Senegal – Nederland voorbeschouwing, wed tips en odds

Sydnes Meekes
15. november 2022

Terwijl de Oranje-koorts langzaam begint te groeien in aanloop naar Nederland in Qatar, is Oranje inmiddels ook aangekomen in Qatar. Deze week zal Louis van Gaal het Nederlands elftal klaar stomen voor de eerste wedstrijd van Nederland op het WK 2022 in Qatar is tegen Senegal op maandag 21 november om 17:00.

Senegal - Nederland voorbeschouwing

Nederland meteen voor een zware opgave

Nederland lijkt in eerste instantie een goede loting te hebben gehad wanneer je naar Poule A kijkt. Ze gaan het opnemen tegen Thuisland Qatar, het Zuid-Amerikaanse Ecuador en Afrika Cup kampioen Senegal. De eerste wedstrijd lijkt dan ook direct een belangrijke te zijn. Mocht Nederland 3 punten pakken tegen Senegal dan zijn ze meteen goed op weg naar groepswinst en dus een betere loting voor de achtste finales.

De selectie van Nederland in Qatar

Slechts twee weken voor het begin van de eerste WK wedstrijd maakte Louis van Gaal zijn definitieve selectie voor Qatar bekend. De volledige selectie is te vinden op ons overzicht van Nederland in Qatar. Voor Nederland was het nog lang onzeker of Memphis Depay wel mee zou gaan spelen, hij was eerder geblesseerd en werd door Xavi nog lang uit de selectie gehouden bij FC Barcelona. Inmiddels staat hij gewoon weer op het trainingsveld en zegt hij klaar te zijn om mee te doen tegen Senegal.

Kampioen van Afrika

Zoals al vermeld treft Nederland met Senegal niet de minste tegenstander, het is dan ook zaak om de Afrikanen niet te onderschatten. Senegal is afgelopen jaar nog kampioen van Afrika geworden door overtuigend te Afrika Cup te winnen. In de Finale versloegen ze Egypte, dat land wisten ze later dat jaar nogmaals ruim te verslaan.

De grootste ster van Senegal is Sadio Mane. Het is echter nog onduidelijk of hij op het veld zal staan tegen Nederland. Vorige week viel Sadio Mane nog geblesseerd uit tijdens een wedstrijd met zijn club Bayern Munchen, toch is hij wel in de selectie opgenomen en reist hij met Senegal af naar Qatar. Naast Mane zijn er nog een aantal andere bekende sterren in het team van Senegal terug te vinden zoals Koulibaly, Mendy en Gueye.

Update: Op 17 november is dan toch de angst van Senegal werkelijkheid geworden. Er is besloten dat hij, alhoewel hij wel in Qatar is, niet fit genoeg is om te spelen. Sadio Mane zal nog zeker 3 weken langs de kant staan waardoor hij het volledige WK zal moeten missen.

Mogelijke opstellingen

Nu dat we dichter bij het duel komen kunnen we ook een betere inschatting gaan maken van de spelers die op het veld zullen staan, hieronder onze mogelijke opstellingen voor Senegal v Nederland:

Mogelijke opstelling Senegal: Mendy, Sabaly, Koulibaly, Diallo, Ballo-Toure, Gueye, Mendy, Sarr, Sarr, Dia, Ndiaye.

Mogelijke opstelling Nederland tegen Senegal: Bijlow, De Ligt, Van Dijk, Aké, Dumfries, Malacia, F. de Jong, Koopmeiners, Gakpo, Depay, Bergwijn.

Senegal vs Nederland WK wedden odds

Inmiddels hebben alle Nederlandse bookmakers hun odds berekend voor het duel tussen Senegal en Nederland wedden. In het overzicht hieronder vergelijken we de Nederland odds voor dit duel van een aantal Nederlandse bookmakers waaronder LiveScore Bet, Bet365 en Toto.

Als we naar de odds vergelijking, en dus de interpretaties van de bookmakers kijken, kunnen we stellen dat ze voorspellen dat Nederland een zwaar overwicht zal hebben in de wedstrijd. Toto betaald zelfs meer dan 6.00 uit voor een overwinning van Senegal. Mocht je willen wedden op Nederland op het WK, lijkt de beste zet te zijn om voor een handicap te gaan om de odds nog wat omhoog te kunnen krikken. Mocht je voorspellen dat Nederland met meer dan een goal verschil wint, dan kun je de odd tot 2.62 omhoog duwen bij Bet365.

Mocht je nog geen account hebben bij een Nederlandse bookie, vergeet dan niet om een Bookmaker bonus mee te pakken. Hiermee kun je jouw eerste weddenschappen vaak zelfs gratis doen! Een aantal bookmakers hebben ook speciale welkomstbonussen ontwikkeld voor wedden op het WK. Hieronder onze favoriete bonussen voor het WK van onder andere Unibet en Betcity.

Bookmaker
bet365
Max. bonus & percentage
500% tot
€ 50
Min. storting & min. quotering
€ 5 / 1.20
Rondspeel voorwaarden
Wedkrediet(en) direct beschikbaar na eerste bet(s)
Waardering Nederland_149 all_countries Eerste stortingsbonus_1 all_bonus_types general 50.00 bet365 10.00 96
Algemene voorwaarden
Tot wel €50 in wedkredieten voor nieuwe klanten bij bet365. Voor 24+ jarigen.
Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. kansen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet.
Bookmaker
Unibet
Max. bonus & percentage
500% tot
€ 50
Min. storting & min. quotering
€ 10 / 1.01
Rondspeel voorwaarden
Zet 10 euro in, krijg 50 euro free bets!
Waardering Nederland_149 all_countries Gratis weddenschap_5 all_bonus_types general 50.00 Unibet 9.00 94

Over de auteur

Sydnes Meekes is een groot voetballiefhebber. Hij volgt alle grote Europese competities en schrijft hier dan ook graag over, in combinatie met wedtips en sportweddenschappen. Mocht een Nederlandse bookmaker met een mooie actie komen,dan is Sydnes altijd als eerste op de hoogte.