FK Tuzla City vs AZ, spannende return in Bosnië en Herzegovina

Jeroen van Veen
27. juli 2022

In de lange weg naar de Conference League heeft AZ het in de tweede voorronde al lastig tegen het kleine FK Tuzla City. In de thuiswedstrijd speelden de Alkmaarders nog erg onwennig en maakte alleen een vroege penalty het verschil, maar met een 1-0 voorsprong is de tweestrijd nog niet gespeeld. Kan AZ het in Bosnië en Herzegovina afmaken? Pak je Circus bonus en wed op de voorronde van de Conference League.

In de heenwedstrijd speelde AZ nog niet goed. Zo vroeg in het seizoen zijn de automatismen er nog niet ingeslepen en dus zag het er bij vlagen erg stroperig uit. Daarnaast deed de ploeg het ook zonder Jesper Karlsson. De smaakmaker van het afgelopen seizoen wil graag een stap hogerop en is op zoek naar een transfer. Hij kampt daarnaast ook met een blessure, waardoor het erop lijkt dat hij opnieuw niet van de partij is.

Jens Odgaard moet dit seizoen zijn vervanger worden. De Noor, voor 4 miljoen euro overgenomen van Sassuolo, liet in de heenwedstrijd wel wat van zijn klasse zien, maar moet duidelijk nog werken aan zijn klik met spits Vangelis Pavlidis. Positief aan de vorige wedstrijd was dat AZ eigenlijk niets weggaf, waardoor het ook nu als duidelijke favoriet de wedstrijd ingaat.

Met een week extra voorbereiding en een serieuze wedstrijd in de benen, zal de ploeg ongetwijfeld weer een stukje gegroeid zijn en dat zal van pas komen tegen de Bosniërs, die al een voorronde overleefd hebben. Kijk dus bij je iDEAL bookmakers voor een interessante sportweddenschappen bonus.

Inzetten op FK Tuzla City vs AZ

De Alkmaarders zijn dus favoriet voor het behalen van de volgende ronde, want ze hoeven de wedstrijd in Bosnië daar zelfs niet voor te winnen. Bij Circus krijg je een quotering van 1.04 voor plaatsing van AZ en 6.50 als Tuzla City doorgaat naar de derde voorronde. Ook een overwinning van de Bosniërs levert je 6.50 op, maar omdat een gelijkspel voor AZ ook genoeg is, krijg je voor een Alkmaarse overwinning een quotering van 1.42.

FK Tuzla City - AZ odds

Het verschil tussen de twee ploegen is normaal gesproken echter wel groter en dus kun je ook op de handicap inzetten. Voor AZ -1.5 krijg je bijvoorbeeld 2.09, een weddenschap die je wint als de bezoekers de wedstrijd met minimaal twee doelpunten verschil winnen. Voor Tuzla +1.5 is er een quotering van 1.66 en die win je als AZ niet met meer dan één doelpunt verschil wint.

Vind AZ makkelijk het net?

AZ is onder Pascal Jansen nog niet de veelscorende ploeg die het onder Arne Slot vaak wel was, maar heeft met Pavlidis dus wel een spits in de ploeg die doelpunten kan maken. De Griek scoorde in alle competities 25 keer voor AZ, maar of dat zo vroeg in het nieuwe seizoen alweer een garantie voor goals is moet nog maar blijken. Als er in deze wedstrijd meer dan 2.5 doelpunten gescoord worden krijg je een relatief lage quotering van 1.54. AZ liet in de heenwedstrijd nog weinig vloeiend aanvalsspel zien, dus kun je ook inzetten op minder dan 2.5 doelpunten voor een wat hogere quotering van 2.23.

Over de auteur

Jeroen schrijft al lange tijd voor Sportweddenschappen-Bonus. Hij zit vol met kennis over voetbal en alle Nederlandse bookmakers. Ook is hij altijd op de hoogte van de bonussen die worden aangeboden. Jeroen is groot Feyenoord fan en schrijft vooral nieuws over Nederlands en Europese voetbalwedstrijden in combinatie met bookmakers acties.