Argentinië  – Frankrijk odds en wedtips voor de WK finale 2022

Bas Hosselman
16. december 2022

Het is zover: de finale van het WK gaat tussen Argentinië en Frankrijk. Messi tegen Mbappé, wie wordt wereldkampioen? Die vraag wordt beantwoord op zondag als beide ploegen tegenover elkaar staan. In dit artikel blikken we vooruit met handige wedtips, een odds boost en kijken we bij welke bookmaker je de hoogste odds voor de WK finale kunt vinden. Lees dus snel verder.

Argentinie - Frankrijk voorbeschouwing

Argentinië opnieuw in een WK finale

Het lijkt alweer een eeuwigheid geleden, maar in 2014 stonden de Argentijnen ook al in de WK finale.Die werd toen met 1-0 verloren en daarom dat de Argentijnen het nu de hoogste tijd vinden om de trofee naar huis te nemen. Argentinië heeft wel vaker in een finale gestaan, maar won de wereldbeker voor de laatste keer in 1986, toen met Maradona als sterspeler. 

Nu is het aan Lionel Messi, door velen toch gezien als de zoon van Maradona, om opnieuw voor WK winst te zorgen,. Argentinië versloeg Kroatië dinsdag op overtuigende wijze met opnieuw een hoofdrol voor Messi. Nog één wedstrijd en de cirkel is rond voor Argentinië. Wereldkampioen worden in 2022, net als dat ze in 1986 deden met Maradona, ruim 2 jaar na het overlijden van Pluisje. De bookmakers geloven ook wel in een overwinning van Argentinië. Dat zie je terug aan de odd van 2.88 bij de bookmakers Nederland, wat vrijwel hetzelfde is als de quotering van winst voor Frankrijk. De Argentijnen hebben dus zeker een kans om hun derde Wereldbeker mee naar huis te nemen. 

Frankrijk op rozen na geweldige wedstrijd tegen Marokko

Frankrijk kan voor de tweede achtereenvolgende keer het Wk winnen. De Fransen wonnen in 2018 van Kroatië en hebben nu nog één overwinning nodig om de titel te prolongeren. Bij Frankrijk ontbreken er een hoop spelers, maar toch heeft ze dat geen windeieren gelegd dit WK. Toch is de Franse bondscoach Didier Deschamps er nog niet gerust op en laat hij, na overleg met Real Madrid, Karim Benzema toch invliegen voor een rol in de WK finale.

De Franse ploeg verloor een wedstrijd tegen Tunesië in de groepsfase toen ze al wisten dat ze groepshoofd waren. Dat was ook de enige wedstrijd dat de Fransen niet meer dan twee keer binnen 90 minuten wisten te scoren. Wat dat betreft kunnen de Fransen met vol vertrouwen aan de bak tegen Argentinië. De odd voor winst van Frankrijk ligt net iets lager dan voor een Argentijnse overwinning, namelijk 2.85. Dat verschil is natuurlijk verwaarloosbaar.

Mogelijke opstellingen Argentinië – Frankrijk

In de halve finale moesten de Argentijnen het doen zonder Gonzalo Montiel en Marcos Acuna. Hun schorsing zit er echter op en daarom zijn ze voor de finale weer beschikbaar. Daarom zal Nicolas Tagliafico naar de bank verhuizen. Nahuel Molina lijkt echter zijn plek te kunnen te behouden na een prima optreden tegen Kroatië. Daarnaast wordt er misschien wel een basisplek voor Angel Di Maria verwacht, maar het is nog even afwachten wat het strijdplan van de Argentijnen wordt in de WK finale.

Frankrijk zag Adrien Rabiot schitteren door afwezigheid tegen Marokko, maar weet dat rabiot er tegen Argentinië wel weer bij zal zijn. Dayot Upamecano zat op de bank tegen Marokko, maar zou zomaar eens naast Raphaël Varane kunnen starten, net zoals in de wedstrijd tegen Frankrijk. Het grootste nieuws in het Franse kamp is natuurlijk de terugkeer van Karim Benzema, speciaal voor de finale. Verder zijn er bij beide ploegen geen blessures bekend.

Argentinië:
Martinez; Acuna, Otamendi, Romero, Molinea; Allister, Fernandez, Paul; Alvarez, Messi, Di Maria

Marokko:
Lloris; Hernandez, Upamecano, Varane, Koundé; Rabiot, Tchouaméni, Griezmann; Mbappé, Giroud, Dembele

Argentinië vs Frankrijk WK Wedden tips

We hebben zeer goede odds gevonden voor de weddenschap Lionel Messi scoort. Messi is bezig aan zijn laatste WK en kan zich onsterfelijk maken voor zijn land door de winnende tegen Frankrijk te maken. Ondanks zijn leeftijd van 35 jaar heeft de kleine Argentijn zijn beste WK prestaties neergezet en omdat Frankrijk slechts één keer de nul hield, is de odd van 2.86 voor een doelpunt van Messi zeker de moeite waard.

In totaal wisten beide ploegen 12 keer te scoren dit toernooi en daarom lijkt het redelijk gelijk op te gaan in de finale. Daarom verwachten we dat beide ploegen scoren op zondag. Bovendien las je al dat er toch ook de nodige tegengoals vielen. Bij Bet365 levert beide teams scoren een goede odd op van 2.05 waarmee je jouw inzet dus ruim verdubbelt.

Pak 100x je inzet bij Betcity

De allerlaatste tip is gelijk een hele speciale. Bij Betcity kun je namelijk 100x je inzet krijgen als je inzet op Argentinië of kiest voor winst van Frankrijk. Je kunt een euro inzetten als nieuwe speler en als jouw voorspelling uitkomt staat er gelijk na de wedstrijd € 100 in je account. Deze sportweddenschappen bonus is alleen voor nieuwe spelers van 24 jaar of ouder. Toch mag je deze bonus echt niet overslaan. 

Tenslotte hebben we ook nog een aantal andere goede promoties voor je op een rijtje gezet. Dat zijn bonussen bij het WK, maar ook andere promo’s die speciale aandacht verdienen.

Over de auteur

De echte voetbalkenner bij Sportweddenschappen-bonus is Bas Hosselman. Hij is groot fan van Nederlands voetbal, zowel van PSV als van Oranje. Bas Schrijft onder andere voetbal nieuws, voorbeschouwingen en nieuws over elke bookmaker bonus.