PSV vs Ajax, absolute topper Eredivisie in Eindhoven

Robert Brondel
21. januari 2022

Na het afhaken van Feyenoord lijken PSV en Ajax om de landstitel te strijden, wie kan de tegenstander in deze wedstrijd een tik uitdelen? 

Voor deze klassieker staat het PSV van Roger Schmidt precies één punt voor op het Ajax van Erik ten Hag, dus de koppositie van PSV staat op het spel in deze wedstrijd. Voor beide ploegen lijkt deze wedstrijd prima uit te komen, want zowel PSV als Ajax mist één belangrijke speler vanwege het Afrikaans kampioenschap en beide ploegen zijn na coronauitbraken in de winterstop vrijwel compleet. We kijken naar wat de bookmakers Nederland zeggen.

PSV mist voor deze wedstrijd in ieder geval middenvelder Ibrahim Sangaré, die met Ivoorkust actief is op het continentale toernooi. De Ivoriaan is dit seizoen uitgegroeid tot één van de belangrijkste spelers van de Eindhovenaren en zijn vervanger wordt gekozen tussen Marco van Ginkel en Joey Veerman. Veerman liet zich op donderdag al wel zien met een goal en een assist in de met 2-1 gewonnen bekerwedstrijd tegen Telstar, dus de nieuwe aankoop lijkt een goede kans te maken op een basisplaats in de topper. Noni Madueke is er nog niet bij, maar Eran Zahavi maakte tegen Telstar zijn rentree na twee maanden blessureleed en ook voor de rest lijkt de ploeg compleet. 

Bij Ajax is topscorer Sébastien Haller afwezig vanwege zijn deelname aan het Afrikaans kampioenschap met Ivoorkust. Ook André Onana is daar actief, maar sinds zijn schorsing en vanwege zijn naderende vertrek is hij geen eerste keus meer bij Ajax. Verder lijken alle vaste krachten gewoon beschikbaar bij Ajax. En waar PSV in de beker nog met moeite langs Telstar ging, had Ajax op dezelfde dag met grotendeels reserves geen enkel probleem met de amateurs van Excelsior Maassluis (9-0). 

Wedden bij Jack’s 

Je kunt bij online bookmaker Jack’s op deze en andere wedstrijden wedden. Als je je nu aanmeldt, kun je een gratis weddenschap van maximaal 50 euro of bonusgeld van maximaal 100 euro tegemoet zien. Naast deze interessante bookmaker bonussen biedt Jack’s ook nog eens een aantal zogenaamde specials met een verhoogde quotering aan voor deze wedstrijd. Zo krijg je voor een overwinning van Ajax mét een doelpunt van Brian Brobbey bijvoorbeeld een quotering van 4.00 aangeboden en kun je ook met een overwinning van PSV een quotering van 4.00 krijgen. 

PSV vs Ajax: voorspelling

PSV heeft op dit moment de koppositie in handen en speelt in eigen huis, maar eerder dit seizoen kreeg de ploeg in de Johan Cruijff Arena nog een 5-0 oorwassing van Ajax, en dus zijn de bezoekers de favoriet voor de overwinning. Voor een overwinning van de Amsterdammers krijg je bij Jack’s odds van 1.98 aangeboden. 

Eran Zahavi zag er tegen Telstar bij zijn rentree nog niet fit uit, toch denkt Jack’s dat hij de grootste kans maakt op een doelpunt voor PSV met een quotering van 2.95, maar het is misschien interessanter om op een doelpunt van Cody Gakpo te wedden voor 3.55. Bij Ajax krijg je 2.43 voor een goal van Brobbey en 2.80 voor een goal van Dusan Tadic en Steven Berghuis. 

PSV Ajax Jack's special bet

De aftrap van de PSV vs Ajax is aanstaande zondag om 14:30. 

Over de auteur

Bij Robert zit je voor allemaal verschillende sporten op de juiste plek. Hij weet veel over en schrijft over onder andere tennis, darts en voetbal. Bij voetbal blijft het ook niet bij de reguliere competities, ook toernooien als het WK voor clubs en de Afrika Cup komen allemaal aan bod.

Jacks Casino & Sport Nieuws