Ajax vs Liverpool, voorspelling en quoteringen

Jeroen van Veen
12. september 2022

Na de klinkende 4-0 overwinning op Rangers FC staat voor Ajax nu de tweede wedstrijd in de groepsfase van de Champions League op het programma en die is een stuk lastiger, uit bij Liverpool. Kan Ajax opnieuw een goed resultaat behalen? Ajax – Liverpool in de Champions League, 13 september 2022 om 21:00. Pak je Circus bonus en wed op deze wedstrijd.

Ajax staat er weer goed op dit seizoen. Na een wat moeizame start draait de machine weer als vanouds. In de Eredivisie werden alle wedstrijden nog gewonnen en ook tegen Rangers was Ajax bij vlagen fantastisch, maar de club staat nu voor het eerst een echt zware test te wachten tegen Liverpool. De Engelsen zijn het seizoen juist matig begonnen. Liverpool deed vorig seizoen nog tot de laatste speelronde mee om de Premier League titel en verloor de finale van de Champions League van Real Madrid, maar gaat dit seizoen minder goed.

De club zag Sadio Mané vertrekken en trok Darwin Nuñez als vervanger aan, maar voorlopig kan de Uruguayaan nog niet aan de verwachtingen voldoen. Ondanks de 9-0 overwinning op Bournemouth speelt de ploeg moeizaam in eigen land. Dat komt ook deels door het grote aantal blessures waar de ploeg mee te maken heeft gehad. Vooral in de verdediging en op het middenveld ontbraken er nogal wat spelers. Inmiddels is de verdediging, behalve Konate, weer compleet, maar op het middenveld zijn Jordan Henderson, Thiago Alcantara en Naby Keita er nog steeds niet bij en dus blijft het zoeken voor de ploeg van Jurgen Klopp.

Er is overigens een klein voorbehoud of deze wedstrijd deze week wel doorgaat, want vanwege het overlijden van Koningin Elizabeth is al het Engelse voetbal deze week afgelast. De verwachting is echter dat de UEFA geen uitstel toestaat en dan zal deze wedstrijd gewoon gespeeld worden.

Gokken op Liverpool vs Ajax bij Circus

Bij de bet sites Nederland is Liverpool ondanks de matige seizoensstart de duidelijke favoriet voor de overwinning. Ook in de Champions League was de start van de Engelsen desastreus, want Napoli was in Italië met 4-1 veel te sterk voor de CL-winnaar in 2019. Een overwinning van Liverpool is echter toch een quotering van 1.55 waard, terwijl een overwinning van Ajax je voor elke euro 5.35 oplevert. Ook een gelijkspel ligt met een quotering van 5.05 niet in de lijn der verwachting van de bookmaker.

Liverpool Ajax odds

Ajax heeft de zaakjes echter goed op het droge. Met Calvin Bassey werd er een goede vervanger voor Lisandro Martinez gevonden. De Engelsman is voetballend nog wel een niveautje lager dan de Argentijn, maar is verdedigend beresterk. Het vertrek van Antony werd intern opgevangen met Dusan Tadic en Steven Bergwijn en Mo Kudus heeft een fantastische start van het seizoen beleefd met drie doelpunten in de laatste twee wedstrijden. Kind van de rekening is voorlopig Brian Brobbey, die de eerste wedstrijden nog wel begon, maar inmiddels zijn basisplaats heeft verloren. Toch wordt verwacht dat de spits heel veel gaat spelen. Vergeet niet verder te kijken en je bookmaker bonus te pakken, want daarmee kun je nog voordeliger inzetten op deze Champions League wedstrijd.

Over de auteur

Jeroen schrijft al lange tijd voor Sportweddenschappen-Bonus. Hij zit vol met kennis over voetbal en alle Nederlandse bookmakers. Ook is hij altijd op de hoogte van de bonussen die worden aangeboden. Jeroen is groot Feyenoord fan en schrijft vooral nieuws over Nederlands en Europese voetbalwedstrijden in combinatie met bookmakers acties.