Chelsea vs Tottenham Hotspur, derde editie Londense derby deze maand

Robert Brondel
22. januari 2022

# Ad – In Engeland staan Chelsea en Spurs opnieuw tegenover elkaar. Kan Spurs richting de top vier van de Premier League klimmen en het gat met Chelsea verder verkleinen? 

De twee rivalen staan al voor de derde keer deze maand tegenover elkaar, nadat Chelsea beide wedstrijden in de halve finale van de Carabao Cup, het tweede Britse bekertoernooi, wist te winnen. Spurs staat op dit moment acht punten achter Chelsea, dat derde staat, maar toch staan de bezoekers er niet slecht voor. De ploeg van Antonio Conte heeft door coronaperikelen namelijk vier wedstrijden minder gespeeld dan de ploeg van Thomas Tuchel en kan met een overwinning een grote bedreiging voor de top vier plek van Chelsea gaan vormen. 

In de competitie haalde Spurs namelijk tien punten uit de laatste vier wedstrijden en Chelsea wist in de Premier League al vier wedstrijden niet meer te winnen. De ploegen zullen weinig verrassingen voor elkaar hebben, want net als in beide edities eerder deze maand moet Chelsea het zonder wingbacks Reece James en Ben Chilwell stellen en ook verdedigers Andreas Christensen en Trevoh Chalobah zijn er waarschijnlijk opnieuw niet bij. Daarnaast is Edouard Mendy er niet bij omdat hij met Senegal op het Afrikaans kampioenschap speelt. In de andere linies lijken de Blues wel compleet. 

Spurs heeft met twee belangrijke blessuregevallen te maken voor deze wedstrijd. Heung-Min Son is er vanwege een spierblessure niet bij en ook Eric Dier is er deze wedstrijd niet bij. De ploeg heeft verder echter wel iedereen beschikbaar en heeft zijn grote coronauitbraak ook al gehad, Vitesse profiteerde daar uiteindelijk van met plaatsing voor de volgende ronde van de Conference League. Allemaal goed en wel, maar wat vinden de iDEAL bookmakers daarvan? 

Wedden op Chelsea vs Tottenham Hotspur

Spurs staat er sinds Conte het roer heeft overgenomen wat beter op en ook Harry Kane begint langzaam in vorm te komen na een dramatische start van het seizoen. Toch is de thuisploeg de torenhoge favoriet voor deze wedstrijd. Voor een overwinning van Chelsea krijg je bij Bet365 namelijk een quotering van 1.61 aangeboden, terwijl die voor een overwinning van de bezoekers op 5.00 ligt. 

Net als in de afgelopen wedstrijden mist Tuchel nogal wat verdedigers, maar toch weet hij zijn verdediging altijd goed neer te zetten, dus worden er ook in deze editie van de derby weinig goals verwacht. Voor een 0-0 krijg je een quotering van 11.00 en voor maximaal één doelpunt is die met 3.50 al amper meer de moeite waard.  

chelsea - hotspurs odds
© Bet365 – odds onderhevig aan verandering (21-01-2022)

Je kunt evengoed echter op een doelpuntenmaker wedden en Romelu Lukaku is zoals verwacht de grootste kanshebber met een quotering van 1.90. De spits is weer in genade aangenomen na zijn kritische uitspraken, maar vindt het doel erg moeizaam. Het is daarom misschien interessanter om in te zetten op een doelpunt van Steven Bergwijn. De Nederlander die op de nominatie staat om te vertrekken krijgt weinig speeltijd van Conte, maar eiste afgelopen dinsdag toch een glansrol op door in blessuretijd met twee doelpunten een 2-1 achterstand om te zetten in een 2-3 overwinning tegen Leicester City. Een doelpunt van de Nederlander, die deze keer misschien wel in de basis start levert odds van 4.75 op. 

De aftrap van Chelsea vs Tottenham Hotspur is aanstaande zondag om 17:30. 

Ontdek de voorwaarden over deze sportbonus op de Bet365 bonus pagina.

Over de auteur

Bij Robert zit je voor allemaal verschillende sporten op de juiste plek. Hij weet veel over en schrijft over onder andere tennis, darts en voetbal. Bij voetbal blijft het ook niet bij de reguliere competities, ook toernooien als het WK voor clubs en de Afrika Cup komen allemaal aan bod.

Bet365 Nieuws