Manchester City vs Chelsea, kan City opnieuw verder uitlopen in Premier League?

Robert Brondel
14. januari 2022

# Ad – Met een voorsprong van tien punten op de tegenstander neemt City het in eigen huis op tegen Chelsea, dat op dit moment op de tweede plaats staat. Man City – Chelsea voorbeschouwing.

Manchester City draait al maanden fantastisch, de laatste elf Premier League wedstrijden werden gewonnen en de laatste nederlaag dateert alweer van oktober, toen Crystal Palace in het Etihad stadion met 0-2 te sterk was voor de ploeg van coach Pep Guardiola.

Bij Chelsea gaat het de laatste maanden wat minder, de ploeg haalde afgelopen week nog wel de finale van de Carabao Cup ten koste van stadsgenoot Tottenham Hotspur, maar het zag de achterstand op de Citizens in de competitie alleen maar verder oplopen. Wat zeggen de iDEAL bookmakers? Dat zien we zo.

Wie speelt mee?

De ploeg lijkt deze wedstrijd gewoon over het merendeel van zijn vaste spelers te kunnen beschikken. Beide wingbacks, Ben Chilwell en Reece James zijn er nog niet bij vanwege blessures, maar er zijn op het moment geen tekenen dat de ploeg met coronagevallen te maken heeft. Wie er wel nog ontbreekt bij de ploeg van Thomas Tuchel, is keeper Edouard Mendy. De Senegalees is met zijn land actief op het Afrikaans kampioenschap en is mogelijk de rest van de maand niet beschikbaar voor Chelsea. 

Bij City zijn de zorgen in de aanloop naar deze wedstrijd wat groter. De ploeg had afgelopen week te maken met een coronauitbraak en miste in de FA Cup tegen Swindon Town verschillende spelers. Hoewel de club geen namen van besmette spelers bekend heeft gemaakt, lijkt het onder andere te gaan om spelers als Phil Foden, Ederson, Fernandinho, Jack Grealish en Raheem Sterling. 

Omdat dit alweer een week geleden is en niet zeker is of al deze spelers de wedstrijd in de FA Cup misten vanwege corona of simpelweg omdat ze wat rust gegund werden, is de verwachting dat de meerderheid van deze spelers weer terug zullen zijn voor de wedstrijd tegen Chelsea. Riyad Mahrez is net zoals Mendy actief op het Afrikaans kampioenschap en is er zeker niet bij. 

Welkomstbonus Bet365 

Wil je wedden op Manchester City vs Chelsea, meld je dan nu aan bij Bet365 en ontvang de welkomstbonus tot maximaal 100 euro. Lees de voorwaarden op onze Bet365 bonus pagina. 

Ondanks de onzekerheid rond Manchester City wat betreft de beschikbaarheid van spelers is de thuisploeg de torenhoge favoriet voor de overwinning bij de betting sites. Het verschil in vorm is zo groot dat je voor een overwinning van Manchester City een quotering van 1.65 krijgt, terwijl je voor een overwinning van de gasten 5.00 kunt krijgen. 

manchester city chelsea odds
bet365 – screenshot 14-01-2022 – odds kunnen nog veranderen.

Het feit dat Chelsea twee zware wedstrijden in de Carabao Cup achter de rug heeft en City in de afgelopen weken alleen in actie hoefde te komen tegen derdedivisionist Swindon Town betekent dat de thuisploeg waarschijnlijk ook frisser is. Chelsea leunt doorgaans op de sterke defensie, maar speelt tegen de meest-scorende aanval in de Premier League, dus kun je ervoor kiezen om op doelpunten te wedden. Voor minimaal drie gescoorde doelpunten kun je een quotering van 1.80 krijgen en voor minimaal vier doelpunten loopt dat op naar 3.00. 

De aftrap van Manchester City vs Chelsea is aanstaande zaterdag om 13:30. 

Over de auteur

Bij Robert zit je voor allemaal verschillende sporten op de juiste plek. Hij weet veel over en schrijft over onder andere tennis, darts en voetbal. Bij voetbal blijft het ook niet bij de reguliere competities, ook toernooien als het WK voor clubs en de Afrika Cup komen allemaal aan bod.

Bet365 Nieuws