Wimbledon 2022, Nederlands feestje dit jaar?

Jeroen van Veen
29. juni 2022

Deze versie van Wimbledon is anders dan anders, niet alleen vanwege de vele Nederlanders in het hoofdtoernooi, maar vooral omdat de Russen en Belarussen geweerd zijn en er daardoor geen punten voor de ranglijsten te verdienen zijn. Toch wordt het ook dit jaar ongetwijfeld een mooie editie en dus zijn er ook weer aanbiedingen om te wedden op het prestigieuze tennistoernooi. Pak je BetCity bonus, een free bet van vijf euro, en wedt op Wimbledon 2022.

Toernooifavorieten Wimbledon 2022

De oude rotten domineren het mannentennis dit jaar opnieuw en op Wimbledon wordt niets anders verwacht. De winnaar van afgelopen jaar Novak Djokovic is ook nu weer de grote favoriet voor de toernooizege met een quotering van 1.65. De Serviër kan goed uit de voeten op gras en lijkt 100% fit. Rafa Nadal lijkt zijn grootste tegenstander, Nadal lijkt aan de makkelijkere kant van het schema te zitten en als hij fit blijft, is hij ook een belangrijke kandidaat met 6.50. De verrassende Tim van Rijthoven is de belangrijkste Nederlandse kandidaat volgens BetCity met een quotering van 101.00, ruim voor Botic van der Zandschulp (401.00) en Tallon Griekspoor  801.00). Mochten de Nederlanders de tweede ronde doorkomen zal die quotering ongetwijfeld snel dalen.

odds Wimbledon 2022

Tweede rondewedstrijden Nederlanders Wimbledon 2022

Van Rijthoven stuntte twee geleden nog met zijn toernooioverwinning op het gras van Rosmalen en mag daarom op een Wildcard aan het hoofdtoernooi meedoen. De relatief onbekende Nederlander lijkt gemaakt voor het grastennis en ontdeed zich al met gemak van Federico Delbonis. In deze tweede ronde krijgt hij echter een tegenstander van een heel ander kaliber met servicekanon Reilly Opelka. De Amerikaan, nummer 18 van de wereld, voelt zich echter niet thuis op gras en dus acht BetCity de kans op een overwinning even groot. Is de 1.90 voor van Rijthoven een weddenschap waard?

Ook Tallon Griekspoor voelt zich goed op gras. Hij ontdeed zich al van de voormalige toptienspeler Fabio Fognini en boekt al weken uitstekende resultaten, maar ook hij krijgt nu echt een test tegen het Spaanse supertalent Carlos Alcaraz. Alcaraz is nog niet heel erg thuis op gras, dus liggen er misschien kansen voor Griekspoor, maar met een quotering van 1.30 is de Spanjaard de duidelijke favoriet. De Nederlander zit echter prima in zijn vel en dus is de quotering van 3.50 voor Griekspoor misschien wel een interessante quotering om te wedden op tennis.

Botic van der Zandschulp ging met gemak langs de oude grasspecialist Feliciano Lopez, maar komt met Emil Ruusuvuori een oude bekende tegen. De Fin versloeg van der Zandschulp op het gras van Rosmalen en daarom is dit geen gelopen race. Bij de bookmakers is de Nederlander licht favoriet voor de overwinning met 1.77, tegen 2.05 voor Ruusuvuori.

Bij de dames is er slechts één Nederlandse over na de uitschakeling van Arantxa Rus. Lesley Pattinama Kerkhove krijgt nu de zwaarst mogelijke tegenstandster, de onbetwiste nummer 1 van de wereld en toernooifavoriet Iga Swiatek. De Nederlandse werd in eerste instantie in de kwalificatie uitgeschakeld, maar mocht toch als Lucky Loser meedoen, en maakte daar volop gebruik van door thuisspeelster Sonay Kartal aan de kant te schuiven. Swiatek is niet echt een grasspeelster, maar heeft al 36 wedstrijden op rij gewonnen en dat is de langste reeks van deze eeuw, dus de Nederlandse lijkt kansloos in deze wedstrijd en met een quotering van 25.00 voor een overwinning van Pattinama Kerkhove vinden de bookmakers Nederland dat ook.

Wedden bij BetCity

Over de auteur

Jeroen schrijft al lange tijd voor Sportweddenschappen-Bonus. Hij zit vol met kennis over voetbal en alle Nederlandse bookmakers. Ook is hij altijd op de hoogte van de bonussen die worden aangeboden. Jeroen is groot Feyenoord fan en schrijft vooral nieuws over Nederlands en Europese voetbalwedstrijden in combinatie met bookmakers acties.