Grand Prix van Australië, Verstappen favoriet voor de overwinning

Jeroen van Veen
8. april 2022

Met de overwinning in de Grand Prix van Saudi-Arabië liet Max Verstappen zien dat hij gewoon weer een favoriet is voor elke GP-overwinning. Kan hij het op een vernieuwde baan in Australië opnieuw laten zien? De GP van Australië, zondag 27 maart om 7:00.

De Formule 1 koorts in Nederland is al op een hoog niveau na de spectaculaire wereldtitel voor Max Verstappen van vorig jaar. Na de overwinning van Verstappen in de GP van Saudi Arabie twee weken geleden zal dat niets verminderd zijn en Jack’s speelt daarop in. Claim dus nu je Jack’s bonus en wedt op de coureur van wie jij denkt dat hij deze GP kan winnen.

Vanwege de coronapandemie en de strikte reisrestricties die Australië in 2020 en 2021 had, wordt dit de eerste race in drie jaar op Albert Park. De organisatie heeft van die twee jaren pauze geprofiteerd door wat aanpassingen te maken aan het circuit. Er is een chicane tussenuit gehaald en er zijn in combinatie met de nieuwe regels van dit seizoen meer inhaalmogelijkheden, waardoor de race spectaculairder moet zijn.

Veelwinnaar Lewis Hamilton heeft nog geen goed seizoen. Zijn Mercedes kan de Ferrari’s en Red Bull’s bij lange na niet bijhouden en probeert op ervaring de punten binnen te halen, totdat zijn Mercedes beter wordt. Hij zal niet echt naar deze race uitkijken, want met maar twee overwinningen is Australië één van de circuits waar Hamilton het minst gewonnen heeft in zijn carrière. Alleen in 2008 en 2015 ging de Brit er hier met de overwinning vandoor. Ook Verstappen en Red Bull hebben niet echt goede herinneringen aan dit circuit. De Nederlander won hier nog nooit en in 2011 pakte de renstal met Sebastian Vettel zijn enige overwinning hier.

Verstappen favoriet GP Australië bij bookmakers

Dit seizoen is echter alles anders. Mercedes lijkt op grote achterstand te staan en Verstappen is sinds de laatste race hier begin 2019 heel hard vooruit gegaan en dus is de Nederlander dit jaar de favoriet volgens de bookmakers Nederland.

Verstappen vocht in de eerste races van dit jaar een verbeten gevecht uit met de herboren Charles Leclerc in zijn Ferrari. Waar de Nederlander in de eerste race nog met een paar ronden te gaan met pech naar de kant moest, pakte hij in de tweede GP na een prachtig gevecht de overwinning. De quoteringen van de twee kemphanen van dit seizoen liggen dan ook dicht bij elkaar voor het begin van deze race. Voor Verstappen krijg je bij Jack’s namelijk een quotering van 2.40 aangeboden, terwijl die voor Leclerc op 2.75 ligt.

GP Australie odds

Voor Hamilton is er deze GP dus geen favorietenrol weggelegd. Sterker nog, de zevenvoudig wereldkampioen is zelfs geen podiumkandidaat, want de Ferrari van Carlos Sainz en Sergio Perez in zijn Red bull worden nog een stuk hoger ingeschakeld. Voor een podiumplaats van de Engelsman krijg je een quotering van 3.25 en een overwinning van Hamilton kan je 17.00 opleveren. Betaal je weddenschappen bij iDEAL bookmakers.

Voor drievoudig winnaar Vettel wordt het pas zijn eerste race van het seizoen. De Duitser van Aston Martin was in de eerste twee races geveld door corona. Omdat teamgenoot Lance Stroll en vervanger Niko Hülkenberg ook geen indruk konden maken wordt Vettel een plaats in de achterhoede toegedicht in Australië. De quotering voor een overwinning voor de winnaar van 2011, 2017 en 2018 is met 3001.00 ongelooflijk laag. Een gokje waard misschien?

Over de auteur

Jeroen schrijft al lange tijd voor Sportweddenschappen-Bonus. Hij zit vol met kennis over voetbal en alle Nederlandse bookmakers. Ook is hij altijd op de hoogte van de bonussen die worden aangeboden. Jeroen is groot Feyenoord fan en schrijft vooral nieuws over Nederlands en Europese voetbalwedstrijden in combinatie met bookmakers acties.

Jacks Casino & Sport Nieuws