Overwinning en wereldtitel Verstappen in Japan? Wed bij Circus

Jeroen van Veen
7. oktober 2022

Na de matige Grand Prix van Singapore voor Max Verstappen heeft de 25-jarige Nederlander in Japan alsnog een goede kans om vier races voor het einde al met de wereldtitel in handen te staan. De Grand Prix van Japan in de Formule 1, hoofdrace aanstaande zondag 9 oktober 2022 om 7:00 Nederlandse tijd. Pak je Circus welkomstbonus en wed op een overwinning van Max Verstappen.

Verstappen kan in Japan wereldtitel binnenslepen

In Suzuka, de thuishaven van Verstappen’s motorfabrikant Honda, is er maar één manier om van niemand afhankelijk te zijn voor het binnenhalen van de wereldtitel en dat is als de Nederlander de GP wint met de snelste raceronde. Als dat niet gebeurt moet hij in ieder geval acht punten meer halen dan de Ferrari van Charles Leclerc en zes punten meer dan teamgenoot Sergio Perez.

De Red Bull van Verstappen steekt al het hele seizoen boven de rest uit, maar vooral in het Europese seizoen was het verschil groot. Daar won de Nederlander vijf wedstrijden op rij, waardoor hij de wereldtitel eigenlijk niet meer mis kan lopen. Die titel had zelfs al in Singapore een feit kunnen zijn, maar daar ging bijna alles mis voor Verstappen. De Nederlander reed de hele race in het middenveld, had met pech en strategische fouten te maken en eindigde uiteindelijk als zevende, waardoor zowel Leclerc als winnaar Perez inliepen op de Nederlander.

Met nog vijf races te gaan betekent dat echter allesbehalve dat de spanning weer terug is en de Nederlander is in Japan bij de beste bookmakers Nederland ook nog eens de grote favoriet op racewinst. Bij Circus is een overwinning van Verstappen 1.50 waard. Leclerc volgt met een quotering van 4.00 voor een overwinning op gepaste afstand. De andere auto’s volgen op nog grotere afstand. Zo is een GP-overwinning van Perez 11.00 waard, nog voor de Mercedessen van Lewis Hamilton (12.00) en George Russell (20.00) en de Ferrari van Carlos Sainz (16.00).

GP Japan, Verstappen odds

De rest zit daar met quoteringen van 200.00 of hoger een stuk verder achter. Tot nog toe zijn alle overwinningen ook nog naar Ferrari en Red Bull gegaan en lijken Fernando Alonso (Alpine) en Lando Norris (McLaren) alleen maar verder van de snelste auto’s te zitten dan vorig jaar.

Leclerc dicht achter Verstappen in odds voor pole position

Waar Verstappen in de races al weken veruit de snelste auto heeft, is het verschil in de kwalificatie een stuk kleiner. Ferrari heeft dit seizoen namelijk ook een goede auto gecreëerd, en voornamelijk in de kwalificatie eindigt Leclerc dan ook met regelmaat boven de Nederlander. De racesnelheid is echter een ander verhaal en ook de betrouwbaarheid van de Ferrari laat nog al eens te wensen over.

Dat betekent voor de quoteringen dat een pole position van Verstappen 2.20 waard is, terwijl die van zijn concurrent Charles Leclerc daar met 2.30 net achter zit. Leclerc is dit seizoen dan ook al vaker op pole begonnen dan Verstappen. Met een bookmaker bonus is wedden nog interessanter, want dan kun je er nog meer geld mee verdienen, dus kijk vooral welke bonussen beschikbaar zijn.

Over de auteur

Jeroen schrijft al lange tijd voor Sportweddenschappen-Bonus. Hij zit vol met kennis over voetbal en alle Nederlandse bookmakers. Ook is hij altijd op de hoogte van de bonussen die worden aangeboden. Jeroen is groot Feyenoord fan en schrijft vooral nieuws over Nederlands en Europese voetbalwedstrijden in combinatie met bookmakers acties.