AZ vs FC Vaduz, voorspelling, odds en tips

Jeroen van Veen
14. september 2022

In de tweede wedstrijd in de groepsfase van de Conference League neemt AZ het in eigen huis op tegen een voetbaldwerg, FC Vaduz uit Liechtenstein. Kan AZ zijn koppositie in de groep verstevigen? AZ – FC Vaduz in de Conference League, 15 september 2022. Pak je Toto bonus en zet in op de wedstrijd van de Alkmaarders.

Het op het tweede niveau in Zwitserland acterende Vaduz mag als bekerwinnaar van Liechtenstein in de voorrondes van de Conference League uitkomen en won al drie wedstrijden op weg naar de eerste groepsfase ooit in het toernooi. Vaduz ging langs Koper uit Slovenië, het Turkse Konyaspor en het Oostenrijkse Rapid Wien en dat op zichzelf is al een prestatie voor de kleine ploeg.

Nu in de groepsfase van dit toernooi heeft de ploeg zelfs een kleine kans om door te stoten in een groep met verder Dnipro-1 en Apollon Limassol, maar tegen AZ lijkt de ploeg kansloos. Ook AZ heeft drie voorrondes moeten overleven en deed dat met verve. De ploeg staat ook in de competitie nog dicht bij de bovenste plaatsen, maar is nog niet compleet. Aanvallers Jesper Karlsson en Vangelis Pavlidis, vorig seizoen samen goed 35 competitiegoals zijn nog geblesseerd.

De vervanging met Jens Odgaard en Myron van Brederode zit zeker niet op hetzelfde niveau, maar ook de twee vervangers zitten ver boven het niveau van Vaduz. De Alkmaarders hebben in elke linie kwaliteitsspelers, terwijl de Liechtensteiners vrijwel onderaan staan in de Zwitserse tweede divisie, dus is AZ ook zonder de twee aanvallers aan hun stand verplicht om de drie punten te pakken.

Wedden bij Toto

Inzetten op AZ – FC Vaduz

Bij de beste bookmakers Nederland 2022 kun je inzetten op een overwinning van AZ, maar de quotering voor dat resultaat is zo laag dat dat amper de moeite waard is. Je krijgt bij Toto namelijk 1.15 voor een overwinning van de thuisploeg, tegen liefst 17.25 voor een overwinning van Vaduz. Vaduz wist vorige week Apollon Limassol nog wel op 0-0 te houden in de eerste wedstrijd, maar AZ is van een heel ander niveau.

Om interessante quoteringen te krijgen kun je beter op de handicap wedden. Een weddenschap op AZ -2 gaat bijvoorbeeld voor een quotering van 2.03. Je wint deze weddenschap als AZ in eigen huis met minimaal drie doelpunten verschil wint. Voor AZ -3 krijg je zelfs een quotering van 3.37 en een overwinning met vier doelpunten verschil ligt zeker niet buiten de mogelijkheden van de thuisploeg.

AZ Vaduz odds

Denk je dat AZ het lastig gaat krijgen om er tegen het verdedigende Vaduz doorheen te komen, kun je juist ook op Vaduz +3 wedden voor odds van 1.66. Je wint die weddenschap als Vaduz met maximaal drie doelpunten verschil verliest.

AZ boekte eerder tegen Dundee al een zevenklapper en won ook met 4-0 van Gil Vicente, dus de thuiswedstrijden leverden nog flink wat doelpunten op en daar kun je ook op inzetten. Voor meer dan 3.5 doelpunten krijg je al een quotering van 1.96 en voor meer dan 4.5 doelpunten is dat 3.10. In dat geval is een doelpuntje voor Vaduz ook in het voordeel van jouw weddenschap. Kijk ook verder voor gratis weddenschappen op deze wedstrijd.

Over de auteur

Jeroen schrijft al lange tijd voor Sportweddenschappen-Bonus. Hij zit vol met kennis over voetbal en alle Nederlandse bookmakers. Ook is hij altijd op de hoogte van de bonussen die worden aangeboden. Jeroen is groot Feyenoord fan en schrijft vooral nieuws over Nederlands en Europese voetbalwedstrijden in combinatie met bookmakers acties.

Toto Nieuws