Ajax – PSV, gehavend PSV in Johan Cruijff Schaal

Jeroen van Veen
30. juli 2022

De Johan Cruijff Schaal staat vanavond op het programma en gaat net als vorig jaar tussen Ajax en PSV. Toen won PSV afgetekend met 4-0. PSV had toen al drie Champions League wedstrijden gespeeld, terwijl Ajax voor het eerst op het veld stond. Krijgen we dit seizoen een nieuwe winnaar? Ajax – PSV voor de Johan Cruijff Schaal, 30 juli 2022 om 20:00. Pak je BetCity welkomstbonus en wed op de Nederlandse supercup.

Als bekerwinnaar mocht PSV opnieuw deelnemen aan de seizoensopening en dat geldt ook voor Ajax, dat voor de derde keer op rij de titel pakte. Vorig seizoen was PSV dus veel te sterk, maar op dat moment had PSV al flink wat wedstrijdfitheid opgedaan in de voorronde van de Champions League. Later in het seizoen waren de verhoudingen anders, want toen won Ajax namelijk nog een keer met 5-0 van de Eindhovenaren. Deze keer zitten beide ploegen even ver in de voorbereiding en lijkt het een veel meer gelijkopgaande wedstrijd te worden.

Ajax lijkt de favoriet voor de eerste titel van het seizoen, want PSV heeft nogal wat personele problemen in de aanloop naar deze wedstrijd. Het zag rechtsbuiten Noni Madueke uitvallen met een zware blessure en heeft ook niet de beschikking over verdedigers Oliver Boscagli en Mauro Junior, terwijl Andre Ramalho nog maar net terug is van een blessure.

De resultaten in de oefenwedstrijden spreken ook niet in het voordeel van de ploeg van Ruud van Nistelrooij, die voor het eerst als hoofdtrainer van een Eredivisie ploeg werkt. Toch zijn er ook bij Ajax twijfels en is er in Amsterdam ook nog veel onduidelijk in de aanloop naar dit seizoen.

Net als PSV kreeg ook Ajax een nieuwe trainer met Alfred Schreuder. Schreuder moet succescoach Erik ten Hag doen vergeten  en dat zal nog een hele klus worden. De ploeg verloor met Lisandro Martinez, Noussair Mazraoui en Nicolas Tagliafico drie steunpilaren in de verdediging. Onder andere Owen Wijndal en Calvin Bassey moeten die namen doen vergeten.

Inzetten op Ajax – PSV in de Johan Cruijff Schaal

BetCity pakt uit met deze wedstrijd, want met de BetCity odds boost van de bookmaker kun je maar liefst 50 keer je inzet terugkrijgen bij een weddenschap op winst van Ajax of PSV. Deze actie geldt alleen voor nieuwe spelers, maar voor bestaande spelers is er ook een goede actie, want je krijgt namelijk free bets van 10 euro om op deze wedstrijd in te zetten.  Ajax - PSV odds

In de Johan Cruijff Arena speelt Ajax een veredelde thuiswedstrijd, alhoewel de Eindhovenaren evenveel tickets voor de wedstrijd hebben gekregen. Ajax is dus de favoriet met een quotering van 1.83, terwijl een overwinning van PSV 3.90 waard is. Dat gaat dan alleen om de uitslag binnen 90 minuten, want een gelijkspel en dus een verlenging is 4.00 waard.

Bij beide ploegen lijkt vooral de aanval erg sterk, terwijl de vraagtekens rondom de verdediging hangen. Met zoveel geblesseerde (PSV) en vertrokken (Ajax) verdedigers moet er flink gepuzzeld worden door beide trainers en dat kan wel eens een effect op het aantal doelpunten hebben. Voor meer dan 2.5 doelpunten is er een quotering van 1.57 en voor meer dan 3.5 doelpunten staat die op 2.50.

Over de auteur

Jeroen schrijft al lange tijd voor Sportweddenschappen-Bonus. Hij zit vol met kennis over voetbal en alle Nederlandse bookmakers. Ook is hij altijd op de hoogte van de bonussen die worden aangeboden. Jeroen is groot Feyenoord fan en schrijft vooral nieuws over Nederlands en Europese voetbalwedstrijden in combinatie met bookmakers acties.