Kroatië – Marokko odds en wedtips WK 2022

Bas Hosselman
16. december 2022

Een bronzen medaille, dat is waar Kroatië en Kroatië het mee zullen moeten doen na een geweldig WK. Tenminste, een van de twee ploegen krijgt de bronzen plak. De verliezer van deze wedstrijd op zaterdag moet het namelijk doen met de vierde plek. Beide clubs zullen strijden voor de laatste podiumplek en wij zorgen er in dit artikel voor dat je kunt wedden op Marokko met de beste odds en betting tips.

 Kroatie - Marokko voorbeschouwing

Kroatië met een opgeheven hoofd na nederlaag tegen Argentinië

Vier jaar geleden wisten de Kroaten de finale van het WK te behalen, maar verloor het daar van Frankrijk. De Fransen wisten ze dit keer te ontlopen, maar Argentinië was onder aanvoering van Lionel Messi toch echt te sterk in de halve finale. Wat hierbij opvalt is dat geen enkele wedstrijd in de knock-out fase gewonnen werd in de reguliere speeltijd. Dat was ook het geval in 2018 toen Kroatië tweede werd.

Nog nooit in de historie van een WK is de strijd om de derde plek beslist met penalty’s. Is dat een voordeel of juist een nadeel voor de ploeg van Zlatko Dalic? Op zaterdag middag moet blijken hoe strijdlustig de Kroaten zijn. Immers heeft Marokko zich ook al bewezen als het op penalty’s aankomt. Bij de bookmakers kun je nog steeds gratis wedden op het WK en dus nog inzetten op deze wedstrijd. Winst van Kroatië levert je bij Betcity 2.43 op. 

Sprookje van Marokko is nog altijd niet voorbij

Hoewel Marokko de finale niet wist te behalen, gaat het sprookje van de Atlas Lions gewoon door. Nog nooit kwam het zo ver op een wereldkampioenschap en dit spectaculaire WK met deze spelersgroep kan natuurlijk alleen maar worden afgesloten met een derde plek. Met minder zal de Marokkaanse ploeg en de tienduizenden supporters in Qatar geen genoegen nemen.

Wat het hele WK mogelijk leek: scoren tegen Marokko, lukte Frankrijk wel. Al na vijf minuten was het Theo Hernández die Frankrijk op voorsprong schoot. Lang hield Marokko hoop, maar Randal Kolo Muani scoorde in de 79e minuut de 2-0 en daarmee was de wedstrijd dan ook wel gespeeld. Marokko bleef strijden tot de laatste seconde, maar Frankrijk kwam niet meer in de problemen. Toch heeft Marokko het hart van de voetbalwereld gewonnen. Een derde plek is meer dan ze ooit durfden te dromen voor aanvang van het WK. Wel zijn de Marokkanen lichtjes de underdog bij de bookmakers met 3.00 voor een overwinning

Mogelijke opstellingen Kroatië – Marokko

De troostinale, niet elke speler kan het opbrengen om na de verloren halve finale nog in actie te komen. Toch lonkt de derde plek natuurlijk en zullen beide ploegen met hun sterkste opstelling willen beginnen. Toch lijken de opstellen wat anders te worden dan in afgelopen wedstrijden. 

Zo raakte  Marcelo Brozovic geblesseerd en is hij een groot twijfelgeval voor zaterdag. Oefenmeester Dalic gaf bovendien al aan spelers die niet 100% fit niet in te zetten. Dat zou ook inhouden dat Gvardiol wellicht niet in actie komt. Ivan Perisic kan op gelijke hoogte komen met Davor Suker met zes doelpunten op een WK en zou koste wat het kost willen spelen. 

Bij Marokko lijken Saiss, Mazraoui en Aguerd alle drie niet in actie te komen. Stuk voor stuk vielen ze, nadat ze op wonderbaarlijke manier geheeld waren voor de halve finale uit. Het WK lijkt er voor deze spelers dan ook op te zitten. Hieronder zie je de verwachte opstellingen en daarna gaan we snel verder met het bespreken van de beste odds, wedtips en bookmaker bonussen.

Kroatië:

Livakovic; Juranovic, Lovren, Sutalo, Sosa; Modric, Jakic, Kovacic; Vlasic, Kramaric, Perisic

Marokko:

Bounou; Hakimi, El-Yamiq, Dari, Attiyat-Allah; Ounahi, Amrabat, Amallah; Ziyech, En-Nesyri, Boufal

Kroatie - Marokko Betcity odds

 © Betcity 15-12-2022 – quoteringen zijn onderhevig aan verandering

Pak de BetCity odds

Kroatië vs Marokko wedtips

De eerste Marokko wedtip heeft betrekking op het goede verdedigen van beide ploegen. Zo wist tot de halve finale, geen enkel land te scoren tegen Marokko. Een eigen doelpunt in de match tegen Canada was de enige tegengoal van de Marokkaanse ploeg. Kroatië kreeg slechts vier doelpunten tegen in al hun WK wedstrijden. Daarbij komt ook nog eens dat de vorige wedstrijd in Groep F tussen beide ploegen in 0-0 eindigde. Daarom dat een under 2,5 goals weddenschap zeer interessant is. Deze staat bij Jack’s op 1.90 en dat is een geweldige odd.

Als je denkt dat een van beide ploegen de “nul” weet te houden, of dat het wellicht opnieuw 0-0 wordt, kies dan een Both Teams To Score weddenschap. Beide teams scoren: NEE geeft je 2.07. 

Als Marokko opnieuw een clean sheet weet te behouden kun je daar met met de volgende weddenschap waanzinnig mee scoren. Totaal aantal doelpunten door Kroatië: Minder dan 0,5 geeft je maar liefst 3,80!

Tenslotte willen we je natuurlijk nog wijzen op de Betcity bonus voor nieuwe spelers dat je een gratis weddenschap van € 50,00 oplevert. Met deze drie geweldige wedtips kun je dus gratis wedden op Marokko door de welkomstbonus van deze bookmaker te pakken. Andere mooie bonussen zie je hieronder.

Over de auteur

De echte voetbalkenner bij Sportweddenschappen-bonus is Bas Hosselman. Hij is groot fan van Nederlands voetbal, zowel van PSV als van Oranje. Bas Schrijft onder andere voetbal nieuws, voorbeschouwingen en nieuws over elke bookmaker bonus.