Formule 1: GP van Frankrijk, Verstappen of toch weer Leclerc?

Jeroen van Veen
22. juli 2022

Na een week pauze staat de volgende Grand Prix alweer op het programma, de Grand Prix van Frankrijk. In Oostenrijk waren de Ferrari’s opzichtig sneller dan de Red bull van Max Verstappen, is dat opnieuw zo of zijn de rollen nu omgedraaid? De Grand Prix van Frankrijk, zondag 24 juli om 15:00. Pak je Toto bonus en wed op de Formule 1!

De Grand Prix van Oostenrijk was normaal een kolfje naar de hand van de Red Bull’s, maar de Ferrari was in ene weer een stuk sneller dan de Red Bull van Verstappen. De titel van snelste auto is dit jaar al een paar keer heen en weer geschoten tussen de twee ploegen.

Favoriet GP van Frankrijk

Het circuit Paul Ricard ligt de Ferrari waarschijnlijk beter en daarom is Charles Leclerc ook nu weer een kandidaat voor de zege. Ook de Mercedessen van George Russell en Lewis Hamilton hebben een flinke update gehad, dus zijn ook de Britten positief over hun kansen in dit weekend. Het is waarschijnlijk de laatste keer dat deze GP verreden wordt en hij is in het recente verleden ook maar drie keer verreden, Verstappen won in 2021 en in 2018 en 2019 ging de overwinning naar Hamilton

De betting sites Nederland bieden weer van alles met Verstappen aan. Toto denkt zelfs dat Verstappen de grote favoriet is voor de overwinning, met een quotering van 2.29. Dat is ruim voor Leclerc, want die heeft een quotering van 2.95. Tweevoudig winnaar Hamilton volgt met een quotering van 8.75, vóór Perez (12.00), Russell (16.00) en Carlos Sainz (20.00).

Problemen blijven Ferrari parten spelen

Hoewel Leclerc dus de GP van Oostenrijk won blijft Ferrari problemen hebben met de betrouwbaarheid van de auto. Sainz leek in Oostenrijk op weg naar een tweede of derde plek toen zijn auto er mee ophield. De auto vatte zelfs vlam en de Spanjaard kon er maar net op tijd uit. Leclerc zelf moest ook flink zweten in de laatste rondes, toen een probleem met het gaspedaal nog bijna roet in het eten gooide voor de Monegask, daarom is het nog lang niet gezegd dat de Ferrari’s het goed gaan doen.

In de kwalificatie is de Ferrari vaak wel beter. Leclerc pakte al zes keer de pole position en leidt daarmee ruim voor Verstappen die drie keer polesitter was. Daarom is Leclerc daar wel de lichte favoriet bij Toto met een quotering van 2.10, maar ook dat is maar net voor Verstappen met een quotering van 2.20.

Wedden op Verstappen

Toto heeft ook nog een aantal Specials met Max Verstappen en dus kun je 4.50 krijgen voor een pole position, race overwinning én snelste raceronde van de Nederlander.

Na de Red Bull’s, de Ferrari’s en de Mercedessen lijkt Fernando Alonso dit seizoen de best of the rest. De coureur die deze maand nog 41 wordt, zal voor een top 6 notering proberen te gaan. Voor een top 6 positie van de Spanjaard krijg je bij Toto een quotering van 1.72. Als het de verrassend sterke Haas van Kevin Magnussen lukt om deze GP in de top 6 te eindigen, dan krijg je daar een quotering van liefst 5.00 voor. Grijp dus je bookmaker bonus en wed op de GP Frankrijk!

Over de auteur

Jeroen schrijft al lange tijd voor Sportweddenschappen-Bonus. Hij zit vol met kennis over voetbal en alle Nederlandse bookmakers. Ook is hij altijd op de hoogte van de bonussen die worden aangeboden. Jeroen is groot Feyenoord fan en schrijft vooral nieuws over Nederlands en Europese voetbalwedstrijden in combinatie met bookmakers acties.

Toto Nieuws