Europa League wedden Sevilla – PSV 16-02-2023

Bas Hosselman
15. februari 2023

Donderdag neemt PSV in de Europa League achtste finales het op tegen Sevilla. De Eindhovenaren gaat op zoek naar een overwinning om zo een plek te kunnen bemachtigen in de kwartfinale. Lukt dit PSV en geven de bookmakers ze een kans?

Sevilla is de recordwinnaar van de Europa League

In totaal won Sevilla de Europa League maar liefst zes keer. Tussen 2014 en 2016 won de ploeg uit de Spanje de titel drie keer op rij. Sevilla is ook samen met Real Madrid de enige ploeg die de Europa League achter elkaar wist te winnen. De laatste keer dat Sevilla de Europa League won was in 2023 toen het Inter versloeg nadat ze Manchester United met lege handen lieten staan in de halve finale.

Sevilla is dus een ploeg om rekening mee te houden. Zeker in het eigen Ramon Sanchez-Pizjuan Stadium, waar het een heksenketel kan worden. Dit seizoen loopt het in La Liga nog niet zo als gewenst bij Sevilla. Ze staan op de twaalfde plek in de competitie en werden in hun Champions League groep derde achter Manchester CIty en Borussia Dortmund. Toch brengt de Europa League blijkbaar speciale krachten bij Los Nervionenses naar boven. De grote vraag is dan ook of ze door de bookmakers Nederland gezien worden als favoriet, of dat PSV toch ook een kans heeft.

Speciaal weerzien voor PSV

PSV heeft met Luuk de Jong een speler die weet wat het is om de Europa League te winnen. Sterker nog, de Jong was bepalend in die finale tegen Inter namens Sevilla. De spits van PSV kent de tegenstander van donderdag dan ook en weet hoe het spelen in dit geweldige stadion is. Daarnaast komt PSV nog een oud-speler tegen. Karim Rekik speelde namelijk voor PSV en won met de Eindhovenaren het landskampioenschap in 2015 en 2016.

Toto odds Sevilla PSV 16-02-2023

© Toto 15-02-2023 – quoteringen kunnen veranderen

De ploeg van Ruud van Nistelrooij rijst na een 6-0 zege tegen FC Groningen met vertrouwen af naar Valencia. Wel is het nog de vraag of Philipp Mwene en Anwar El-Ghazi mee kunnen spelen. Ook bij Sevilla zijn er met blessures van Rekik, Alex Telles, Gomez Papu en Marcao ook de nodige spelers in de lappenmand. Het belooft in ieder geval een interessante wedstrijd te worden. We hebben hieronder een paar mooie weddenschappen voor je op een rijtje gezet. Let ook zeker even op de Handicap toto bet in het schema, waar je goede odds voor krijgt.

Weddenschappen Sevilla – PSV Europa League 16-02-2023 Toto
Bonus bij Sevilla – PSV toto bonus
Sevilla wint 2.25
Gelijkspel 3.40
PSV wint 3.20
PSV wint of gelijk 1.60
PSV Handicap -1.0 6.50

Quoteringen van 15-02-2023 – odds kunnen veranderen

Pak de Toto bonus van € 50,00!

Als nieuwe speler pak je met de Toto bonus to wel € 50,00 extra! Meld je daarvoor aan via de links op deze pagina en doe een eerste storting via iDeal. Vervolgens kun je jouw bonus in je account claimen. Zet je minimaal € 10,00 in als eerste weddenschap op odds hoger dan 1.50? Dan wordt het bedrag van jouw kwalificerende weddenschap gekoppeld aan een gratis weddenschap.Het maximum bedrag dat je kunt ontvangen is € 50,00 wat je krijgt als je een bet plaatst van € 50,00 of meer!

Over de auteur

De echte voetbalkenner bij Sportweddenschappen-bonus is Bas Hosselman. Hij is groot fan van Nederlands voetbal, zowel van PSV als van Oranje. Bas Schrijft onder andere voetbal nieuws, voorbeschouwingen en nieuws over elke bookmaker bonus.

Toto Nieuws