Real Madrid vs Valencia, kan Real koppositie verstevigen?

Robert Brondel
7. januari 2022

# Ad – Een week na de eerste nederlaag in drie maanden komt Real Madrid in actie tegen het Valencia van Jasper Cillessen, dat aast op een plek in de Champions League.

Ondanks de onverwachte nederlaag tegen Getafe van afgelopen weekend, staat Real Madrid nog steeds aan kop, maar de voorsprong op Sevilla, dat nog een wedstrijd tegoed heeft, is geslonken tot vijf punten. 

Net als de meeste ploegen in Europa heeft ook Real Madrid met nogal wat coronagevallen te maken, maar die problemen lijkt de ploeg even achter zich te hebben gelaten. De belangrijkste troef is de terugkeer van Vinicius Junior. De Braziliaanse vleugelspeler is na een aantal moeizame jaren de absolute revelatie van dit seizoen. Hij miste de afgelopen wedstrijden vanwege een coronabesmetting, maar is er tegen Valencia weer bij. 

Coach Carlo Ancelotti lijkt niet te kunnen beschikken over Luka Jovic, Dani Carvajal en Mariano Diaz, maar dat lijkt geen onoverkomelijk probleem voor de koploper in de Primera División. Bij Valencia zien de zaken er iets anders uit. De ploeg had een prachtige maand december, met vijf overwinningen in de eerste vijf wedstrijden, maar op oudjaarsdag werd de terugkeer na een korte winterstop verstiert door Espanyol, dat in de laatste minuten de overwinning wegkaapte. 

Los Che hebben voor deze wedstrijd echter wat personele problemen. Zo viel aanvoerder en clubtopscorer Carlos Soler in de midweekse bekerwedstrijd tegen Cartagena uit met een blessure en daardoor kan hij in Madrid waarschijnlijk niet meedoen en aanvaller Hugo Duro is er zeker niet bij vanwege een schorsing. Verdedigers Gabriel Paulista en Dimitri Foulquier zijn ook twijfelgevallen in de ploeg van coach José Bordalas. Wil je wedden op voetbal, dan zijn hier interessante weddenschappen voor deze wedstrijd. 

Wedden op Real Madrid vs Valencia

Real Madrid is met de vrijwel complete selectie bij de bookmakers uiteraard de favoriet voor deze wedstrijd en het waarschijnlijke ontbreken van Carlos Soler maakt dat verschil alleen nog maar groter, dus krijg je bij Bet365 een quotering van 1.36 voor een overwinning van Real Madrid, terwijl dat op 8.50 ligt voor een overwinning van de bezoekers. Lees onze Bet365 ervaringen.

madrid vs valencia
odds onderhevig aan verandering – Bet365 (screenshot 7 januari 2022)

Ook voor Valencia staat er echter veel op het spel, want de ploeg doet mede door de matige prestaties van Barcelona en Atlético Madrid nog volop mee voor een plek in de top vier, die recht geeft op een plek in de Champions League. Het staat op dit moment slechts vijf punten achter Real Betis Sevilla dat op dit moment de derde plek inneemt, maar de kans dat de ploeg er na dit weekend dichter bij staat is dus klein. 

Valencia mist wat aanvallende kracht, maar bij Real Madrid is dat niet het geval, waardoor ook het aantal doelpunten een interessante weddenschap kunnen zijn. Zo zijn er betting odds van 2.25 beschikbaar voor minimaal drie goals voor de thuisploeg en dat loopt op naar 4.33 voor minimaal vier goals en zelfs 10.00 als Real Madrid vijf keer of vaker het net vindt. Denk je echter dat het vooral verdedigend sterk staat en dat doelman Thibaut Courtois opnieuw de nul houdt, is daar een quotering van 2.20 voor. 

De aftrap van Real Madrid vs Valencia is aanstaande zaterdag om 21:00. 

Over de auteur

Bij Robert zit je voor allemaal verschillende sporten op de juiste plek. Hij weet veel over en schrijft over onder andere tennis, darts en voetbal. Bij voetbal blijft het ook niet bij de reguliere competities, ook toernooien als het WK voor clubs en de Afrika Cup komen allemaal aan bod.

Bet365 Nieuws