Paris Saint Germain vs Real Madrid, kanshebbers CL al in achtste finale tegen elkaar

Jeroen van Veen
13. februari 2022

Zowel Paris Saint Germain worden tot kandidaten voor het winnen van de Champions League gerekend, maar ze komen elkaar dinsdag 15 februari al tegen.

Paris Saint Germain is in eigen land ongenaakbaar en kan de landstitel al bijna niet meer mislopen. Het won de laatste vier wedstrijden en staat een straatlengte voor op nummer twee Olympique Marseille. Toch gaat het allemaal niet van een leien dakje in Parijs. In de Champions League eindige de ploeg op de tweede plaats achter Manchester City en daarom kwam er al vroeg een zware tegenstander uit de koker. 

Coach Mauricio Pochettino lijkt moeite te hebben om alle sterspelers op één lijn te krijgen en het spel is ondanks het aantrekken van Leo Messi voorlopig stroperig. Pochettino moest het de afgelopen tijd zonder Neymar doen, maar de Braziliaan lijkt net op tijd fit om deze wedstrijd wat minuten te kunnen maken. Wie waarschijnlijk niet in actie kan komen tegen zijn oude club is Sergio Ramos. De verdediger die afgelopen zomer na 16 jaar de deur achter zich dichttrok bij de Koninklijke en voor PSG tekende heeft al het hele jaar met blessures te maken. 

Kylian Mbappé lijkt wel weer op tijd in vorm met twee doelpunten in de laatste twee wedstrijden. De aanvaller wordt al tijden met Real Madrid gelinkt en omdat zijn contract in de zomer eindigt lijkt hij binnenkort bij de tegenstander van het tweeluik te tekenen. 

Real Madrid werkt met een fitte selectie naar deze Champions League wedstrijd toe. Karim Benzema was wel nog even een twijfelgeval. De Franse aanvaller moest de laatste drie wedstrijden missen met een blessure, maar volgens de club is hij weer helemaal fit en zal hij tegen PSG gewoon in de basis starten.  

Paris Saint Germain vs Real Madrid voorspelling + kansen

Ondanks de problemen in Parijs zien de bookmakers Nederland de thuisploeg als favoriet voor deze eerste achtstefinalewedstrijd. Bij BetCity krijg je namelijk een quotering van 2.00 aangeboden voor een overwinning van Paris Saint Germain, terwijl die voor een overwinning van de bezoekers op 3.55 ligt. Er lijkt niet al teveel verschil tussen de beide ploegen te zitten en dus kun je ook op een gelijkspel wedden voor een quotering van 3.80. Je kunt daarnaast met iDeal wedden bij BetCity.

PSG - Real

Bij de gasten is Vinicius Junior al het hele seizoen in fantastische vorm en dus kun je op een doelpunt van de Braziliaanse vleugelaanvaller wedden voor odds van 3.60. Wie nog niet zo in vorm is de laatste tijd is Messi. Door een coronabesmetting aan het einde van 2021 kwam hij een maand niet in actie en de zesvoudig wereldvoetballer van het jaar heeft sinds zijn overstap naar PSG nog amper gescoord in de Franse competitie. 

In de Champions League gaat het wel als vanouds met vijf doelpunten in vijf wedstrijden en tegen Real Madrid scoorde hij in zijn jaren bij Barcelona al 26 keer. Een doelpunt van Messi is daarom nu 2.45 waard. Dat is minder dan een doelpunt van Mbappé voor een quotering van 2.10. Lees onze Betcity review of gebruik de knop.

Wedden bij BetCity

De aftrap van Paris Saint Germain vs Real Madrid is aanstaande dinsdag om 21:00.

Over de auteur

Jeroen schrijft al lange tijd voor Sportweddenschappen-Bonus. Hij zit vol met kennis over voetbal en alle Nederlandse bookmakers. Ook is hij altijd op de hoogte van de bonussen die worden aangeboden. Jeroen is groot Feyenoord fan en schrijft vooral nieuws over Nederlands en Europese voetbalwedstrijden in combinatie met bookmakers acties.