Lazio Roma vs Feyenoord, zware openingswedstrijd Rotterdammers

Jeroen van Veen
7. september 2022

# Ad Het Europese seizoen begint voor Feyenoord in de groepsfase van de Europa League en de ploeg krijgt meteen een zware wedstrijd voor de kiezen als het in Rome op bezoek moet bij Lazio Roma. Kan Feyenoord direct een dreun uitdelen? Lazio Roma – Feyenoord in de Europa League, 8 september 2022 om 21:00. Pak je Bet365 welkomstbonus om nog voordeliger te wedden op deze wedstrijd.

Na de goede Conference League campagne van vorig jaar mocht Feyenoord zonder kwalificaties te spelen de Europa League in en dat was nodig, want het succesvolle seizoen van vorig seizoen heeft zijn weerslag gehad. Feyenoord verloor liefst zeven van de elf basisspelers van vorig seizoen en heeft dit seizoen met een nieuwe groep vooralsnog tijd nodig om op elkaar ingespeeld te raken. Dat gaat nog moeizaam, want met name de verdediging lijkt lang niet zo stabiel als vorig jaar. Feyenoord had tot nog toe echter een relatief makkelijk programma, waardoor het in eigen land alsnog veel punten binnen kon halen.

Linksback Tyrell Malacia was bijvoorbeeld één van de beste spelers van de Eredivisie en laat ook dit seizoen bij Manchester United zien dat hij eigenlijk al te goed was voor Feyenoord. Een betrouwbare vervanger vinden is dan ook niet makkelijk gebleken. In vijf wedstrijden begonnen er al vier verschillende spelers op die positie en het is nog niet duidelijk wie die plek naar zich toe gaat trekken. Tegen Lazio lijkt Feyenoord ook op rechtsback een probleem te hebben door ziekte van Lutsharel Geertruida en een blessure van Marcus Pedersen, waardoor de 18-jarige Mimeirhel Benita waarschijnlijk aan de aftrap zal staan.

Verder lijkt Feyenoord wel compleet te zijn voor deze wedstrijd en dat is ook bij de tegenstander het geval. Coach Mauricio Sarri werkt bij Lazio Roma met een fitte spelersgroep naar de eerste wedstrijd in de Europa League toe en dus lijkt Feyenoord in Rome een zware klus te krijgen.

Gokken op Lazio Roma – Feyenoord bij Bet365

Bij de bookmakers is de thuisploeg de favoriet op de overwinning met een verhoogde quotering van 2.02. Lazio is de competitie met acht punten uit vijf wedstrijden niet uitmuntend begonnen, maar de ploeg had al een vrij zwaar programma zo in de eerste weken. Lazio is de laatste jaren echter een vaste gast in het Europa League toernooi en haalt ook vrijwel altijd de knock-outfase, dus krijgt underdog Feyenoord een verhoogde quotering van 3.68 voor een overwinning.

Lazio Roma Feyenoord odds
© Bet365 – screenshot 07/09/2022: odds onderhevig aan verandering.

De vraag is of de onervaren verdediging is opgewassen tegen de sterke aanval van Lazio met onder andere Ciro Immobile en Felipe Anderson. Van de verdediging van vorig seizoen zal door de ziekte van Geertruida waarschijnlijk alleen Gernot Trauner opnieuw aan de aftrap staan en dus zouden er wel eens doelpunten kunnen vallen.  Met je sport betting bonus kun je ook nog eens een gratis weddenschap gebruiken om in te zetten op Lazio Roma tegen Feyenoord.

Bij Bet365 is er een quotering van 1.66 voor meer dan 2.5 doelpunten en dat is waarschijnlijk gebaseerd op de verdedigende kwetsbaarheid bij Feyenoord. Voor meer dan 3.5 doelpunten is er een interessante quotering van 2.62 beschikbaar.

Over de auteur

Jeroen schrijft al lange tijd voor Sportweddenschappen-Bonus. Hij zit vol met kennis over voetbal en alle Nederlandse bookmakers. Ook is hij altijd op de hoogte van de bonussen die worden aangeboden. Jeroen is groot Feyenoord fan en schrijft vooral nieuws over Nederlands en Europese voetbalwedstrijden in combinatie met bookmakers acties.

Bet365 Nieuws