Wedden op de 2023 Cazoo Players Championship Finals

Bas Hosselman
20. november 2023

Aankomend weekend gaan de Cazoo Players Championship Finals van start. Ruim een maand voor “Ally Pally”, zijn de Players Championship Finals het toernooi waar elke dartsliefhebber naar uitkijkt. Dit prestigieuze evenement heeft een indrukwekkende prijzenpot van £600.000 en de top 65 spelers van de PDC Order of Merit doen een gooi naar de hoofdprijs. Wie maakt de meeste kans om de Players Championship Finals te winnen in het Butlin’s Minehead Resort?

Mooie weddenschappen bij Players Championship Finals dag 1

De openingsdag belooft gelijk al een geweldig spektakel.Alle spelers komen gelijk in actie en gaan op zoek naar een plek in de achtste finales op zaterdag. Natuurlijk is er aandacht voor de regerend kampioen Michael van Gerwen die op jacht gaat naar alweer zijn achtste Players Championship Finals titel, maar ook Gerwyn Price, de huidige ranking op de PDC Order of Merit zou deze prijs (en het prijzengeld) maar wat graag op zijn conto bijschrijven. Op dag één speelt Van Gerwen tegen Callan Rydz en open Gerwyn Price tegen Ricky Evans. Ook komen Danny Noppert en Raymond van Barneveld ‘s avonds in actie op een de main stage.

Een aantal interessante wedstrijden om je gratis weddenschappen op in te zetten zijn op dag 1:

  • Chris Dobey vs Raymond van Barneveld
  • Gary Anderson vs. Steve Beaton
  • Luke Woodhouse vs. Simon Whitlock
  • Callan Rydz vs. Michael van Gerwen
  • Gerwyn Price vs Ricky Evans.

Wie zijn de favorieten om te wedden op PDC Player Championship Finals?

Na het spektakel op dag 1 wordt langzaam duidelijk wie de overgebleven favorieten zijn die een kans maken op deze prestigieuze prijs. Natuurlijk zijn Van Gerwen en met name Gerwyn Price favoriet voor de eindwinst, maar hoe is het met de andere 64 darters gesteld? Na dag 1 zijn er nog maar 32 spelers over die stuk voor stuk een plekje in de grote finale op zondag willen bemachtigen. De beste bookmakers Nederland zijn nog wat voorzichtig met hun darts odds. Je kunt nog niet bij elke bookie wedden op de PDC Player Championship Finals, maar bij Livescore Bet staan er gelukkig al goede odds voor je klaar. Niet alleen vind je hier al de odds bij alle wedstrijden op de Player Championships, maar kun je ook al inzetten op de winnaars van dit toernooi.

Ga je voor Gerwyn Price of Michael van Gerwen als topfavoriet? Dan zal het je wellicht verrassen dat beide darters niet op de eerste plek staan bij de bookmakers om het toernooi te winnen. Dat is namelijk Luke Humphries. Voor een eindoverwinning van Humphries krijg je 5.00 en dat is net wat minder dan voor toernooiwinst van Gerwyn Price met 6.00 of Michael van Gerwen met 6.50. Op de vierde plek zien we Michael Smith terug en hier merken we gelijk op dat de odds flink de lucht in schieten. Voor winst van Michael Smith pak je namelijk al 13 keer je inzet en als je nu wedt dat Rob Cross de Player Championship Finals op zijn naam schrijft, dan pak je daar 15 keer je inleg voor.

Livescore Bet NL Free Combi Bet

Maar liefst vijf PDC wereldkampioenen komen in actie

Dit Player Championships toernooi wordt gesierd door de aanwezigheid van maar liefst vijf PDC wereldkampioenen aangevoerd door Gerwyn Price, die alleen al in 2023 vier Players Championship titels heeft gewonnen. Zijn openingswedstrijd tegen Ricky Evans wordt er gelijk een om je vingers bij af te likken. Dan is er, buiten de partijen die we net al noemden. tweevoudig wereldkampioen Gary Anderson tegen Steve Beaton, en de huidige nummer één van de wereld Michael Smith tegen Richard Veenstra..Een wedstrijd om naar uit te kijken is die tussen Chris Dobey, de Masters kampioen tegen vijfvoudig wereldkampioen Raymond van Barneveld. Tenslotte is er nog de World Grand Prix kampioen Luke Humphries die een kraker van een wedstrijd speelt tegen Martin Lukeman.

Waar wedden op PDC Player Championship Finals

Er zijn maar een handvol bookmakers die op het moment van schrijven al odds hebben voor de PDC Player Championship Finals wedstrijden en outrights. Een bookmaker waar je wel al kunt wedden op dit dartstoernooi is Livescore Bet. Hier vind je niet alleen geweldige odds, maar ook een mooie sportweddenschappen bonus! Als je wilt wedden op darts, ben je bij Livescore Bet dus zeker aan het juiste adres!

Wanneer vind de PDC Player Championship Finals plaats

Op vrijdag 24 november 2023 om 14.00 uur beginnen de PDC Player Champions Finals. De finale van het toernooi staat gepland op zondagavond rond negen uur ‘s avonds.Er zijn elke dag twee sessies die plaatsvinden op twee podiums. De middagsessie toont actie op het hoofdpodium (main stage) en tweede podium (stage two). Alleen op zondag vinden alle finales plaats op de main stage).

Tussen de halve finales en de finale van de Cazoo Players Championship Finals is er ook nog een speciale finale. De Winmau World Youth Championship Final wordt dan gespeeld tussen Gian van Veen en Luke Littler in een best of 11 legs formaat. Er is genoeg om dit weekend op te wedden. Wacht dus niet langer en kies nu alvast je favorieten voor de PDC Player Championship Finals.

Over de auteur

De echte voetbalkenner bij Sportweddenschappen-bonus is Bas Hosselman. Hij is groot fan van Nederlands voetbal, zowel van PSV als van Oranje. Bas Schrijft onder andere voetbal nieuws, voorbeschouwingen en nieuws over elke bookmaker bonus.