Cambuur Leeuwarden vs NEC, promovendi tegen elkaar in de middenmoot

Jeroen van Veen
2. april 2022

Beide ploegen promoveerden dit jaar naar de Eredivisie en houden zich voorlopig ver van de degradatienood, wie wint dit duel van middenmoters? Cambuur Leeuwarden – NEC in de Eredivisie, 3 april 2022 om 16:45.

Haar nieuwe trainer Cambuur Leeuwarden

Eerder deze week stelde Cambuur Leeuwarden met Dennis Haar alsnog een nieuwe trainer aan. Henk de Jong is tijdelijk weggevallen vanwege gezondheidsproblemen. Pascal Bosschaart zou het seizoen afmaken, maar de assistent van de Jong heeft niet de benodigde papieren. Dus moest er een nieuwe trainer gevonden worden en de keus viel op Dennis Haar. 

Voor Haar is het zijn eerste klus als hoofdtrainer in de Eredivisie. Haar was jarenlang assistent en stond bij Jong AZ en Jong PSV al eens op eigen benen. Zijn laatste klus was als assistent van John van den Brom bij Racing Genk. Toen de resultaten verslechterden moest verrassend genoeg eerst Haar vertrekken en even later moest ook van den Brom het veld ruimen. 

De resultaten zijn hard omlaag gegaan bij Cambuur sinds de Jong zich in december voor het eerst ziek meldde. Omdat Cambuur daarvoor bij de bovenste plaatsen meedeed, heeft het team echter nog een aardig kussentje richting de degradatieplaatsen. Datzelfde geldt voor NEC. De eerste helft van het seizoen deed NEC nog mee om Europees voetbal, maar sinds de winterstop loopt het wat minder soepel bij de ploeg van Rogier Meijer. 

De trainer heeft overigens wel weer een contract gekregen voor volgend seizoen en dat lijkt gezien de resultaten niet meer dan logisch. NEC speelt met een jonge ploeg leuk voetbal en is daarom geen moment in degradatieproblemen geweest. Een interessante wedstrijd dus, zeker omdat beide ploegen zich zelfs nog voor Europees voetbal zouden kunnen plaatsen. 

Op het moment staat Cambuur precies één punt boven NEC en dus lijken de ploegen dicht bij elkaar te zitten. Bij de Nederlandse bookmakers is er dan ook geen duidelijke favoriet voor de overwinning. Winst van Cambuur levert je bij BetCity een quotering van 2.50 op, terwijl die voor winst van NEC op 2.75 ligt. Cambuur heeft het thuisvoordeel en met de fanatieke supporters telt dat mee, maar echt favoriet zijn ze niet en dat heeft met name met de recente resultaten te maken. Cambuur verloor namelijk zes van de laatste zeven wedstrijden. 

Heldenrol Tavsan bij Jong Oranje

Bij NEC stond Elayis Tavsan afgelopen week in de schijnwerpers. De jonge aanvaller werd bij zijn debuut voor Jong Oranje meteen matchwinner met twee doelpunten in de belangrijke wedstrijd tegen Jong Zwitserland. De 20-jarige buitenspeler scoorde al vijf keer voor NEC dit seizoen en alhoewel hij nog vaak verkeerde keuzes maakt, ontwikkelt hij zich snel onder de vleugels van Meijer. Cambuur Leeuwarden vs NEC  odds

Een doelpunt van Tavsan in deze wedstrijd levert een quotering van 3.20 op. Je kunt je weddenschappen met iDEAL betalen. Bij Cambuur is Tom Boere de grootste kanshebber op een doelpunt met een quotering van 2.80. Cambuur vindt de laatste tijd het net lang niet zo makkelijk als eerder dit seizoen, maar speelt nog steeds graag naar voren. Dat is iets van Henk de Jong, die ondanks de 9-0 nederlaag tegen Ajax eerder dit seizoen niets wilde weten van een meer behouden speelstijl. Ze hebben Haar gekozen om dat voort te zetten, maar in hoeverre dat zal gebeuren wordt in de komende weken waarschijnlijk duidelijk. 

Over de auteur

Jeroen schrijft al lange tijd voor Sportweddenschappen-Bonus. Hij zit vol met kennis over voetbal en alle Nederlandse bookmakers. Ook is hij altijd op de hoogte van de bonussen die worden aangeboden. Jeroen is groot Feyenoord fan en schrijft vooral nieuws over Nederlands en Europese voetbalwedstrijden in combinatie met bookmakers acties.