Amstel Gold Race, nieuwe winnaar in Limburg

Jeroen van Veen
8. april 2022

#Ad Komende zondag staat de 56ste editie van de Amstel Gold Race op het programma. We weten nu al dat we een nieuwe winnaar krijgen, want Wout van Aert, winnaar in 2021, is nog niet fit na een coronabesmetting en doet niet mee. Amstel Gold Race, zondag 10 april 2022.

Vorig jaar was deze Limburgse Klassieker er eentje om in te lijsten. Mathieu van der Poel sloeg deze race over om zich voor te bereiden op de Olympische mountainbikerace, maar met van Aert, Julian Alaphillipe, Alejandro Valverde, Primoz Roglic, Tom Pidcock en vele andere specialisten stond er toch een deelnemersveld om van te smullen.
De dik 218 kilometer lange race kwam pas laat op gang, maar toen er na 150 echt gekoerst werd, regende het aanvallen. Roglic leek één van de favorieten voor de overwinning, maar de Sloveen van Jumbo-Visma kreeg met materiaalpech te maken. Uiteindelijk reden van Aert, Pidcock en Maximilian Schachmann op de laatste beklimming van de Cauberg weg uit de voorste groep en zij mochten het in de sprint uitmaken. Van Aert en Pidcock zaten in de spannende sprint zo dicht bij elkaar dat een fotofinish uiteindelijk uitkomst moest bieden. Daaruit bleek dat van Aert net een banddikte voor Pidcock zijn fiets over de streep had geduwd en daarmee schreef hij zijn eerste Amstel Gold Race op zijn naam.

Mathieu van der Poel favoriet bookmakers Amstel Gold 2022

Zo kreeg Mathieu van der Poel, winnaar in 2019 een waardige opvolger. Niet in het minst vanwege het ontbreken van de Belgische titelverdediger is van der Poel ook dit jaar weer de grote favoriet voor de overwinning bij de bookmakers Nederland. Na zijn prachtige overwinning in de Ronde van Vlaanderen van vorige week, is zijn vervelende begin van het jaar, waar hij door een rugblessure lang aan de kant staat helemaal vergeten. De rijder van Alpecin-Fenix vocht in Vlaanderen een verbeten strijd uit met Tadej Pogacar en won de sprint uiteindelijk op klasse en slimheid. Bij de bookmakers is van der Poel ook de grote favoriet voor het winnen van de Gold Race want bij Bet365 krijg je de beste odds voor van der Poel met een quotering van 2.87 voor een overwinning.

Amstel Gold Race odds
Bet365 screenshot (8 april 2022), odds onderhevig aan verandering

De grote concurrent van van der Poel voor de winst in deze editie van de Amstel Gold Race is Pidcock. De Brit liep vorig seizoen op een haar na de overwinning mis en is ook dit jaar weer een van de kanshebbers. De jonge Brit van Team Ineos is echter nog niet echt in vorm dit seizoen. In de Ronde van Vlaanderen speelde hij geen rol voor de overwinning en dus is zijn quotering van 6.50 een stuk lager dan die van van der Poel. Michael Matthews is een specialist in de zware ritten met oplopende finishes en dus wordt ook Matthews, die vorig jaar met een vierde plaats net buiten de prijzen viel als een grote kanshebber gezien met een quotering van 8.00.

Geen Pogacar en Roglic in AGR 2022

Roglic was vorig jaar nog tot in de finale één van de kanshebbers op de overwinning, maar samen met zijn landgenoot Pogacar kiest hij dit seizoen voor een andere voorbereiding op de Tour de France. Voor Jumbo-Visma betekent het dat zijn belangrijkste troeven in eigen land niet van de partij zijn. Als je toch op een rijder van de Nederlandse ploeg wilt wedden, claim dan je Bet365 welkomstbonus en wedt op Christophe Laporte, de beste finisher van Jumbo-Visma. Als hij goed de heuvels overkomt is ook hij één van de kandidaten op de overwinning met een quotering van 17.00.

Over de auteur

Jeroen schrijft al lange tijd voor Sportweddenschappen-Bonus. Hij zit vol met kennis over voetbal en alle Nederlandse bookmakers. Ook is hij altijd op de hoogte van de bonussen die worden aangeboden. Jeroen is groot Feyenoord fan en schrijft vooral nieuws over Nederlands en Europese voetbalwedstrijden in combinatie met bookmakers acties.

Bet365 Nieuws