EK vrouwen 2022: Nederland vs Zweden

Jeroen van Veen
7. juli 2022

Het EK voor vrouwen is alweer begonnen en het Nederlands Elftal is als titelverdediger opnieuw een kanshebber voor zilverwerk. Het komt met Zweden direct de lastigste tegenstander van de groep tegen, kan Nederland de status als titelkandidaat waarmaken? Nederland – Zweden bij het EK vrouwen 2022, 9 juli 2022 om 21:00. Pak je BetCity bonus en wedt op de eerste wedstrijd van Oranje.

Overgang bondscoach Oranje nog niet vlekkeloos

Als titelverdediger wordt het Nederlands Elftal opnieuw een kans op een prijs toegedicht, maar de ploeg is dit jaar niet de favoriet. Zowel Engeland, Spanje als Frankrijk worden door de bookmakers hoger ingeschat en dat heeft alles te maken met het feit dat Nederland sinds het vertrek van Sarina Wiegman nog niet heel goed speelt. Onder Wiegman waren wedstrijden vaak niet heel spectaculair, maar wist de ploeg vanuit een strakke organisatie eigenlijk altijd resultaat te behalen. Wiegman vertrok na de Olympische Spelen echter naar Engeland en de Amerikaan Mark Parsons werd als vervanger binnengehaald. Parsons wil juist dwingender spelen en de tegenstander snel afjagen, maar de transitie gaat niet zonder horten en stoten.

In de oefenwedstrijd tegen Engeland twee weken geleden werden de tekortkomingen van het systeem ernstig duidelijk. In het eerste uur kon Nederland nog goed mee, maar nadat Oranje vergat op voorsprong te komen met een gemiste penalty, zakte het volledig in elkaar met een 5-1 nederlaag als eindresultaat.

Sindsdien is er echter hard gewerkt en dat is nodig geweest voor het fit krijgen van sterspeelsters Vivianne Miedema, Lieke Martens. Beide speelsters en ook Danielle van de Donk kampten in de aanloop naar dit toernooi met blessures, maar lijken net op tijd voor het EK en dat geeft hoop.

Tegen Zweden komt het direct de zwaarste tegenstander van de poule tegen en dat lijkt een lastige wedstrijd. Zweden werd vorig jaar op de Olympische Spelen nog tweede, maar had toen eigenlijk de gouden medaille verdiend met Stina Blackstenius als belangrijkste speler en de aanvalster is er ook nu weer bij.

Wedden bij BetCity

Odds boost Nederland – Zweden bij BetCity

BetCity pakt groots uit voor dit toernooi met een flinke bonus voor nieuwe spelers. Als je je nu namelijk aanmeldt, kun je liefst 50 keer je inzet terugkrijgen bij een overwinning van de Oranje Leeuwinnen.

Omdat Nederland niet echt favoriet is, is dat een gewaagde weddenschap, maar met zo’n goede quotering is dat natuurlijk wel een gokje waard. Voor bestaande spelers is er een free bet beschikbaar van 5 euro en als je daarmee op Nederland inzet, krijg je een quotering van 2.80, tegenover 2.65 voor een overwinning van Zweden. Nederland - Zweden odds

Vivianne Miedema is de recordhouder aantal doelpunten van het Nederlands Elftal. De 25-jarige aanvaller staat al op 94 doelpunten voor Oranje, en ook nu is zij uiteraard weer de grootste kanshebber op een doelpunt. Bij BetCity krijg je een quotering van 2.63 voor een doelpunt van de misschien wel beste spits ter wereld.

Ga dus nu naar je betting sites Nederland en zet in op deze wedstrijd. Als je Nederland de favoriet vindt, maar denkt dat de kans op een gelijkspel ook wel groot is, kun je wat zekerheid inbouwen door op een dubbele kans Nederland/gelijkspel te wedden voor een quotering van 1.50.

Over de auteur

Jeroen schrijft al lange tijd voor Sportweddenschappen-Bonus. Hij zit vol met kennis over voetbal en alle Nederlandse bookmakers. Ook is hij altijd op de hoogte van de bonussen die worden aangeboden. Jeroen is groot Feyenoord fan en schrijft vooral nieuws over Nederlands en Europese voetbalwedstrijden in combinatie met bookmakers acties.