Eintracht Frankfurt vs Barcelona, kan Barcelona goede vorm doorzetten?

Jeroen van Veen
6. april 2022

In de kwartfinale van de Europa League neemt een fris spelend Barcelona het op tegen Eintracht Frankfurt, dat een matig seizoen draait in Duitsland. Eintracht Frankfurt – Barcelona in de Europa League, 7 april 2022 om 21:00.

Het wordt de eerste keer dat beide ploegen elkaar tegenkomen en dat komt deels door de matige eerste seizoenshelft van Barcelona. Eintracht Frankfurt speelt vrijwel nooit Champions League, maar is een regelmatige gast in de Europa League. Barcelona staat voor het eerst sinds het seizoen 2003/04 niet in de achtste finale van het miljardenbal, maar speelt deze keer een niveautje lager. 

Dat Barcelona niet meer in de Champions League staat had voor een groot deel te maken met de financiële problemen en het blessureleed waar Barcelona mee te maken had. Onder Ronald Koeman was het spel al het hele jaar moeizaam, maar daar kwamen ook nog lange blessures voor spelmaker Pedri, Gerard Pique, Ronald Araujo, Sergio Aguero en Ansu Fati bij. Omdat Leo Messi op het laatste moment naar PSG vertrok en er geen geld was voor vervangers bleef er weinig over.

Vernieuwd Barcelona wervelt bij vlagen

Koeman wist erg weinig te doen met de spelers die wel beschikbaar waren en werd vervanger voor Xavi. De voormalig middenvelder en één van de beste spelers ter wereld had een moeizame start, maar sinds de winterstop loopt de ziekenboeg leeg en met wat gerichte aanwinsten lijkt de ploeg weer als vanouds te draaien. Real Madrid werd in maart met maar liefst 0-4 weggevaagd en ook Atlético Madrid, Sevilla en Napoli moesten eraan geloven. 

Frankfurt won zijn groep in de Europa League en nam het in de achtste finales op tegen Betis Sevilla. De Duitsers leken op rozen te zitten na de 1-2 overwinning in Sevilla, maar in eigen huis viel nog bijna het doek toen Betis in de 90ste minuut een verlenging afdwong. Net voordat de wedstrijd naar strafschoppen ging, zorgde een eigen doelpunt van Guido Rodriguez ervoor dat Frankfurt alsnog in de kwartfinale staat.

Het is een groot affiche voor de fans van Frankfurt, want volgens de club waren er 250.000 aanvragen voor de kleine 50.000 beschikbare tickets. Mensen willen het swingende Barcelona weer zien en volgens de Nederlandse bookmakers zijn de Catalanen dan ook de grote favoriet voor de overwinning. Bij BetCity krijg je een quotering van 1.65 voor een overwinning voor Barcelona, terwijl die voor een overwinning van de gastheer op 4.80 ligt.

Er zijn sowieso maar weinig mensen die denken dat Frankfurt zich over twee wedstrijden voor de halve finales plaatst. Frankfurt is namelijk met een matig seizoen bezig in Duitsland en staat op een negende plaats. Denk je dat echter wel, dan kun je daar goed geld mee verdienen met de beste odds. Plaatsing voor Barcelona levert met 1.14 bijna niets op, maar als de Duitsers verrassen, krijg je daar een quotering van 5.75 voor.

Eintracht Frankfurt vs Barcelona odds

Je kunt zelfs gratis wedden bij BetCity en dan kun je bijvoorbeeld op het aantal doelpunten wedden. Omdat Barcelona de laatste tijd zo goed speelt verwacht de bookmaker doelpunten. Je krijgt bijvoorbeeld een quotering van 1.63 voor meer dan 2.5 doelpunten en 2.28 voor minder dan 2.5 doelpunten. In beide vorige rondes wist Barcelona in de eerste wedstrijd niet tot scoren te komen, dus een zekerheid voor doelpunten is deze wedstrijd niet.

Wedden bij BetCity

Over de auteur

Jeroen schrijft al lange tijd voor Sportweddenschappen-Bonus. Hij zit vol met kennis over voetbal en alle Nederlandse bookmakers. Ook is hij altijd op de hoogte van de bonussen die worden aangeboden. Jeroen is groot Feyenoord fan en schrijft vooral nieuws over Nederlands en Europese voetbalwedstrijden in combinatie met bookmakers acties.