Tweede speelronde EK vrouwen: Nederland vs Portugal

Jeroen van Veen
12. juli 2022

Na de wat moeizame 1-1 tegen Zweden, staat het Nederlands Elftal nu tegen een zwakkere tegenstander in de poule, tegen Portugal. De opstelling zal er nu anders uitzien door blessures en ziekte, maar Oranje is evengoed de grote favoriet voor de overwinning. Nederland vs Portugal op het EK vrouwen, 13 juli om 21:00. Claim nu je BetCity odds boost en wedt op het Nederlands Elftal.

Nederlands blessureleed in wedstrijd tegen Zweden

In de openingswedstrijd van Nederland ging het de eerste helft moeizaam. Keeper Sari van Veenendaal en centrale verdediger Aniek Nouwen moesten geblesseerd naar de kant en moesten worden vervangen door jonge onervaren spelers. Het spel liep stroef en Zweden kwam dan ook op voorsprong. De tweede helft was echter veel beter; invalkeeper Daphne van Domselaar en linksback Marisa Olislager speelden erg goed en Nederland maakte al snel de 1-1, de eindstand van deze wedstrijd.

Tegen Portugal zullen de twee invallers waarschijnlijk opnieuw in de basis staan. Aanvoerder van Veenendaal moest het EK al geblesseerd verlaten en ook Nouwen lijkt deze wedstrijd te moeten missen. Ook spelmaker Jackie Groenen is er niet bij, zij testte vlak na de wedstrijd positief op corona en zit voorlopig in isolatie.

Portugal is misschien wel een ideale tegenstander om in de gewijzigde formatie te gaan spelen, want het is één van de zwakkere landen op dit EK. Portugal had zich aanvankelijk ook niet geplaatst omdat ze de play-off van Rusland verloren, maar omdat de Russische ploeg geweerd is mochten ze alsnog meedoen.

Tegen Zwitserland stond Portugal binnen vijf minuten op een 2-0 achterstand en vooral het gebrek aan lengte van de keeper viel op. De 1.68 lange Ines Pereira kon niet bij twee geplaatste kopballen en dus moest Portugal in de achtervolging. Dat de ploeg zich nog terugvocht tot 2-2 toont mentaliteit, maar dat lijkt tegen het sterke Nederlands Elftal niet voldoende te zijn.

Wedden bij BetCity

Odds boost BetCity voor Nederlands Elftal

Als je je nog niet aangemeld hebt bij BetCity is dit misschien wel de ideale gelegenheid. De bookmaker biedt namelijk liefst 40 keer je inzet terug bij een overwinning van Oranje.

Hoewel Nederland zeker niet fantastisch speelde tegen Zweden, waren er ook een hoop positieve veranderingen te zien waar de ploeg op door wil bouwen. Zo zal Jill Roord, die op rechtsbuiten geposteerd werd, weer op haar vertrouwde nummer 10 positie komen te spelen en zullen de jonge talenten opnieuw hun opwachting mogen maken. Nederland - Portugal odds

Toch blijft de basis hetzelfde, die staat rondom superspits Vivianne Miedema, die met een prachtige actie het doelpunt van Roord opzette en Lieke Martens, beide al jaren gerekend tot de beste spelers ter wereld.

Als je al een account bij BetCity hebt kun je wel inzetten, maar zonder de odds boost. Toch is er ook voor jou een bookmaker bonus beschikbaar met een free bet van 5 euro. Voor een overwinning van Nederland krijg je een quotering van 1.31, tegen liefst 10.00 voor een overwinning van Portugal. Als Miedema het eerste doelpunt voor haar rekening neemt, kun je met een speel slimmer weddenschap een quotering van 4.00 krijgen. Kijk dus bij je bet sites Nederland en wedt op een Oranje overwinning.

Over de auteur

Jeroen schrijft al lange tijd voor Sportweddenschappen-Bonus. Hij zit vol met kennis over voetbal en alle Nederlandse bookmakers. Ook is hij altijd op de hoogte van de bonussen die worden aangeboden. Jeroen is groot Feyenoord fan en schrijft vooral nieuws over Nederlands en Europese voetbalwedstrijden in combinatie met bookmakers acties.