PSV vs Feyenoord, voorspelling, tip en odds

Jeroen van Veen
17. september 2022

# Ad Op een lastig moment neemt PSV het in eigen huis op tegen Feyenoord. Waar de bezoekers steeds beter in vorm komen, zit PSV even in een dipje. Kan Feyenoord daarvan profiteren, of pakt de thuisploeg toch de overwinning? PSV – Feyenoord in de Eredivisie, 18 september 2022 om 14:30. Pak je Bet365 welkomstbonus en zet in op deze topper in de Eredivisie. PSV begon het seizoen goed, maar de laatste weken is de klad erin gekomen. Luuk de Jong raakte tegen Rangers FC geblesseerd en sindsdien gaat het allemaal niet zo makkelijk meer. In de competitie staat PSV alsnog op de derde plaats met een punt achterstand op Feyenoord en drie punten achter  Ajax. Daarbovenop kwam de aankondiging van vrijdag dat de club van technisch directeur John de Jong af wil, omdat hij volgens de RVC te grote financiële risico’s genomen neemt. Dat zal voor de wedstrijd geen directe gevolgen hebben, maar het is dus onrustig in Eindhoven.

Feyenoord komt juist steeds meer in vorm. De club had een heftige transferzomer, want na het succes in de Conference League zocht meer dan de helft van de basisploeg zijn heil hogerop. Er kwam veel geld binnen, waardoor de financiën weer vrijwel helemaal op orde zijn, maar coach Arne Slot moest wel met een nieuwe ploeg beginnen. Met opnieuw een aantal goede aankopen komt de ploeg steeds meer in vorm, getuige de klinkende 6-0 Europa League overwinning op Lazio Roma. Spits Santiago Gimenez en Danilo vechten om een basisplaats in de spits door allebei veel te scoren, met andere woorden een luxepositie voor Arne Slot.

In de laatste jaren is Feyenoord een moeilijke tegenstander gebleken voor PSV. De laatste overwinning van de Eindhovenaren was begin 2018 en sindsdien won Feyenoord vier van de negen ontmoetingen en eindigden er vijf in een gelijkspel.

Inzetten op PSV vs Feyenoord bij Bet365

PSV - Feyenoord odds
© Bet365 – screenshot 16/09/2022: odds onderhevig aan verandering.

De bookmakers met sportsbook Nederland zien PSV ondanks de mindere vorm en de historische resultaten toch als favoriet. Voor een overwinning van de thuisploeg krijg je bij Bet365 een quotering van 1.88, terwijl die voor een overwinning voor Feyenoord op 4.20 ligt. Waar Feyenoord donderdagavond nog tegen Sturm Graz speelde, was PSV deze week onverwachts vrij, omdat de Europa League wedstrijd tegen Arsenal uitgesteld werd.

Luuk de Jong is nog steeds niet terug bij PSV, maar de ploeg kan nu wel een beroep doen op ervaring voorin, want aanwinst Anwar El-Ghazi wordt steeds fitter. De belangrijkste aanvallende kracht bij PSV is echter niet El-Ghazi, maar wel Cody Gakpo. Bij afwezigheid van de Jong is hij de aanvoerder en ook de penaltynemer en dus lijkt hij een aanzienlijke kans te hebben om te scoren, hij krijgt bij Bet365 dan ook een quotering van 2.50. Bij Feyenoord is Danilo tot nog toe basisspeler, maar de Mexicaanse aanwinst Santiago Gimenez klopt nadrukkelijk op de deur. De spits scoorde in de laatste vier wedstrijden als invaller al vijf doelpunten en zou tegen PSV wel eens in de basis kunnen staan. Een doelpunt van hem is bij de bookmaker 3.00 waard. Dus pak je Bet365 bonus en wed op deze topwedstrijd.

Over de auteur

Jeroen schrijft al lange tijd voor Sportweddenschappen-Bonus. Hij zit vol met kennis over voetbal en alle Nederlandse bookmakers. Ook is hij altijd op de hoogte van de bonussen die worden aangeboden. Jeroen is groot Feyenoord fan en schrijft vooral nieuws over Nederlands en Europese voetbalwedstrijden in combinatie met bookmakers acties.

Bet365 Nieuws