PSV vs AZ, kan PSV winnende pad weer vinden?

Robert Brondel
4. februari 2022

Na de controversiële nederlaag tegen Ajax van twee weken geleden treft PSV opnieuw een pittige tegenstander met AZ en BetCity biedt een boost aan met een sterk verhoogde quotering. 

PSV hoorde deze week dat ze op zoek moeten naar een nieuwe trainer. De huidige coach, Roger Schmidt, gaf aan dat hij zijn contract dat in de zomer afloopt niet zal verlengen. Tot die tijd blijft de Duitser echter gewoon aan het roer staan op zoek naar de landstitel. Wat de bookmakers Nederland denken, lezen we straks.

Na de deceptie van vorige wedstrijd, toen Ajax na een discutabel doelpunt in Eindhoven de drie punten pakte, krijgt PSV opnieuw een lastige klus thuis tegen AZ. Eerder dit seizoen won PSV in Alkmaar nog met 0-3, maar dat was de eerste overwinning van PSV op AZ sinds 2018, dus zo vanzelfsprekend is een Eindhovense zege niet. 

De interlandbreak lijkt de thuisploeg goed te hebben gedaan, want behalve Noni Madueke lijken alle basisspelers gewoon van de partij te zijn. Ook Erick Gutierrez lijkt gewoon beschikbaar. Hij zat woensdag nog op de bank bij de interland van Mexico tegen Panama, maar omdat hij in de drie wedstrijden met Mexico geen minuut in actie kwam, zal hij ongetwijfeld weer willen spelen. 

Het belangrijkste lijkt echter dat Ibrahim Sangaré weer terug is. De Ivoriaan was actief op de Africa Cup, maar werd met zijn ploeg al vroegtijdig uitgeschakeld. Ook het einde van de transfermarkt bracht in Eindhoven geen veranderingen teweeg, waardoor de ploeg op volle kracht lijkt. 

Bij AZ was het einde van de transfermarkt wel roerig. Op de laatste dag werd afscheid genomen van Albert Gudmundsson en Thijs Oosting, maar in hun plaats kwam er met Kamal Sowah wel een versterking van waarde. De buitenspeler was afgelopen zomer nog de duurste aankoop ooit van Club Brugge, maar de samenwerking loopt nog niet naar wens en daarom mag hij nu in Alkmaar aan de slag. 

Wedden bij BetCity

PSV vs AZ met odds boost bij BetCity

Voor nieuwe spelers is er bij BetCity een fantastische promotie beschikbaar voor het wedden op voetbal. Je kunt namelijk een odds boost krijgen voor een overwinning van PSV. Met die boost ligt de quotering daarvoor op 6.00, terwijl die zonder boost op 1.60 ligt. De Eindhovenaren zijn dus ook de duidelijke favoriet bij de bookmaker want een overwinning van AZ is 5.60 waard. Lees het Betcity review of meld je aan via de knop. Bovendien kan je profiteren van een heerlijke sport wedden bonus.

PSV eindhoven - az alkmaar

Als je het wel positief inziet voor AZ, maar het risico van het wedden op een overwinning te groot vindt, kun je ook op een dubbele kans AZ/gelijkspel inzetten voor een quotering van 2.43. Ben je er echter van overtuigd dat PSV een grote kans heeft op de overwinning en wil je als bestaande BetCity speler een hogere quotering, dan kun je op de handicap wedden. Met een 0-1 handicap is een overwinning van PSV 2.50 waard en met een 0-2 overwinning ligt de quotering op 4.90. In dat geval moet PSV wel met drie doelpunten verschil winnen. 

De aftrap van PSV vs AZ is aanstaande zaterdag om 20:00 en het Philipsstadion mag door de nieuwe coronawetten weer voor een derde gevuld worden. 

Wedden bij BetCity

 

Over de auteur

Bij Robert zit je voor allemaal verschillende sporten op de juiste plek. Hij weet veel over en schrijft over onder andere tennis, darts en voetbal. Bij voetbal blijft het ook niet bij de reguliere competities, ook toernooien als het WK voor clubs en de Afrika Cup komen allemaal aan bod.