Feyenoord vs Sparta Rotterdam: ongelijke Rotterdamse derby

Robert Brondel
4. februari 2022

# Ad – Direct na de internationale pauze neemt Feyenoord het in de eigen Kuip op tegen stadsgenoot Sparta dat volop tegen degradatie strijdt. VOorspelling Feyenoord – Sparta Rotterdam rally.

Feyenoord lijkt goed uit de transferperiode gekomen te zijn. Het verloor geen van de belangrijke spelers, maar wist wel een aantal van zijn reserves bij andere clubs onder te brengen. Daarnaast wist de club bij het sluiten van de markt de verdediging nog te versterken met Philippe Sandler. Sandler was de afgelopen jaren bij Manchester City actief, maar speelde uiteindelijk geen wedstrijd in het eerste elftal. Met Jorrit Hendrix werd er ook een versterking voor het middenveld binnengehaald en beide nieuwelingen zijn direct beschikbaar voor Arne Slot. 

Bij Sparta is het panorama heel anders. Er is heel veel gebeurd in de afgelopen maanden. Technisch directeur Henk van Stee stapte op vanwege een verschil van mening met voorzitter Manfred Laros en eerder deze week gaf ook trainer Henk Fraser aan dat hij na dit seizoen bij Sparta vertrekt. De coach wil de club echter wel in de Eredivisie houden en daarom werden er in de winterse transferperiode verschillende spelers aangetrokken. 

Het belangrijkste lijkt echter dat keeper Maduka Okoye, die al voor een recordbedrag verkocht is aan Watford voor aankomende zomer, weer terug is na zijn Africa Cup deelname met Nigeria. Okoye miste uiteindelijk twee wedstrijden voor Sparta waarin één punt gepakt werd. 

Feyenoord lijkt met een volledig fitte selectie naar deze wedstrijd toe te werken en ook Sparta lijkt geen blessures te hebben voor deze Rotterdamse klassieker, dus werken beide ploegen met hun sterkste groep naar deze wedstrijd toe. 

Wedden op Feyenoord vs Sparta

Het is duidelijk dat Feyenoord bij de bookmakers Nederland de torenhoge favoriet is voor deze wedstrijd. De ploeg van Arne Slot draait al het hele seizoen goed en doet nog mee voor de titel, al zijn de zes punten achterstand op Ajax niet gering. Ook in Europa gaat het nog van een leien dakje voor Feyenoord en het staat al in de achtste finale van de Conference League. Bij Bet365 krijg je daarom de beste quoteringen van 1.25 voor een overwinning van de thuisploeg, terwijl die voor een overwinning van Sparta op 11.00 ligt, met de verbeterde kansen van Bet365 lopen die nog op naar 1.275 en 11.50. 

Feyenoord - Sparta rotterdam voorspelling

Wil je toch op een overwinning van Feyenoord wedden met een interessantere quotering, dan heb je daar een handicap voor nodig. Zo krijg je een quotering van 2.87 voor Feyenoord -2, je wint die weddenschap dus als Feyenoord met minimaal drie doelpunten verschil wint in de Kuip. 

Als je Feyenoord wel ziet scoren en liever op de doelpuntenmaker wedt, dan krijg je bijvoorbeeld voor Bryan Linssen een interessante quotering van 2.50. Dat is beter dan collega-aanvaller Cyriel Dessers, want die begint meestal vanaf de bank en heeft een quotering van 1.90. Hoe sterk Sparta nieuweling Riza Durmisi is is een groot vraagteken, maar denk je dat linkervleugelverdediger direct zijn waarde gaat bewijzen met een doelpunt, dan is dat een quotering van 21.00 waard. 

De aftrap van Feyenoord vs Sparta is aanstaande zondag om 12:15. Lees ons Bet365 review of meld je aan via de knop.

Over de auteur

Bij Robert zit je voor allemaal verschillende sporten op de juiste plek. Hij weet veel over en schrijft over onder andere tennis, darts en voetbal. Bij voetbal blijft het ook niet bij de reguliere competities, ook toernooien als het WK voor clubs en de Afrika Cup komen allemaal aan bod.

Bet365 Nieuws