Duitsland vs Frankrijk, halve finale EK vrouwen

Jeroen van Veen
26. juli 2022

Het EK vrouwen is al bij de halve finales aanbeland en dat is deze keer zonder de Oranje Leeuwinnen, die vrij kansloos waren in de kwartfinale tegen Frankrijk. De Fransen nemen het nu op tegen achtvoudig Europees kampioen Duitsland voor een plaats in de finale. Duitsland – Frankrijk op het EK vrouwen, 27 juli om 21:00. Pak je Jack’s bonus en wedt nu op dit EK in Engeland.

Zowel Frankrijk als Duitsland hadden in de kwartfinale geen makkelijke wedstrijd. Duitsland trad aan tegen het op papier veel zwakkere Oostenrijk, maar maakte pas in de blessuretijd de bevrijdende treffer. De Duitse machine, die in de groepsfase nog op volle toeren draaide, werd door een compact spelend Oostenrijk vakkundig vertraagd, maar net niet tot stilstand gebracht.

Duitsland pakte een vroege voorsprong via spelmaker Lina Magull, één van de beste middenvelders van dit toernooi, maar had het daarna niet makkelijk en maakte pas in blessuretijd de bevrijdende 2-0, via aanvoerder Alexandra Popp, die samen met Magull de dienst uitmaakt bij Duitsland.

Frankrijk laat na wedstrijd eerder af te maken

Frankrijk was tegen Nederland veruit de betere ploeg, maar wist het net maar niet te vinden, totdat het in de verlenging wel raad wist met een penalty. Dat het zo lang duurde voordat Nederland capituleerde had te maken met keeper Daphne van Domselaar, die weer ontzettend goed stond te keepen en het matige afmaken van de Franse ploeg die topspits Marie-Antoinette Katoto, lang uitgeschakeld met een zware knieblessure, flink mist.

Vervanger Melvine Malard had het vizier niet op scherp en liep er bij vlagen een beetje verloren bij. De scherpe voorzetten van Kadidiatou Diani zijn daarom bijvoorbeeld een stuk minder gevaarlijk.  Duitsland moet het in deze halve finale zonder Klara Buhl doen. De vleugelaanvaller testte positief voor corona en moet deze wedstrijd aan zich voorbij laten gaan.

Gokken op Duitsland vs Frankrijk

Bij Jack’s is Duitsland op het moment van schrijven de lichte favoriet voor de overwinning, maar het verschil is klein. Voor een overwinning van Duitsland krijg je namelijk een quotering van 2.55, terwijl die voor een Franse overwinning op 2.75 ligt. Een verlenging zoals in de wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk ligt uiteraard ook op de loer en een gelijkspel is dan ook 3.10 waard. Al deze quoteringen gaan dus op voor het resultaat na 90 minuten en kun je ook met free bets krijgen.

Duitsland - Frankrijk odds

Nu het toernooi vordert wordt er steeds minder gescoord en dat heeft er natuurlijk mee te maken dat de tegenstanders qua niveau dichter bij elkaar komen te liggen, maar ook dat de spanning stijgt en ploegen dan steeds meer teruggrijpen naar verdedigende zekerheid. Ondanks dat Frankrijk in de kwartfinale met 0-0 de verlenging inging, viel die ploeg tegen Nederland naar hartenlust aan. Het gebrek aan scorend vermogen brak ze echter bijna op en tegen de hechte Duitse defensie ligt dat zomaar weer op de loer.

Minder dan 2.5 gescoorde doelpunten levert dan ook maar een quotering van 1.57 op. Denk je echter dat Frankrijk dat probleem op weet te lossen en ook de Duitsers zich niet ingraven, kun je hoge quoteringen krijgen, met odds van 2.40 voor meer dan 2.5 doelpunten en zelfs 4.80 voor vier doelpunten of meer.

Over de auteur

Jeroen schrijft al lange tijd voor Sportweddenschappen-Bonus. Hij zit vol met kennis over voetbal en alle Nederlandse bookmakers. Ook is hij altijd op de hoogte van de bonussen die worden aangeboden. Jeroen is groot Feyenoord fan en schrijft vooral nieuws over Nederlands en Europese voetbalwedstrijden in combinatie met bookmakers acties.

Jacks Casino & Sport Nieuws