Australian Open finale: Nadal vs Medvedev

Robert Brondel
28. januari 2022

# Ad – Aanstaande zondag om 9:30 gaat de strijd om de Australian Open titel tussen twee topfavorieten: Rafael Nadal en Daniil Medvedev. 

Dat Rafa Nadal opnieuw in een finale staat, de 29ste Grand Slam finale in zijn carrière, is een klein wonder. We kijken in dit artikel naar de bookmakers Nederland hun tennis odds van de Aussie Open – het hoeft niet altijd wedden op voetbal te zijn. De 35-jarige Spanjaard was in november nog geblesseerd en wist toen naar eigen zeggen niet eens zeker of hij wel weer op het hoogste niveau zou kunnen spelen, maar twee maanden later ziet de situatie er heel anders uit en kan hij alleen recordhouder worden. Op dit moment staan Nadal, Roger Federer en Novak Djokovic namelijk alle drie op 20 Grand Slam titels en dus kan de Spanjaard met een nieuwe titel alleen aan de leiding komen. 

Ook Djokovic leek in Australië voor dat record in aanmerking te komen, maar de 34-jarige Serviër moest nog voor het toernooi het land weer verlaten na een lange soap rondom zijn vaccinatiestatus. Daardoor werd de 25-jarige Medvedev direct tot grote favoriet gebombardeerd en de Rus maakt zijn rol tot nog toe waar. Het gaat dit toernooi echter nog niet zo gemakkelijk als bij het US Open van afgelopen jaar, waar hij alleen tegen Botic van der Zandschulp een set verloor, maar Medvedev staat dus opnieuw in een Grand Slam finale. 

Het had echter niet veel gescheeld of hij had daar niet gestaan. In de kwartfinale tegen Felix Auger-Aliassime stond hij bij vlagen met de rug tegen de muur en moest hij zelfs een matchpoint wegwerken, maar zijn superieure fitheid gaf alsnog de doorslag tegen de Canadese hardhitter. In de halve finale tegen Stefanos Tsitsipas stond hij echter weer zijn mannetje en na twee gelijkopgaande sets was hij heer en meester. 

Wedden op Nadal vs Medvedev bij Bet365

Medvedev werd voor het toernooi dus als topfavoriet gezien en ondanks de opmars van de taaie Nadal is hij dat bij de bookmakers nog steeds. Wedden op een overwinning van Medvedev levert je bij Bet365 een quotering van 1.50 op, terwijl een overwinning van Nadal voor 2.70 gaat. 

australian open finale odds
© Bet365 – odds onderhevig aan verandering (28-01-2022)

De Spanjaard had het relatief makkelijk in de eerste vier rondes, maar net als Medvedev moest ook hij in de kwartfinale aan de bak tegen een Canadees. Tegen Denis Shapovalov kwam hij nog wel op een 2-0 voorsprong, maar de nummer 14 van de wereld trok de wedstrijd weer gelijk en uiteindelijk had Nadal pas na ruim vier tennis de overwinning in handen. 

Met de fitheid van Nadal zit het dus wel goed dit toernooi. Denk je dat Nadal een nieuwe uitputtingsslag te wachten staat, dan kun je op een vijfsetter wedden voor een quotering van 3.50 en zelfs 7.00 als je denkt dat Nadal die vijfsetter wint. Denk je echter dat Medvedev een klasse beter is en relatief gemakkelijk zijn tweede Grand Slam titel op gaat eisen, dan kun je ook op een simpele 3-0 overwinning van de Rus wedden voor odds van 3.40. 

De finale van de Australian Open met Rafael Nadal vs Daniil Medvedev is aanstaande zondag om 9:30 Nederlandse tijd. 

Vind alle voorwaarden over de bonus op de Bet365 bonus pagina.

Over de auteur

Bij Robert zit je voor allemaal verschillende sporten op de juiste plek. Hij weet veel over en schrijft over onder andere tennis, darts en voetbal. Bij voetbal blijft het ook niet bij de reguliere competities, ook toernooien als het WK voor clubs en de Afrika Cup komen allemaal aan bod.

Bet365 Nieuws