Europa League wedden op Ajax vs Brighton

Bas Hosselman
6. november 2023

Ajax wint weer! Een zin die tot voor dit seizoen amper werd gebruikt. Maar met twee op twee lijken de Amsterdammers de draad weer opgepakt te hebben. Winnen ze ook in de Europa League tegen Brighton & Hove Albion in de Europa League?

Hoop voor Ajax tegen Brighton?

Een vracht aankopen, een nieuwe coach en natuurlijk de bluf en bravoure van de Amsterdamse club zou ze opnieuw het landskampioenschap en Europees succes moeten opleveren. Niets leek echter minder waar. Sven Mislintat werd een paar maanden na zijn aanstelling met pek en veren de Johan Cruijff Arena uitgezet, er waren rellen, ongelukkige en naar het schijnt muitende spelers en ook Maurice Steijn kon de boel niet redden. Steijn pakte zijn biezen, waardoor de Amsterdamse landskampioen stuurloos bleef dobberen.

Maar voetbal draait om veerkracht en onder de tijdelijke leiding van John van ’t Schip toont Ajax tekenen van herstel. Een overtuigende 4-1 overwinning op sc Heerenveen heeft een sprankje hoop gegeven aan de Ajax-aanhang. De finesse van Steven Bergwijn, de kracht van Brian Brobbey en de klinische afwerking van Chuba Akpom schetsen het beeld van een team dat zijn schwung hervindt. Wordt die trend voortgezet? Lukt het Van ’t Schip ook in Europa om zijn Ajax weer aan het winnen te krijgen? Na drie wedstrijden staat Ajax stijf onderaan in Groep B met twee punten uit drie wedstrijden. Hierbij hebben de Amsterdammers nog het geluk dat de rest van de poule genoten ook niet echt weet te overtuigen. Zo is het verschil met koploper Marseille slechts drie punten. Ajax heeft dus een overwinning nodig tegen het Brighton & Hove Albion van Joël Veltman, welbekend bij de Amsterdammers. Wordt het hopen op een ouderwets “Veltmannetje” of kunnen Bergwijn, Berghuis en consorten zelf de wedstrijd naar hun hand zetten? Voor we gaan kijken naar de odds bij de beste bookmakers, bespreken we natuurlijk eerst nog even wat we van Brighton & Hove kunnen verwachten.

Brighton verrast onder Graham Potter dit seizoen

Brighton & Hove Albion staat op een knappe zevende plek in de Premier League. Bovendien kunnen ze bouwen op de overwinning van een maand geleden in eigen huis tegen Ajax. De ploeg van Graham Potter koppelt tactische finesse aan onverzettelijkheid en hard werken. Ze hebben daardoor dit seizoen een reputatie opgebouwd die zelfs de grootste tegenstanders laat wankelen.

Neal Maupay en Leandro Trossard, de Belgische spelverdeler, blinken dit seizoen uit en nemen Brighton mee op sleeptouw. Hoewel het in Europa nog wat beter kan qua resultaat, imponeren de Seagulls in de Premier League en maken ze het de tegenstanders keer op keer lastig. De aanstaande clash met Ajax is bovendien meer dan een wedstrijd; het is een kans om Europa te laten zien dat hun ambities geen grenzen kennen en dan ook wat plaatsen te stijgen in groep B. Met een beetje geluk kan de ploeg van Graham Potter zelfs de koppositie overnemen van Marseille. Gaat het Potter lukken om Ajax net als in eigen huis te verslaan? We hebben een bookmaker gevonden waar je kunt gratis wedden op Ajax – Brighton. Die bookmaker is Bet365 en die hebben ook gelijk een mooie bonus voor je klaar staan.

Welkomstbonus bet365

Hoe kun je wedden op Ajax – Brighton

Ajax speelt aankomende donderdag tegen Brighton & Hove Albion in de eigen Johan Cruijff Arena en heeft daarmee het thuisvoordeel. Daarnaast lijken de Amsterdammers de weg naar boven te hebben gevonden en zijn ze dus ook gesterkt door het opportunisme van de thuisfans. Onder Van ‘t Schip pakt Ajax in ieder geval weer punten en dat geeft hoop.Maar is Ajax ook favoriet tegen Brighton, of is het daar nog wat te vroeg voor? Een overwinning van Ajax levert je bij Bet365 maar liefst 4.20 op en dat geeft gelijk wel aan dat de bookies meer voelen voor een overwinning van de Britten. Winst van Brighton & Hove Albion staat op 1.70, een enorm verschil met de winkansen van de Amsterdammers. Voor een gelijkspel, waar de thuisploeg niet zo heel veel aan heeft, levert je 4.20 op.

De vorige wedstrijd kwam Ajax niet tot scoren, maar de laatste twee wedstrijden wisten de Amsterdammers maar liefst zes keer het net te vinden. Het kan dan ook zeker interessant zijn om te wedden op “Both teams to score”, oftewel beide ploegen scoren. Bij Bet365 levert dit 1.44 op. Tevens vind je bij deze bookmaker tal van interessante bet-builders waarbij je soms tot wel 10x je inzet kunt winnen. En dan hebben we natuurlijk ook nog de sportweddenschappen bonus voor je gevonden.

Welkomstbonus bij Ajax – Brighton wedden

Voor nieuwe spelers heeft Bet365 een geweldige bonus klaar staan. Met die Bet365 bonus kun je namelijk gratis wedden op Ajax – Brighton en tal van andere wedstrijden. Na het registreren en storten bij deze bookmaker krijg je namelijk tot €50 aan wedkredieten. Dat betekent maar liefst €50 aan gratis weddenschappen. Een storting van een tientje is al genoeg om je wedkrediet te ontgrendelen. Meld je dan ook snel aan en speel gelijk bij een van ‘s werelds grootste bookmakers! Wacht ook niet te lang, want de odds zullen zeker nog veranderen.

Over de auteur

De echte voetbalkenner bij Sportweddenschappen-bonus is Bas Hosselman. Hij is groot fan van Nederlands voetbal, zowel van PSV als van Oranje. Bas Schrijft onder andere voetbal nieuws, voorbeschouwingen en nieuws over elke bookmaker bonus.

Bet365 Nieuws