PEC Zwolle vs Go Ahead Eagles, degradatieduel

Jeroen van Veen
1. april 2022

#Ad Go Ahead Eagles heeft na de overwinning op Cambuur Leeuwarden flink wat afstand genomen van de degradatiestreep, terwijl PEC Zwolle op de 18de en laatste plaats staat. PEC Zwolle – Go Ahead Eagles in de Eredivisie, 3 april 2022 om 12:15.

Voor het begin van het seizoen leek Go Ahead Eagles de gedoodverfde degradatiekandidaat. De ploeg was afgelopen seizoen in de Eerste Divisie prima in vorm, maar promoveerde alsnog enigszins verrassend. Het verloor daarna een aantal belangrijke spelers, maar toch is Go Ahead dit seizoen nog geen moment echt in direct degradatiegevaar geweest.

Hoe anders is dat bij PEC Zwolle. De Zwollenaren verwachtten een seizoen in de middenmoot, maar vanaf het begin liep het voor geen meter. Met Art Langeler aan het roer werden er amper punten gehaald en PEC kwam in een hopeloze situatie terecht. Langeler werd al vrij snel de laan uitgestuurd en Dick Schreuder kwam voor hem in de plaats. 

Wederopstanding PEC Zwolle

Sindsdien gaat het al een stuk beter in Zwolle. Schreuder kreeg met name de verdediging weer op orde en Zwolle krijgt een stuk minder doelpunten tegen. Er werd dit jaar al vier keer gewonnen en dus komt lijfsbehoud weer in zicht. Daar moeten echter nog wel flink wat wedstrijden voor worden gewonnen en met nog zeven wedstrijden te gaan, moet dat snel gebeuren. 

Op papier zou dit één van die overwinningen moeten worden. Go Ahead is prima in vorm, maar is niet de tegenstander die angst inboezemt zoals Feyenoord, waar een aantal weken geleden maar net van werd verloren. Toch zal het niet makkelijk worden, coach Kees van Wonderen heeft van Go Ahead een echte vechtmachine gemaakt die bijna niet te verslaan is en dus lijkt dit een spannende wedstrijd te worden. Go Ahead kan de punten ook zeker nog gebruiken om zeker te zijn van een langer verblijf in de Eredivisie. 

Bij Bet365 Nederland is PEC Zwolle wel de favoriet op de overwinning, maar het verschil is niet heel groot. Voor een overwinning van PEC krijg je namelijk een quotering van 2.00, terwijl die voor een overwinning van Go Ahead Eagles op 3.60 ligt. 

Verhoogde quoteringen bij Bet365

Je krijgt bij Bet365 ook verhoogde quoteringen aangeboden voor deze wedstrijden en dat maakt het natuurlijk nog interessanter om te wedden. Zo krijg je een quotering van 3.60 voor een halftime/fulltime weddenschap op PEC Zwolle. In dat geval moet PEC bij rust al voorstaan en dan uiteindelijk ook de wedstrijd winnen. Een doelpunt van Zwolle spits Daishawn Redan is 8.50 waard in plaats van 7.00 en als Iñigo Cordoba nog eens het doel vindt, dan krijg je daar 6.00 voor. 

FC Zwolle GAE 03042022
©Bet365, screenshot 31-03-2022, odds onderhevig aan verandering

Redan staat dit seizoen pas op vier doelpunten, maar sticht de laatste maanden veel gevaar en is inmiddels erg belangrijk voor Zwolle. Cordoba staat in 2022 al op vier doelpunten, waaronder een doelpunt tegen Ajax en PSV.

Je kunt bij Bet365 dus verantwoord wedden op deze wedstrijd. Op de precieze uitslag wedden is altijd wat risicovoller, want een onhandigheidje kan al een doelpunt veroorzaken, maar het feit dat PEC de laatste weken vooral de verdediging erg goed op orde heeft, betekent dat de kans op tegendoelpunten niet zo groot is en dan heeft PEC aan één doelpunt genoeg voor de overwinning. Voor een 1-0 einduitslag krijg je dan ook een verhoogde quotering van 8.00. 

Over de auteur

Jeroen schrijft al lange tijd voor Sportweddenschappen-Bonus. Hij zit vol met kennis over voetbal en alle Nederlandse bookmakers. Ook is hij altijd op de hoogte van de bonussen die worden aangeboden. Jeroen is groot Feyenoord fan en schrijft vooral nieuws over Nederlands en Europese voetbalwedstrijden in combinatie met bookmakers acties.

Bet365 Nieuws