PSV vs AZ, voorbeschouwing met odds en tip

Jeroen van Veen
10. november 2022

Een week na de gewonnen topper tegen Ajax is PSV koploper in de Eredivisie. Kan de ploeg die koppositie meenemen de winterstop in door de zware wedstrijd tegen AZ winnend af te sluiten? PSV – AZ in de Eredivisie, 12 november 2022 om 21:00. Pak je Unibet bonus en wed op deze interessante wedstrijd in de Eredivisie.

Kan PSV als koploper de winterstop in, of komt AZ dichterbij?

Net als PSV staat ook AZ ook dit jaar bij de bovenste plaatsen, alhoewel dat nu wel vier punten achter PSV is. AZ had er nog veel beter voor kunnen staan, maar drie van de laatste vier wedstrijden gingen verloren. Het verlies tegen Feyenoord kwam niet als een schok, maar de nederlagen tegen Excelsior en RKC Waalwijk kwamen wel hard aan in Alkmaar. Daarom staat AZ op een vijfde plaats en heeft het geen kans meer om als koploper de winterstop in te gaan.

Dat AZ juist nu een terugval ondergaat is enigszins verrassend. Aan het begin van het seizoen was bijna de gehele aanvalsmacht geblesseerd en mochten er regelmatig jeugdspelers opdraven. Myron van Brederode had zelfs meestal een basisplaats. Inmiddels spelen Jesper Karlsson en Vangelis Pavlidis, veelal gezien als de beste spelers van de ploeg, weer elke week en worden er toch punten verloren. Voor deze wedstrijd zijn aanvoerder Bruno Martins Indi en Hakon Evjen nog steeds geblesseerd en Dani de Wit is geschorst na zijn rode kaart van vorige week, maar de rest van de vaste krachten lijken beschikbaar te zijn.

Ook PSV heeft na veel blessureleed aan het begin van het jaar weer een vrijwel fitte selectie en de ploeg van Ruud van Nistelrooij lijkt daarmee steeds beter te presteren. De laatste vier wedstrijden werden gewonnen en daar zaten onder meer zeges op Arsenal en PSV bij. Doordat Ajax ook punten is gaan morsen heeft PSV nu de koppositie in handen en kan het winterkampioen worden. Alleen Olivier Boscagli is er nog steeds uit en Ismael Saibari is geblesseerd, maar de Spaans-Belgische Marokkaan is door de terugkeer van Noni Madueke en het aantrekken van Anwar El-Ghazi flink in de pikorde gezakt.

Wedden bij Unibet

Gokken op PSV – AZ

AZ doet het de laatste jaren vaak goed in de toppers, maar vorige maand ging de wedstrijd tegen Feyenoord wel verloren en de verwachting is ook dat PSV deze keer te sterk is. Bij Unibet krijg je een quotering van 1.60 voor een overwinning van PSV, terwijl een overwinning van de bezoekers odds van 5.40 oplevert. Dus claim je bookmaker bonus om voordeliger op deze wedstrijd te wedden.

PSV AZ odds

PSV lijkt de laatste weken stabieler in de verdediging dan eerder in het seizoen, maar scoort nog steeds makkelijk. Cody Gakpo is in de Eredivisie in fantastische vorm en Xavi Simons is de revelatie van het seizoen. Nu Luuk de Jong ook weer vrijwel volledig fit is, betekent het dat de kans op doelpunten normaal gesproken in elke wedstrijd aanzienlijk is. Voor meer dan 3.5 doelpunten krijg je bij Unibet een quotering van 2.23 aangeboden. Met de bonussen van de bookmakers kun je ook gratis wedden, maak daar gebruik van om op deze wedstrijd te wedden.

Wedden bij Unibet

Over de auteur

Jeroen schrijft al lange tijd voor Sportweddenschappen-Bonus. Hij zit vol met kennis over voetbal en alle Nederlandse bookmakers. Ook is hij altijd op de hoogte van de bonussen die worden aangeboden. Jeroen is groot Feyenoord fan en schrijft vooral nieuws over Nederlands en Europese voetbalwedstrijden in combinatie met bookmakers acties.