Ajax vs Rangers FC, Amsterdammers op zoek naar goede start

Jeroen van Veen
6. september 2022

In de eerste speelronde van de groepsfase van de Champions League neemt Ajax het direct op tegen een mooie tegenstander, het Rangers FC van Giovanni van Bronckhorst. Kan Ajax net als vorig jaar perfect van start in het miljardenbal? Ajax – Rangers FC in de Champions League, 7 september 2022 om 18:45. Pak je BetCity bonus en wed op de Amsterdammers.

Ajax is de grote favoriet voor de winst in deze eerste wedstrijd, maar Rangers mag niet onderschat worden. De ploeg won in de laatste play-off wedstrijd, nog geen twee weken geleden, van PSV en dompelde de Eindhovenaren zo in rouw, terwijl ook die als de favoriet werden gezien in het tweeluik. Rangers komt echter wel in mineur naar deze wedstrijd, na de ontluisterende 4-0 nederlaag in the old firm, de derby tegen aartsrivaal Celtic afgelopen zaterdag.

Ajax heeft in de competitie nog geen heel zwaar programma gehad, maar de start zonder puntverlies is evengoed gewoon prima en het vertrouwen is er wel in Amsterdam. De ploeg verloor flink wat spelers en succescoach Erik ten Hag in de zomer, maar met Steven Bergwijn, Owen Wijndal, Calvin Bassey, Lucas Ocampos en Brian Brobbey werd er ook kwaliteit aangetrokken.

Na een matige start van het seizoen staat de verdediging de laatste tijd ook als een huis, want in de laatste drie wedstrijden kreeg de ploeg geen enkel tegendoelpunt. Bassey, die in deze wedstrijd tegen zijn oude ploeg speelt, lijkt de positie van Lisandro Martinez steeds beter over te nemen. Wijndal is nog geblesseerd voor deze wedstrijd, maar de linksback lijkt voorlopig de concurrentiestrijd verloren te hebben van Daley Blind, dus zou toch al niet spelen.

Voorin is er waarschijnlijk nog geen basisplaats voor Lucas Ocampos, want met de vier voorin staan op het moment goed. Er wordt tot nog toe echter nog niet zo makkelijk gescoord als vorig seizoen en dat kan invloed hebben op het aantal doelpunten in deze wedstrijd.

Wedden bij BetCity

Ajax – Rangers FC in de Champions League, wedden bij BetCity

De bookmakers denken dat Ajax de absolute favoriet is voor de overwinning in deze openingswedstrijd in groep A van de Champions League met later op de avond ook nog Napoli – Liverpool. Bij BetCity krijg je namelijk een quotering van 1.45 voor een overwinning van Ajax. Als Rangers de Amsterdammers verrassen is daar een quotering van 6.50 voor en een gelijkspel gaat voor 5.00.

Ajax Rangers odds

Het aantal doelpunten is lastig in te schatten deze wedstrijd. Rangers lijkt niet zo’n goede verdediging te hebben en hebben met Antonio Colak wel een spits in vorm, terwijl ook Ajax verdedigend weer redelijk sterk lijkt, alhoewel de rechtsback positie nog wel een beetje een zorgenkindje is. Voor meer dan 3.5 doelpunten krijg je dan ook een redelijk hoge quotering van 2.38. Meer dan 2.5 doelpunten is een veiligere bet voor een quotering van 1.52. Als je denkt dat er juist weinig kansen en goals vallen, kun je natuurlijk ook op unders inzetten. Minder dan 2.5 doelpunten is namelijk 2.55 waard en minder dan 3.5 doelpunten is met 1.58 ook nog relatief interessant.

Kijk bij de beste bookmakers Nederland 2022 waar je met de beste promoties kunt wedden en zie of je je free bets Nederland kunt inzetten op deze wedstrijd.

Over de auteur

Jeroen schrijft al lange tijd voor Sportweddenschappen-Bonus. Hij zit vol met kennis over voetbal en alle Nederlandse bookmakers. Ook is hij altijd op de hoogte van de bonussen die worden aangeboden. Jeroen is groot Feyenoord fan en schrijft vooral nieuws over Nederlands en Europese voetbalwedstrijden in combinatie met bookmakers acties.