd voor Sportweddenschappen-Bonus. Hij zit vol met kennis over voetbal en alle Nederlandse bookmakers. Ook is hij altijd op de hoogte van de bonussen die worden aangeboden. Jeroen is groot Feyenoord fan en schrijft vooral nieuws over Nederlands en Europese voetbalwedstrijden in combinatie met bookmakers acties.

Jacks Casino & Sport Nieuws