Formule 1: GP van Oostenrijk, kans Verstappen in thuishaven Red Bull

Jeroen van Veen
8. juli 2022

De rookwolken zijn nog maar net opgetrokken na het spektakel op Silverstone, maar de volgende GP staat al op het programma voor dit weekend. En die is in de thuishaven van Red Bull, in Oostenrijk. Max Verstappen was de afgelopen jaren oppermachtig in Oostenrijk, maar de GP zit dit jaar iets anders in elkaar, omdat er op zaterdag een sprintrace gereden wordt. Pakt de Nederlander opnieuw de overwinning? De GP van Oostenrijk, zondag 10 juli om 15:00.

Het was een mooie wedstrijd op Silverstone, maar het was bijna op een drama uitgelopen. De Chinees Zhou Guanyu vloog na een botsing op de kop over de baan en het was de Halo die hele ernstige gevolgen voorkwam. Ook Verstappen kwam niet schadevrij uit de GP, maar dat ging alleen over zijn auto. Hij had schade in de bodem van zijn Red Bull waardoor de Nederlander een achterhoedegevecht moest leveren. Zijn zevende plaats leverde hem alsnog zes kostbare punten in de strijd om de wereldtitel op.

In de Grand Prix van Oostenrijk zijn er nog meer punten te behalen, want op zaterdag staat er al een sprintrace op het programma waarvoor de winnaar 8 punten krijgt. Er zijn op Stiermarken dus een hoop punten te verdienen, maar hoe heeft Verstappen het er in het verleden gedaan?

Verstappen en de GP van Oostenrijk

De Nederlander won de GP van Oostenrijk in drie van de laatste vier jaar. Alleen in 2020, toen de race door de vele afgelastingen vanwege de corona pandemie zelfs twee keer op het programma stond, waren de Mercedessen van Valtteri Bottas en Lewis Hamilton te sterk.

Vorig jaar was Verstappen echter oppermachtig en ook in 2018 en 2019 ging de Nederlander met de winst aan de haal. Dit jaar is de Nederlander vooralsnog oppermachtig in de Formule 1. Charles Leclerc komt qua snelheid vaak aardig in de buurt, maar Ferrari laat zoveel steken vallen, dat hij al op een flinke achterstand staat.

Favorieten GP Oostenrijk

Ook in deze GP is Verstappen bij de Nederlandse bookmakers de grote favoriet. De problemen op Silverstone hebben weinig te maken met de betrouwbaarheid van de Red Bull en dat is één van de grote voordelen van de Nederlander; ondanks een twijfelachtig begin van het seizoen is de auto betrouwbaar gebleken. Tel daarbij op dat Verstappen waarschijnlijk de beste coureur in het veld is en het circuit in Oostenrijk hem goed ligt en dan krijg je bij Bet365 dus een relatief lage quotering van 1.83 voor een overwinning van Verstappen. Ver daarachter komt Leclerc met 3.50. Op gepaste afstand daarachter komen Carlos Sainz met 10.00, teamgenoot Sergio Perez en de langzaam opkrabbelende Lewis Hamilton met 11.00, dus meldt je aan bij je bet sites iDEAL en wedt op de GP Oostenrijk.

GP van Oostenrijk odds

Ook in de sprintrace en in de kwalificatie is Verstappen favoriet, maar in de eerdere races is de Ferrari van Leclerc over één ronde vaak een stuk sneller gebleken dan tijdens de race, dus zit de Ferrari er daar dichter bij. In de kwalificatie is het verschil bij Bet365 Nederland met 2.10 voor Verstappen en 2.20 voor Leclerc verwaarloosbaar en in de sprintrace, die maar over 100 kilometer gaat, is dat met 2.25 voor Verstappen en 2.62 voor Leclerc net iets hoger.

Over de auteur

Jeroen schrijft al lange tijd voor Sportweddenschappen-Bonus. Hij zit vol met kennis over voetbal en alle Nederlandse bookmakers. Ook is hij altijd op de hoogte van de bonussen die worden aangeboden. Jeroen is groot Feyenoord fan en schrijft vooral nieuws over Nederlands en Europese voetbalwedstrijden in combinatie met bookmakers acties.

Bet365 Nieuws