Feyenoord vs Vitesse, kan Feyenoord aansluiting met koplopers houden?

Robert Brondel
14. januari 2022

De Eredivisie is weer terug van de winterstop en de nummers drie en vier van de huidige stand nemen het direct tegen elkaar op.  Feyenoord tegen Vitesse, wie haalt het?

Hoewel de ploegen achter elkaar staan is het verschil van zes punten in het voordeel van Feyenoord niet mis. De Rotterdammers zijn dan ook meer bezig met de aansluiting met Ajax en PSV te behouden dan achterom te kijken. Het verschil met koploper PSV is op dit moment vier punten en Ajax staat drie punten voor op de Rotterdammers. 

Wedden bij BetCity

Het is de vraag hoe de ploeg uit de winterstop zal komen. Feyenoord wilde begin januari een trainingskamp in Zuid-Spanje houden, dat werd op het laatste moment echter afgelast door meerdere coronagevallen in de selectie. Het lijkt erop dat Feyenoord met een fitte selectie deze wedstrijd ingaat, maar de club zal toch wat angstig zijn voor de laatste testronde, want vorige weekend speelden ze nog een oefenwedstrijd tegen PEC Zwolle, dat inmiddels met een coronauitbraak te maken heeft. Gernot Trauner is in ieder geval weer helemaal fit na een blessure en datzelfde lijkt te gelden voor Luis Sinisterra. 

Feyenoord wil Riechedly Bazoer graag aan de selectie toevoegen, maar de centrale verdediger zal in deze wedstrijd waarschijnlijk gewoon voor Vitesse aan de aftrap staan aangezien er nog geen akkoord is tussen de clubs. Ook Vitesse heeft naar het lijkt een fitte selectie. De club ging wel op trainingskamp, maar brak het kamp in Portugal voortijdig af door meerdere coronagevallen in de selectie. De door corona getroffen spelers moesten in eerste instantie in Portugal achterblijven, maar zijn woensdag na een negatieve test weer teruggekeerd en lijken daarom gewoon beschikbaar voor trainer Thomas Letsch. 

Promotie voor nieuwe spelers BetCity

Wil je beginnen met wedden op voetbal, dan kun je bij BetCity meteen gebruik maken van een mooie boost bij deze wedstrijd. Wed je als nieuwe speler namelijk op een overwinning van de Rotterdammers, dan krijg je verhoogde quotering van 5.00. 

feyenoord - vitesse odds

Wedden op Feyenoord vs Vitesse

De boost die deze bookmaker aanbiedt, is alleen voor nieuwe spelers, maar heb je al langer een account bij BetCity dan kun je natuurlijk ook op een overwinning van Feyenoord wedden voor de normale quotering van 1.50. Het is duidelijk dat ze daarmee de grote favoriet zijn, want de quotering voor een overwinning van Vitesse ligt op 6.10. 

Wil je wat meer risico nemen, maar wel op een overwinning van Feyenoord inzetten, dan kun je op de handicap wedden. Voor Feyenoord -1 krijg je bijvoorbeeld een quotering van 2.23. Om die weddenschap te winnen moet de thuisploeg dus wel met twee doelpunten verschil winnen. 

Als je op een doelpuntenmaker wilt wedden, dan is Bryan Linssen de meest logische optie met de laagste quotering van 2.05. Die van Cyriel Dessers staat daar niet ver achter met 2.17. Voor de bezoekers is Luis Openda al het hele seizoen de belangrijkste speler en daarnaast is hij de topscorer van de Arnhemmers. Een doelpunt van de jonge Belgische aanvaller is dan ook een quotering van 4.10 waard. 

Wedden bij BetCity

De aftrap van Feyenoord vs Vitesse is aanstaande zaterdag om 20:00. 

 

Over de auteur

Bij Robert zit je voor allemaal verschillende sporten op de juiste plek. Hij weet veel over en schrijft over onder andere tennis, darts en voetbal. Bij voetbal blijft het ook niet bij de reguliere competities, ook toernooien als het WK voor clubs en de Afrika Cup komen allemaal aan bod.