Egypte vs Marokko, pittige kwartfinale voor Egypte van Mo Salah

Robert Brondel
28. januari 2022

In de kwartfinale van de Africa Cup neemt Egypte het op tegen Marokko en Jack’s heeft daar een Special met een verhoogde quotering voor. Voorspelling van Egypte – Marokko in de kwartfinale

Voor het toernooi werd Marokko bij de bookmakers Nederland als één van de favorieten voor toernooiwinst aangemerkt, maar inmiddels zijn dat voornamelijk Senegal en Kameroen. Voor een toernooiwinst van Senegal krijg je bij Jack’s namelijk een quotering van 3.25. Voor Kameroen ligt die op 4.00 en voor Marokko is dat inmiddels 5.00, voor tegenstander Egypte op 7.00. Dat Senegal nu de favoriet is heeft deels met het vertoonde spel te maken, maar ook het schema heeft daar een grote invloed op. Senegal (tegen Equatoriaal-Guinea) en Kameroen (tegen Gambia) hebben op papier namelijk een aanzienlijk makkelijkere tegenstander dan Marokko. 

Egypte verloor de eerste wedstrijd van Nigeria en had daarna grote moeite om zich via Guinee-Bissau en Soedan voor de knock-out fase te plaatsen. In de achtste finale kwam het met Ivoorkust opnieuw een favoriet tegen. Egypte was in die wedstrijd de onderliggende partij, maar 120 minuten voetbal leverde geen doelpunten op en de Egyptenaren wisten zich uiteindelijk na penalty’s voor de kwartfinale te plaatsen. 

Marokko ging tot nog toe een stuk makkelijk door het toernooi. In de groepsfase werd het teleurstellende Ghana met 1-0 aan de kant geschoven en ook de Comoren moesten eraan geloven. Een gelijkspel tegen Gabon was daarna voldoende om de winst in de groep te pakken. In de achtste finale tegen het laag ingeschaalde Malawi was Marokko de veel betere ploeg, maar de vroege achterstand werd pas in de 70ste minuut omgezet in een voorsprong en nu staat Marokko in de kwartfinale voor de echte test tegen Egypte. 

Wedden op Egypte vs Marokko bij Jack’s

Jack’s zet vol in op de Africa Cup en heeft Specials voor de wedstrijden tussen Kameroen en Gambia, Senegal en Equatoriaal-Guinea en dus ook voor deze wedstrijd. Je krijgt namelijk een verhoogde quotering van 7.00 aangeboden als je wedt op een overwinning voor Egypte met een doelpunt van Mo Salah.

De aanvaller van Liverpool is de belangrijkste speler bij Egypte, maar heeft moeite zijn stempel op het toernooi te drukken in het verdedigende spel van de ploeg. Egypte kreeg pas één tegendoelpunt, maar wist zelf nog maar twee keer het net te vinden en één van die doelpunten kwam van Salah. 

Marokko scoort dit toernooi wat makkelijker, maar ook de ploeg van onder andere Ashraf Hakimi en Sofyan Amrabat loopt dit toernooi niet over van het scorend vermogen, dus kun je op een laag aantal doelpunten wedden. Zo krijg je bij Jack’s een quotering van 2.06 als er maximaal één doelpunt valt en is 0-0 een quotering van 5.10 waard. Denk je echter dat Salah uit zijn schulp kruipt en dat ook de Marokkaanse aanvallers deze wedstrijd op schot zijn, dan kun je natuurlijk ook op bijvoorbeeld minimaal drie doelpunten wedden voor een quotering van 3.50 of zelfs minimaal vier doelpunten voor voetbal odds van 7.50. 

kwartfinale afrika cup

De aftrap van Egypte vs Marokko in de kwartfinale van de Africa Cup is aanstaande zondag om 16:00. 

Over de auteur

Bij Robert zit je voor allemaal verschillende sporten op de juiste plek. Hij weet veel over en schrijft over onder andere tennis, darts en voetbal. Bij voetbal blijft het ook niet bij de reguliere competities, ook toernooien als het WK voor clubs en de Afrika Cup komen allemaal aan bod.

Jacks Casino & Sport Nieuws