Feyenoord vs Slavia Praag, eerste kwartfinale Conference League

Jeroen van Veen
6. april 2022

Na een relatief makkelijke overwinning op Partizan Belgrado staat Feyenoord voor het eerste sinds de gewonnen Uefa Cup van 2001 weer in de kwartfinale van een Europees toernooi. Feyenoord – Slavia Praag in de Conference League, 7 april 2022 om 18:45. Claim je Toto sport bonus voor deze wedstrijd.

Het wordt al de derde keer dit seizoen dat beide ploegen elkaar tegenkomen, want Feyenoord en Slavia Praag zaten ook bij elkaar in de groep. In september won Feyenoord in eigen huis na een fantastische eerste helft en een matige tweede helft met 2-1. Later had Feyenoord met nog één wedstrijd te gaan een gelijkspel nodig om zich als eerste in de groep direct voor de achtste finales te plaatsen en dat kwam er, ondanks dat Feyenoord bijna een uur met tien man op het veld stond na een rode kaart van Guus Til. De gelijkmaker viel toen ruim in de blessuretijd. 

Flink verzwakt Slavia Praag

Slavia Praag was in de tussenronde net te sterk voor Fenerbahce en in de achtste finale was de ploeg veel te sterk voor het Oostenrijkse LASK Linz, maar het verloor daar wel twee spelers voor deze wedstrijd. Verdediger Aiham Ousou en middenvelder Srdjan Plavsic zagen toen allebei een rode kaart, waardoor ze er in Rotterdam niet bij zijn. Slavia mist sowieso nogal wat spelers voor deze wedstrijd. De ploeg onderging in de winterstop nogal wat veranderingen en er mochten maar drie nieuwe spelers voor het Europese toernooi ingeschreven worden. 

Ook Lukas Masopust moet deze wedstrijd missen en dat komt Feyenoord goed uit. De vaste waarde in het Tsjechische nationale elftal is één van de drijvende krachten van dit team, maar de middenvelder is één van de vele spelers die deze wedstrijd moet missen. Ook Michael Krmencik die regelmatig in het nationale team speelt, is er in Rotterdam niet bij. 

Feyenoord werkt met een vrijwel fitte selectie naar deze wedstrijd toe. Het grootste gemis is nog steeds keeper Justin Bijlow. De blessuregevoelige keeper ligt er opnieuw uit met fysieke ongemakken, waardoor de tot nog toe wat tegenvallende Israëliër Ofir Marciano het doel verdedigt. Lutsharel Geertruida is er ook niet bij vanwege een blessure, maar met Marcus Pedersen staat er een vervanger van niveau klaar. 

Odds Feyenoord Slavia Praag bij Toto

Bij de Nederlandse bookmakers is Feyenoord daarom de grote favoriet op de overwinning in deze wedstrijd. Toto geeft een quotering van 1.71 voor een overwinning van Feyenoord, terwijl een overwinning van de Tsjechen op 4.60 ligt. Toto vindt Feyenoord ook de favoriet voor plaatsing voor de halve finale in het tweeluik, want de quotering voor de Rotterdammers ligt op 1.65 en die van de bezoekers op 2.15.

wedden op feyenoord slavia praag

Toto heeft een aantal interessante specials, zowel voor spelers als voor de uitslag, zo krijg je een quotering van 5.80 voor een doelpunt van Luis Sinisterra in een overwinning van Feyenoord waar beide ploegen minimaal eenmaal het net vinden. Of 5.50 als Bryan Linssen het openingsdoelpunt maakt en Feyenoord wint. Cyriel Dessers kreeg in de afgelopen weken de voorkeur boven Bryan Linssen omdat Linssen wat vermoeid leek, maar Linssen scoorde afgelopen weekend eindelijk voor het sinds de winterstop eerst in de Eredivisie en lijkt weer frisser te worden. Overigens scoren beide spelers ook vaak als invaller, waardoor het niet per se een nadeel hoeft te zijn voor degene die op de bank begint. 

Over de auteur

Jeroen schrijft al lange tijd voor Sportweddenschappen-Bonus. Hij zit vol met kennis over voetbal en alle Nederlandse bookmakers. Ook is hij altijd op de hoogte van de bonussen die worden aangeboden. Jeroen is groot Feyenoord fan en schrijft vooral nieuws over Nederlands en Europese voetbalwedstrijden in combinatie met bookmakers acties.

Toto Nieuws