Senegal vs Egypte, Mané vs Salah in Africa Cup finale op zondag 6 februari 2022

Robert Brondel
4. februari 2022

De Liverpool teamgenoten leidden hun landen naar de finale van de Africa Cup. Wie is de favoriet op de titel bij Jack’s? Onze voorspelling van Senegal – Egypte, de finale van de Afrika Cup.

Hoewel Senegal een relatief makkelijke route naar de finale heeft gehad, is Egypte de reuzendoder gebleken. Het verloor in de groepsfase nog van Nigeria, maar na overwinningen op Guinee-Bissau en Soedan stonden ze toch gewoon als verwacht in de achtste finales. Daar begon echter het lastige programma. We zien zo meteen wat een van de bookmakers Nederland erover denkt.

In de achtste finale werd Ivoorkust op 0-0 gehouden en na penalty’s verslagen. Marokko kwam in de kwartfinale nog op voorsprong, maar met een sublieme Mo Salah werd ook het land in het Noordwesten van Afrika na verlenging verslagen. In de halve finale tegen thuisland Kameroen was Egypte lange tijd de onderliggende partij, maar ook die wedstrijd eindigde in 0-0 en dit keer werd keeper Gabaski de grote held met twee gestopte penalty’s. Coach Carlos Queiroz zal er in de finale niet bij zijn, want hij kreeg tegen Kameroen een rode kaart en is geschorst. 

De weg naar de finale was voor Senegal een stuk makkelijker. Het land, met internationale toppers zoals Sadio Mané, Idrissa Gueye, Kalidou Koulibaly en Edouard Mendy in de gelederen, moest in de groepsfase nog warm draaien met gelijke spelen tegen Guinee en Malawi, maar zag alle kanshebbers aan hun kant van het schema stuk voor stuk worden uitgeschakeld. Daardoor gingen ze in de achtste finales met enige moeite langs de negen man van Kaapverdië (2-0). In de kwartfinales was Equatoriaal-Guinea een maatje te klein (3-1) en in de halve finale (3-1) kon ook Burkina Faso de sterren van Senegal niet stoppen. 

Afrika Cup finale: Senegal vs Egypte bij Jack’s

En dus staan Liverpool maatjes Mo Salah en Sadio Mané zondag tegenover elkaar in de finale. Senegal wordt op basis van kwaliteit gezien als de favoriet voor deze wedstrijd bij de bookmakers, maar ook fitheid speelt zeker een rol. Egypte heeft drie keer 120 minuten nodig gehad om door te gaan en sterspeler Salah heeft dit toernooi nog geen minuut gemist. Senegal heeft dit toernooi nog geen verlenging nodig gehad en heeft een dag langer rust voor de finale, dus spreekt fitheid duidelijk in het voordeel van Senegal. 

Bij Jack’s krijg je daarom een quotering van 2.25 aangeboden voor een overwinning van Senegal en 4.00 voor een overwinning van Egypte. Een gelijkspel, waar Egypte een abonnement op heeft in de knock-outfase van dit toernooi, is ook 2.25 waard. 

senegal egypte afrika cup final
Finale – Afrika Cup: odds bij Jack’s (4 februari 2022 – mogelijk onderhevig aan verandering)

Als je op doelpuntenmakers wilt wedden, zijn Salah en Mané natuurlijk de meest voor de hand liggende opties en omdat er op de Africa Cup zo weinig gescoord wordt is de quotering niet eens zo verkeerd. Zo krijg je voor een doelpunt van Mané een quotering van 3.15 aangeboden en ligt die voor een doelpunt van Salah op 3.55. Beide doelpuntenmakers vindt je ook in Jack’s specials met verhoogde quoteringen.

senegal egypte mo salah

Zo krijg je voor een overwinning van Egypte met een doelpunt van Salah 7.50, terwijl een overwinning van Senegal met een doelpunt van Mané 5.00 oplevert. 

senegal egypte mane scoort

Over de auteur

Bij Robert zit je voor allemaal verschillende sporten op de juiste plek. Hij weet veel over en schrijft over onder andere tennis, darts en voetbal. Bij voetbal blijft het ook niet bij de reguliere competities, ook toernooien als het WK voor clubs en de Afrika Cup komen allemaal aan bod.

Jacks Casino & Sport Nieuws