Olympique Marseille – Ajax: Valt er nog iets te halen voor de Amsterdammers?

Bas Hosselman
24. november 2023

Hoewel we nog voor de winterstop zitten mag er voor veel Ajacieden al een einde komen aan het seizoen. De vierde plek in Groep B voorspelt niet veel goeds en dan moeten ze het ook nog opnemen tegen de koploper Marseille.

Olympique Marseille vrijwel zeker van overwintering

In de schaduw van de Franse Ligue 1, waar PSG vaak de schijnwerpers steelt, heeft Olympique Marseille zich stilletjes opgewerkt tot een kracht om rekening mee te houden in de Europa League. Met een indrukwekkende 8 punten uit vier wedstrijden en een doelsaldo van +4, is het team van Gennaro Gattuso vrijwel zeker van de volgende ronde. Dit seizoen heeft Marseille zich ontpopt als een team dat niet alleen domineert in eigen land, maar ook op het Europese toneel zijn stempel drukt. Sleutelspelers zoals Pierre-Emerick Aubameyang, wiens ervaring en technische vaardigheden het elke verdediging lastig maakt en Ismaila Sarr, altijd zorgend voor constante dreiging, zijn cruciaal voor hun succes.

Door de huidige resultaten is het dan ook geen verrassing dat Marseille favoriet is voor dit duel tegen het ooit zo grote Ajax. Dat heeft met name te maken met hun consistente prestaties, maar toch ook vanwege de twee laatste overwinningen die overtuigend waren in Groep B. De odds voor een overwinning van Marseille zijn wellicht niet de hoogste, gezien hun favorietenrol en wedden op Marseille als winnaar is dan ook een veilige keuze. Bij de beste bookmakers Nederland krijg je momenteel 1.56. Een overwinning van Marseille kan ook zeker gebruikt worden bij betbuilders en accumulatie weddenschappen. Het is een goede manier om je odds nog wat op te krikken met een (volgens de bookies) veilige keuze..

Livescore Bet NL Free Combi Bet

Ajax op zoek naar ommekeer in moeilijke tijden

Aan de andere kant van het veld bevindt Ajax zich in een ongebruikelijke positie. Met slechts twee punten uit vier wedstrijden en een negatief doelsaldo van -4, is de Amsterdamse club ver verwijderd van de vorm die hen in recente jaren kenmerkte. De ploeg mist de scherpte en het zelfvertrouwen van vorige seizoenen, wat resulteert in een strijd om punten in een groep waar ze ooit als favorieten werden beschouwd. Er was even euforie toen de Amsterdammers onder hun nieuwe coach ineens begonnen met winnen, maar dat was maar van korte duur. Een 0-2 nederlaag tegen Brighton en een 2-2 gelijkspel tegen nota bene Almere City, zorgen ervoor dat de mannen van Johnny van ‘t Schip weer met beide benen op de grond, en diep in de put, staan en zitten.

Het komt dan ook niet als verrassing dat Ajax de underdog is in deze wedstrijd. De vorige keer werd het in de Johan Cruijff Arena nog 3-3, maar in de huidige vorm lijkt Ajax opnieuw op een nederlaag af te stevenen. Er zijn nog twee wedstrijden te spelen en in theorie kan Ajax nog de tweede plaats behalen of zich plaatsen voor de Conference League, maar dan moet het wel mee zitten. Het verschil met nummer drie AEK Athene is met 2 punten nog te overzien, maar het gat naar Brighton is al 5 punten. Ajax moet dus twee keer winnen en de concurrentie moet twee keer punten laten liggen en eigenlijk verliezen. Een lastig verhaal dus. Dat zien we ook terug in de odds voor de uitploeg. Bij Livescore Bet krijg je 4.40 voor winst van Ajax en een gelijkspel staat zelfs nog op 3.95. Heeft Ajax dan echt geen schijn van kans tegen Marseille? Daar kom je op donderdag 30 november achter.

Wedden op Marseille Ajax: odds en bonus

In Groep B is de strijd om de bovenste plaatsen nog volledig open. Marseille lijkt op weg naar de knock-outfase, terwijl Ajax moet vechten voor elke punt om een kans te maken op overwintering in Europa. Een verrassende overwinning van Ajax kan hoge odds opleveren, terwijl een weddenschap op Marseille meer zekerheid biedt.

De groepsfase van de Europa League is vaak onvoorspelbaar, maar bij het kiezen voor hoge odds neem je ook risico. Marseille is duidelijk favoriet en lijkt zich al klaar te kunnen maken voor de volgende ronde. De vorige keer werd het tussen beide ploegen een doelpuntenfestijn. Denk je dat ook dit keer beide ploegen het net zullen vinden? Dan krijg je hier 1.59 voor. Meer dan 3,5 goals staat op 2.35. Een mooie weddenschap is dat Marseille wint en beide teams scoren. Dat levert je 2.65 op. Kies je voor Ajax met voor elk team minstens één doelpunt, dan stijgt de odd naar 7.00!

We raden je aan om eens een kijkje te nemen bij Livescore Bet want daar pak je ook gelijk een mooie sportweddenschappen bonus en vind je dus deze mooie odds. Zo staat er onder andere gratis weddenschappen, free betbuilders en nog veel meer mooie promoties voor je klaar. Aanmelden kan via de links op deze pagina!

Over de auteur

De echte voetbalkenner bij Sportweddenschappen-bonus is Bas Hosselman. Hij is groot fan van Nederlands voetbal, zowel van PSV als van Oranje. Bas Schrijft onder andere voetbal nieuws, voorbeschouwingen en nieuws over elke bookmaker bonus.