Barcelona vs Real Madrid, halve finale Spaanse Super Cup in Saudi-Arabië

Robert Brondel
11. januari 2022

Op neutraal terrein in Riyad is Real Madrid vrijwel compleet en ziet ook Xavi weer veel spelers terugkeren bij Barcelona. 

Sinds een aantal jaar wordt de Spaanse Super Cup op neutraal terrein gespeeld en gaat het tussen vier teams. Naast Barcelona en Real Madrid staan Atlético Madrid en Athletic Bilbao op donderdag tegenover elkaar in de andere halve finale. De winnaars strijden zondag in de finale om de titel. 

Barcelona heeft tot nog toe een zwaar seizoen, maar in de aanloop naar deze superclasico is er de laatste dagen flink wat goed nieuws binnengekomen. Er zijn namelijk weer veel spelers terug van blessures en coronabesmettingen. Zo kon aanwinst Ferran Torres officieel ingeschreven worden doordat Philippe Coutinho van de loonlijst geschrapt kon worden en herstelde hij ook op het laatste moment van een coronabesmetting, waardoor hij samen met Pedri een dag na de rest van de ploeg naar Saudi-Arabië afreisde. Beide jeugdige Spanjaarden hebben ook met langdurig blessureleed gekampt, dus of ze al direct in actie komen is nog de vraag. 

Ook onder andere Memphis Depay, Ansu Fati en Frenkie de Jong zijn gewoon met de ploeg meegereisd, maar met name van de laatste twee is het nog niet duidelijk of ze al kunnen spelen. Wie zeker niet meedoen zijn centrale verdedigers Ronald Araujo en Eric Garcia die er verschillende weken uit zijn met een blessure. 

Real Madrid daarentegen werkt zorgeloos naar deze wedstrijd toe. De ploeg is koploper in de Spaanse competitie, ver voor de eeuwige rivaal, is in vorm en heeft vrijwel de hele groep beschikbaar voor deze wedstrijd. Gareth Bale en Mariano Diaz zijn de enige spelers die zeker niet van de partij zijn en beide aanvallers komen toch al amper in de plannen van Carlo Ancelotti voor. Wil je wedden op voetbal, dan is deze editie van de superclasico een interessante wedstrijd om op te wedden. Je kan overigens een gratis weddenschap benutten via de voorgestelde bookmaker. Lees dus gauw verder.

Wedden op Barcelona vs Real Madrid

Het is duidelijk dat de hoofdstedelingen bij de bookmakers de duidelijke favoriet zijn voor de overwinning deze wedstrijd. De ploeg is in vorm en Xavi heeft de ploeg in zijn eerste maanden als trainer bij de club nog niet echt op de rit gekregen. Voor een overwinning van Real Madrid krijg je bij BetCity een quotering van 1.96, terwijl die voor Barcelona op 3.65 ligt. 

Volgens de bookmakers Nederland is Karim Benzema de grootste kanshebber op een doelpunt. De Franse aanvaller die afgelopen weekend zijn 300ste doelpunt voor de koninklijke maakte is een quotering van 2.08 waard. Voor een doelpunt van Vinicius Junior, de absolute revelatie van dit seizoen, krijg je odds van 2.85 en hetzelfde geldt voor de weer herstelde Luka Jovic. Daarna pas komt de eerste kanshebber bij Barcelona en dat is verrassend genoeg Depay met een quotering van 2.95. Wil je een gokje wagen met een debuut voor Ferran Torres met een doelpunt, dan kun je daar 4.10 voor krijgen. 

De aftrap van Barcelona vs Real Madrid is aanstaande woensdag om 20:00 in het uitverkochte King Fahd stadion in Riyad. 

Barcelona – Madrid odds bij BetCity

Over de auteur

Bij Robert zit je voor allemaal verschillende sporten op de juiste plek. Hij weet veel over en schrijft over onder andere tennis, darts en voetbal. Bij voetbal blijft het ook niet bij de reguliere competities, ook toernooien als het WK voor clubs en de Afrika Cup komen allemaal aan bod.