Ajax vs FC Twente met een odds boost bij BetCity

Robert Brondel
11. februari 2022

Na een turbulente week in Amsterdam, waarin Overmars de club plots verliet en de halve finale van de beker werd bereikt komt FC Twente op bezoek bij Ajax. 

Zo zien we hoe de bookmakers Nederland deze match zien. Het is onrustig geweest in Amsterdam, nadat de succesvolle technisch directeur Marc Overmars de club verliet na meerdere meldingen van ongepast gedrag bij vrouwen die bij de club werkzaam zijn, moest de aandacht afgelopen woensdag weer op het voetbal gericht worden voor de bekerwedstrijd tegen Vitesse. 

Het team leek daar echter geen enkel probleem mee te hebben en Vitesse werd met grote cijfers (5-0) en bij vlagen oogstrelend voetbal aan de kant geschoven. Ajax stond in die wedstrijd vrijwel met zijn vaste groep op het veld en dat lijkt ook nu weer zo te zijn. Ryan Gravenberch, die de laatste wedstrijden moest missen vanwege een coronabesmetting kon volgens collega Steven Berghuis op vrijdag weer bij de groep aansluiten en zal tegen FC Twente dus waarschijnlijk weer aan de aftrap staan. 

In die wedstrijden speelde diezelfde Berghuis als linkermiddenvelder en stond Davy Klaassen daardoor als aanvallende middenvelder aan de aftrap. Die laatste zal waarschijnlijk weer plaats moeten maken. Daarnaast is alleen Brian Brobbey niet beschikbaar voor deze wedstrijd. 

Niet alleen Ajax werd door een werknemer in verlegenheid gebracht, want ook FC Twente buitenspeler Jody Lukoki kwam negatief in het nieuws vanwege een veroordeling voor huiselijk geweld. Lukoki kwam dit seizoen nog niet in actie vanwege een blessure, maar naast zijn veroordeling kan hij ook nog een straf van de club tegemoet zien. Verder zijn voor Twente alleen aanvoerder Wout Brama en verdediger Kik Pierie nog steeds niet van de partij. 

Ajax vs FC Twente bij BetCity

Bij BetCity kun je voor deze wedstrijd een interessante odds boost krijgen als nieuwe speler. Als je je nu aanmeldt, kun je vijf euro inzetten op een quotering van 4.00 voor een overwinning van Ajax. Dat Ajax de grote favoriet is voor deze wedstrijd is duidelijk, want de normale quotering voor een overwinning van de Amsterdammers ligt op 1.14, dus lijkt de odds boost een interessante promotie. Je kan bovendien wedden met iDEAL op deze match bij Betcity.

Ajax - FC Twente voorspelling

Toch is Twente vooraf niet kansloos in de Johan Cruijff Arena. Eerder dit seizoen hield Twente Ajax op 1-1 en de Enschedeërs staan na 21 speelrondes op een verdienstelijke vierde plaats met maar vier punten achterstand op nummer drie Feyenoord. Wil je dus inzetten op FC Twente, maar lijkt een overwinning voor een quotering van 20.00 je te risicovol, dan kun je ook op de handicap inzetten. Een dubbele kans FC Twente/gelijkspel is namelijk 6.25 waard en met een 0-2 handicap is een overwinning van Twente alsnog 2.80 waard. Je wint die weddenschap dus als de bezoekers met maximaal één doelpunt verschil verliezen. 

Met een team als Ajax worden er vrijwel altijd doelpunten verwacht en zeker nu Anthony en Sébastien Haller in goede vorm zijn, dus krijg je odds van 2.17 voor minimaal vier doelpunten en 3.75 als er in totaal vijf keer of meer gescoord wordt. 

De aftrap van Ajax vs FC Twente is aanstaande zondag om 16:45 en vanwege de coronamaatregelen mag de Johan Cruijff Arena voor een derde gevuld worden met publiek. Lees ons Betcity review of gebruik de knop.

Wedden bij BetCity

 

Over de auteur

Bij Robert zit je voor allemaal verschillende sporten op de juiste plek. Hij weet veel over en schrijft over onder andere tennis, darts en voetbal. Bij voetbal blijft het ook niet bij de reguliere competities, ook toernooien als het WK voor clubs en de Afrika Cup komen allemaal aan bod.