Arsenal vs Liverpool, wie plaatst zich voor finale Carabao Cup tegen Chelsea?

Robert Brondel
19. januari 2022

Na de 0-0 in de heenwedstrijd, gaan beide ploegen in deze wedstrijd op zoek naar de overwinning en de eerste prijs van het seizoen.  Voorbeschouwing van Arsenal – Liverpool in de EFL Cup van donderdag 20 januari 2022

Vorige week eindigde de eerste wedstrijd in een doelpuntloos gelijkspel en dat was verrassend omdat Arsenal op Anfield Road al binnen een half uur met tien man verder moest. Hoewel Liverpool daarna de overhand had, creëerde de ploeg maar weinig kansen zonder zijn topaanvallers. Liverpool miste namelijk Mo Salah en Sadio Mané vanwege het Afrikaans kampioenschap en ook in deze wedstrijd zijn de twee aanvallers en Naby Keita om die reden nog steeds afwezig. 

Wedden bij BetCity

Deze wedstrijd was eerder al een keer uitgesteld omdat Liverpool niet genoeg spelers had en daarom speelt Arsenal nu de tweede wedstrijd in eigen huis. Arsenal zag dit weekend de Noord-Londense derby tegen Tottenham Hotspur nog uitgesteld worden vanwege een gebrek aan spelers, maar lijkt deze wedstrijd weer gewoon aan de aftrap te verschijnen. 

Vanwege het Afrikaans kampioenschap moet Arsenal het stellen zonder Mohammed Elneny en Nicolas Pepé. Ook Thomas Partey, die dinsdag met Ghana al verrassend werd uitgeschakeld lijkt niet op tijd terug voor deze wedstrijd. Martin Odegaard, die de vorige wedstrijd nog moest missen vanwege ziekte, lijkt echter wel weer helemaal fit. 

Granit Xhaka speelt deze wedstrijd in ieder geval niet voor de Gunners. Hij werd in de heenwedstrijd met een rode kaart van het veld gestuurd en zit een schorsing uit. Daarnaast hangen er bij de ploeg van Mikel Arteta nog vraagtekens om de inzetbaarheid van Takehiro Tomiyasu, Bukayo Saka, Emile Smith Rowe en Callum Chambers. Wil je wedden op voetbal, dan is deze halve finale een leuke wedstrijd om geld op in te zetten. 

Wedden op Arsenal vs Liverpool 

Arsenal wist in Liverpool verrassend een gelijkspel weg te halen en op weg naar deze terugwedstrijd in Londen is dat een prima resultaat. Toch zijn de bezoekers bij de bookmakers de favoriet voor de overwinning. Bij BetCity kun je een stortingsbonus van 100% krijgen als je vandaag (woensdag) nog minimaal 20 euro stort. Die kun je dan bijvoorbeeld direct gebruiken om op een overwinning van Arsenal (3.60) of Liverpool (2.05) in te zetten. 

arsenal liverpool efl cup

De vorige wedstrijd eindigde in een doelpuntloos gelijkspel en bij Arsenal is dit jaar met name de verdediging veel beter op orde dan in vorige jaren. Liverpool levert juist veel scorend vermogen in zonder Salah en Mané, dus is het misschien ook interessant om op unders in te zetten.

Zo krijg je een quotering van 2.02 aangeboden voor maximaal twee gescoorde doelpunten en denk je dat er maar maximaal één goal valt, dan zijn daar odds van 4.10 voor beschikbaar. Als deze wedstrijd opnieuw in 0-0 eindigt, is de quotering 13.00. In het geval van een gelijkspel komt er geen verlenging, maar gaan de ploegen direct naar penalty’s om in de finale tegenover Chelsea te komen te staan.

De aftrap van Arsenal vs Liverpool is aanstaande donderdag om 20:45 in het Emirates stadion in Londen. 

Wedden bij BetCity

 

Over de auteur

Bij Robert zit je voor allemaal verschillende sporten op de juiste plek. Hij weet veel over en schrijft over onder andere tennis, darts en voetbal. Bij voetbal blijft het ook niet bij de reguliere competities, ook toernooien als het WK voor clubs en de Afrika Cup komen allemaal aan bod.