Chelsea vs Palmeiras, Finale WK voor clubteams bij Bet365

Robert Brondel
11. februari 2022

# Ad – Als verwacht staan de kampioenen van Europa en Zuid-Amerika in de finale van het WK voor clubteams dat in Abu Dhabi gehouden wordt. Pakt Europa opnieuw de titel?

Traditiegetrouw spelen de kampioenen van de verschillende continenten een toernooi om de wereldtitel voor clubteams en als Champions League winnaar mag Chelsea daar dit jaar aan meedoen. In de halve finale moest Chelsea het tegen Al-Hilal uit Saudi-Arabië opnemen en de Engelsen hadden het lastig tegen de conditioneel sterke ploeg van coach Leonardo Jardim. Straks zien we hoe de bookmakers Nederland de wedstrijd zien ontwikkelen.

Chelsea had als verwacht meer kwaliteit op het veld staan, maar de winnaar van de Aziatische Champions League was bij vlagen gelijkwaardig aan de ploeg van Thomas Tuchel en de 1-0 overwinning van de Engelsen was dan ook maar net verdient. Palmeiras is al jaren één van de beste teams in Zuid-Amerika en wist de afgelopen twee jaar de Copa Libertadores te winnen. 

De Braziliaanse ploeg moest het in de halve finale opnemen tegen het Egyptische Al Ahly, de winnaar van de Afrikaanse Champions League, en had met die ploeg nog een appeltje te schillen. Vorig jaar was datzelfde Al Ahly namelijk nog verrassend te sterk voor Palmeiras in diezelfde halve finale van het WK en dus was de ploeg van Portugese coach Abel Ferreira extra gebrand op de overwinning. Door doelpunten van spits Raphael Veiga en buitenspeler Dudu ging de wedstrijd ditmaal naar de Brazilianen, waardoor die het tegen Chelsea op mogen nemen. 

Chelsea mist Reece James en Ben Chilwell, maar kan weer beschikken over keeper Edouard Mendy, die weer terug is na zijn Afrika Cup overwinning met Senegal. Ook Mason Mount, die tegen Al-Hilal vanwege een gebrek aan fitheid nog op de bank begon kan mogelijk weer aan de aftrap staan. Bij Palmeiras ontbreekt alleen de talentvolle Henri, die lange tijd aan de kant staat met een zware kuit- en scheenbeenblessure. 

Wedden op Chelsea vs Palmeiras bij Bet365

Als verwacht is Chelsea bij Bet365 de favoriet voor de titel, maar de Engelsen zijn de laatste maanden niet in grootse vorm en dus is de quotering van 1.66 voor een overwinning van Chelsea in de reguliere speeltijd nog redelijk goed. Chelsea is nog op zoek naar een eerste WK-titel, want in 2012 was het Braziliaanse Corinthians nog te sterk voor de Engelsen. Een overwinning van Palmeiras binnen 90 minuten is 5.00 waard. 

chelsea palmeiras odds
© Bet365 – 11 februari – onderhevig aan verandering

Romelu Lukaku was in de halve finale als enige trefzeker en je kunt ook nu op een doelpunt van de Belgische spits wedden met een 1-0 overwinning van Chelsea voor een quotering van 13.00. 

Tuchel staat er al sinds jaar en dag om bekend dat hij vooral zijn verdediging als een huis kan neerzetten en omdat de Zuid-Amerikanen meesters zijn in het tijdrekken als er nog een gelijke stand op het scorebord staat is er een goede kans op een doelpuntarme wedstrijd. Voor minder dan drie doelpunten is de quotering dan ook maar 1.65. Die odds lopen op naar 2.75 als je denkt dat er maar maximaal één doelpunt valt in deze WK-finale. 

De aftrap van Chelsea vs Palmeiras is aanstaande zaterdag om 17:30 in Abu Dhabi. Lees ons Bet365 review of meld je aan via de knop. Er zit bovendien ook een sportbonus aan verbonden.

Over de auteur

Bij Robert zit je voor allemaal verschillende sporten op de juiste plek. Hij weet veel over en schrijft over onder andere tennis, darts en voetbal. Bij voetbal blijft het ook niet bij de reguliere competities, ook toernooien als het WK voor clubs en de Afrika Cup komen allemaal aan bod.

Bet365 Nieuws