WK 2022 openingswedstrijd: Qatar – Ecuador wed tips en odds

Sydnes Meekes
15. november 2022

Het Wk voetbal staat op het punt van beginnen, ditmaal in de hitte van Qatar! Volgens traditie zal het wereldkampioenschap worden afgetrapt door het thuisland Qatar tegen Ecuador op 20 november om 17:00. In onze voorbeschouwing blikken we alvast vooruit op de belangrijkste info voor de wedstrijd en de beste WK wedden odds.

Qatar - Ecuador voorbeschouwing

Wedden op Qatar – Ecuador bij Betcity!

Waarom dit voor iedereen een interessante wedstrijd is

Qatar tegen Ecuador, misschien een wedstrijd waar je in eerste instantie niet direct warm van word. Komt dat omdat je de spelers niet kent en niet heel bekend bent met de landen? Ben je vooral de grote wk favorieten aan het volgen op het WK 2022 Qatar? Of misschien kijk je alleen naar Nederland op het WK? Wat de reden ook is, wij hebben 3 redenen waarom je deze wedstrijd wel in de gaten moet houden! (Hint: het zijn niet de minste)

De WK openingsceremonie

Qatar tegen Ecuador is meteen de openingswedstrijd voor het WK, dat betekend dat er zoals gebruikelijk ook een spectaculaire openingsceremonie zal plaats vinden. Vaak word dit gedaan met vuurwerk, muziek en optredens. Alhoewel er nog weinig informatie bekend is over de openingsceremonie weten we al wel dat deze ongeveer een uur zal duren voorafgaand aan de wedstrijd, en dat in ieder geval Lil Baby en Norah Fateh zullen optreden.

Beide ploegen moeten direct presteren

Dan de wedstrijd, we zijn misschien nog niet heel bekend met deze ploegen, maar dit is wel een wedstrijd om dat te worden! Qatar en Senegal zitten namelijk in poule A samen met Nederland en Senegal, dat betekend dat als een van beide ploegen kans wilt maken om door te gaan, dit een wedstrijd is die ze zeker moeten winnen, dit zijn 3 belangrijke punten voor beide ploegen om kans te maken.

Interessant voor het Nederlands elftal

Ook is de wedstrijd belangrijk voor het Nederlands elftal. Nederland neemt het op het WK eerst op tegen Senegal maar daarna staan ook nog Qatar en Ecuador te wachten. Deze wedstrijd is voor zowel de spelers van Nederland als voor de fans het ideale moment om onze tegenstanders te leren kennen.

Mogelijke opstellingen

Met nog even te gaan tot de wedstrijd willen we alvast een zo goed mogelijk beeld geven over de kansen van beide teams, een belangrijke factor daarin zijn natuurlijk de spelers die op het veld staan. De selecties zijn al bekend maar de opstellingen worden dat pas kort voor de wedstrijd. Hieronder een overzicht van de WK selecties van Qatar en Ecuador.

Qatar

Keepers: Saad Al Sheeb, Meshaal Barshim en Youssef Hassan.
Verdedigers: Pedro Miguel, Mosab Kheder, Tarek Salman, Bassam Al-Rawi, Boualem Khoukhi,  Abdelkarim Hassan, Ismail Muhammad, Homam Ahmed en Jassem Jaber.
Middenvelders: Ali Assadalla, Assim Madibo, Mohammed Waad, Salem Al Hajri. Mustafa Tarek, Karim Boudiaf en Abdulaziz Hatem.
Aanvallers: Naif Al Hadhrami, Ahmed Aladdin, Hassan Al-Haydos, Akram Afif, Almoez Ali, Muhammad Muntari en Khaled Mounir.

Ecuador

Keepers: Alexander Dominguez, Hernan Galindez en Moises Ramirez.
Verdedigers: Pervis Estupinan, Angelo Preciado, Piero Hincapie, Xavier Arreaga , Diego Palacios, Jackson Porozo, Robert Arboleda, Felix Torres en William Pacho.
Middenvelders: Moises Caicedo, Jose Cifuentes, Alan Franco, Jhegson Mendez, Carlos Gruezo, Gonzalo Plata, Angel Mena, Ayrton Preciado, Romario Ibarra en Jeremy Sarmiento.
Aanvallers: Enner Valencia, Michael Estrada, Djorkaeff Reasco en Kevin Rodriguez.

Vergelijk Qatar vs Ecuador wedden odds

Voor het vergelijken van de Odds voor Qatar vs Ecuador hebben we 3 Nederlandse bookmakers gekozen, LiveScore Bet, Bet365 en Toto. Deze bookies bieden vaak goede odds aan en doen het ook goed in onze bookmaker bonus ranglijst. Hieronder een overzicht van de verschillende soorten weddenschappen en de bijbehorende odds:


Als je uitgaat voor een overwinning van een van Qatar dan zit je het beste bij Bet365 met een odd van wel 3.40! Voor een overwinning van Ecuador biedt Toto de beste odd met 2.33, gebaseerd op deze odds kunnen we er al vanuit gaan dat beide teams zeker tegen elkaar opgewassen zijn, met een ligt voordeel voor Ecuador volgens de bookmakers. Een van de hogere odds ontstaat als je veel vertrouwen hebt in Qatar, mocht je willen inzetten op Qatar dat wint met een handicap van 1, dan biedt Bet365 een odd van wel 8.00, tegenover een odd van 7.00 van LiveScore Bet. Mocht je nog geen account hebben bij Bet365, vergeet dan zeker niet de Bet365 welkomstbonus mee te pakken, dan krijg je een 100% bonus bovenop je eerste storting. Hieronder een overzicht van onze favoriete welkomstbonussen voor het WK:
Bookmaker
bet365
Max. bonus & percentage
500% tot
€ 50
Min. storting & min. quotering
€ 5 / 1.20
Rondspeel voorwaarden
Wedkrediet(en) direct beschikbaar na eerste bet(s)
Waardering Nederland_149 all_countries Eerste stortingsbonus_1 all_bonus_types general 50.00 bet365 10.00 96
Algemene voorwaarden
Tot wel €50 in wedkredieten voor nieuwe klanten bij bet365. Voor 24+ jarigen.
Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. kansen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet.
Bookmaker
Jack's
Max. bonus & percentage
100% tot
€ 100
Min. storting & min. quotering
€ 10 / 1.50
Rondspeel voorwaarden
Free bets en profit boosts direct beschikbaar na storting
Waardering Nederland_149 all_countries Eerste stortingsbonus_1 all_bonus_types general 100.00 Jack's 9.00 94

Over de auteur

Sydnes Meekes is een groot voetballiefhebber. Hij volgt alle grote Europese competities en schrijft hier dan ook graag over, in combinatie met wedtips en sportweddenschappen. Mocht een Nederlandse bookmaker met een mooie actie komen,dan is Sydnes altijd als eerste op de hoogte.