Liverpool vs Benfica, plaatsen Engelsen zich voor halve finale?

Jeroen van Veen
12. april 2022

Na de 3-1 overwinning in Lissabon, wil Liverpool deze kwartfinale zo snel mogelijk afmaken, zeker met het oog op het loodzware programma dat de Engelsen voor de boeg hebben. Liverpool – Benfica in de Champions League, 13 april 2022 om 21:00.

In de eerste wedstrijd was Liverpool oppermachtig. Luis Diaz, voorheen bij FC Porto de grote rivaal van Benfica, was bij vlagen ongrijpbaar. Met het derde doelpunt dat net voor tijd door de Colombiaan gemaakt werd, maakte Liverpool het verschil twee doelpunten in de aanloop naar de return op Anfield Road en daardoor lijkt de halve finaleplaats wel bijna zeker.

Toch moet Liverpool het nog wel even doen en ook dit weekend had de ploeg een pittige wedstrijd, toen ze met 2-2 gelijkspeelden bij Manchester City. De wedstrijd tussen op dit moment waarschijnlijk de twee beste ploegen ter wereld was een genot om naar te kijken, maar zal de Engelsen niet in de koude kleren zitten.

Benfica had het met een relatief makkelijke 3-1 overwinning thuis tegen Belenenses een stuk rustiger. In die wedstrijd maakte Darwin Nuñez alle drie de doelpunten en de Uruguayaan was vorige week ook tegen Liverpool al trefzeker. Dus zal de Portugese hoop op de talentvolle spits gericht zijn.

Voor deze wedstrijd lijken beide ploegen vrijwel compleet te zijn. In tegenstelling tot eerder dit seizoen is Liverpool al een aantal weken gevrijwaard van blessures. Benfica mist nog een aantal langer geblesseerden zoals centrale verdediger en Braziliaans international Lucas Verissimo, maar lijkt verder ook compleet voor deze wedstrijd.

Wedden op Liverpool – Benfica bij Toto

Na de 3-1 overwinning in Portugal zien de bookmakers Nederland Liverpool als de grote favoriet voor de overwinning met een quotering van 1.28, claim dus je Toto sport bonus om op deze wedstrijd te wedden. Voor een overwinning van Benfica in deze wedstrijd krijg je een quotering van 9.30. Het is echter nog even de vraag of Jurgen Klopp een aantal belangrijke spelers op de bank laat beginnen. De Duitser zal geen risico willen nemen, maar heeft een loodzwaar programma voor de boeg met binnen zeven dagen ook nog de FA cup wedstrijd tegen Manchester City en de derby tegen Manchester United op het programma. Liverpool - Benfica odds

In de heenwedstrijd begonnen Jordan Henderson en Joel Matip op de bank en dat pakte goed uit. Voor deze wedstrijd worden er daarom opnieuw twee of drie wijzigingen verwacht, maar die zullen de kracht van het team niet al teveel aantasten. Toto heeft de beste odds voor deze wedstrijd met een aantal interessante prijs boosters. Voor een gelijkspel na de eerste helft is er bijvoorbeeld een quotering van 3.25 en als Liverpool uithaalt en meer dan 3.5 doelpunten scoort krijg je odds van 3.55.

Hoewel Liverpool natuurlijk de favoriet is, hoeven ze niet zo heel nodig een grote uitslag neer te zetten en dus kan het ook zijn dat ze na een doelpunt een tandje terug schakelen. Als je om die reden bijvoorbeeld op de handicap Benfica +2 wilt wedden voor een quotering van 2.01 is dat misschien niet zo’n slechte weddenschap. Als je echt wilt gokken en denkt dat Benfica zich voor de volgende ronde plaatst, kun je daar met een quotering van 26.00 flink mee cashen.

Over de auteur

Jeroen schrijft al lange tijd voor Sportweddenschappen-Bonus. Hij zit vol met kennis over voetbal en alle Nederlandse bookmakers. Ook is hij altijd op de hoogte van de bonussen die worden aangeboden. Jeroen is groot Feyenoord fan en schrijft vooral nieuws over Nederlands en Europese voetbalwedstrijden in combinatie met bookmakers acties.

Toto Nieuws