Turkije – Georgië: voorbeschouwing en odds op EK 2024

Stefan Zande
15. juni 2024

#ad Het EK is vrijdag al begonnen, maar sommige landen moeten een paar dagen wachten op hun eerste wedstrijd. Zo ook Turkije en Georgië. De twee landen behoren allebei niet tot de favorieten, maar zeker Turkije mag worden gezien als een dark horse door hun uitstekende kwalificatiereeks. Ga er maar eens goed voor zitten op dinsdag 18 juni om 18:00 uur, want dan begint Turkije – Georgië in het Signal Iduna Park in Dortmund.

Voorbeschouwing Georgië: eerste EK-deelname

De kwalificatie-campagne voor Georgië begon onder leiding van coach Willy Sagnol en het team hoopte hun eerste grote toernooi te bereiken. Georgië zat in Groep A, samen met sterke teams als Spanje, Schotland, Noorwegen en Cyprus. De kwalificatie begon wisselvallig; ze wonnen hun eerste wedstrijd tegen Cyprus met 2-1, wat vertrouwen gaf aan het team.

De moeilijkheden begonnen echter snel daarna. Tegen Spanje, een van de favorieten, leden ze een zware nederlaag (6-0). Tegen Schotland wisten ze thuis een gelijkspel te behalen (1-1), maar verloren uit met 2-0. De wedstrijden tegen Noorwegen bleken cruciaal te zijn. In Tbilisi speelden ze een spannende wedstrijd die eindigde in een 1-1 gelijkspel. Echter, in de uitwedstrijd werden ze met 3-1 verslagen.

welkomstbonus sport ek 2024

Uiteindelijk eindigde Georgië als vierde in hun groep. Ondanks een paar positieve resultaten, zoals de overwinning tegen Cyprus en het gelijkspel tegen Schotland, konden ze niet genoeg punten verzamelen om zich te kwalificeren voor het EK 2024. Maar gelukkig voor Georgië was daar de Nations League! Als groepswinnaar stoomden ze door naar de play-offs, waar eerst Luxemburg de tegenstander was. Door een 2-0 overwinning mochten ze het in een allesbeslissend duel opnemen tegen Griekenland, EK-winnaar van 2004. Het bleef lang spannend, maar na strafschoppen trok Georgië aan het langste eind. Het land kwalificeerde zich zo voor de eerste keer voor een eindtoernooi.

Voorbeschouwing Turkije: groepswinnaar in poule met Kroatië en Wales

Turkije had een succesvolle kwalificatiecampagne in Groep D, waarin ze tegenover Kroatië, Wales, Armenië en Letland stonden. Onder leiding van coach Stefan Kuntz begonnen ze sterk, met een overwinning tegen Armenië (2-1). Vervolgens wonnen ze met ruime cijfers van Letland (3-0), wat hun vertrouwen verder vergrootte.

Een cruciale wedstrijd was tegen Kroatië, die eindigde in een 1-1 gelijkspel. Turkije bleef stabiel presteren met overwinningen tegen Armenië (3-1) en een indrukwekkende 2-0 overwinning tegen Wales. Dit zette hen in een sterke positie in de groep.

Een van de sleutelmomenten in hun campagne was de terugwedstrijd tegen Kroatië, waarin ze wisten te winnen met 1-0. Dit gaf Turkije een belangrijke voorsprong in de groep. In hun laatste wedstrijd tegen Wales behaalden ze een gelijkspel (2-2), wat voldoende was om zich als groepswinnaar te kwalificeren met 17 punten.

Cashen tijdens het EK met €50 bonus bij Bet365

De Bet365 welkomstbonus biedt nieuwe gebruikers een fantastische start bij betting sites Nederland. Je kunt een royale bonus van 500% ontvangen, tot een maximum van 50 euro aan bets na je eerste storting. Die kans kun je niet laten liggen.

Het claimen van de welkomstbonus is eenvoudig. Nadat je geld hebt gestort, plaats je een eerste weddenschap van minimaal 5 euro op een inzet met individuele odds van minstens 1.20, of op een combinatieweddenschap waarbij elke selectie een minimale quotering van 1.20 heeft. Bij een inzet van 5 euro krijg je 25 euro aan weddenschapskredieten. Bij een inzet van 10 euro of meer wordt het volledige bonusbedrag van 50 euro aan je account toegevoegd. Bij sommige wedstrijden kun je ook kiezen voor de superboost Bet 365. Let er wel even op dat je 24 jaar of ouder moet zijn om van deze aanbieding te kunnen profiteren.

Wedden: EK-kansen Turkije en Georgië

Turkije is dinsdag de overduidelijke favoriet tijdens het eerste EK-duel voor deze twee landen. De meeste spelers hebben toernooi-ervaring en spelen al langer bij grotere clubs. Dat is ook terug te zien in de quoteringen voor Turkije – Georgië. Het betekent echter wel dat je bij winst van Georgië flink kunt cashen. Zelfs een doelpunt voor de nieuwkomers kan al iets opleveren. Dus een prima duel om te cashen.

Turkije heeft goede kansen om de achtste finales te bereiken in Duitsland. Handig om te wetenvoor de sportweddenschappen bonus. Hoewel de oefencampagne na kwalificatie niet erg soepel verliep, moeten ze in een groep met verder Portugal en Tsjechië tweede kunnen worden, en in het minste geval derde. Die plek geeft in enkele gevallen ook recht op de volgende ronde. Turkije heeft ook een flink aantal bekende spelers in de selectie. Denk aan Ajacied Ahmetcan Kaplan (Ajax), Hakan Calhanoglu (Inter), Orkun Kökcü (ex-Feyenoord) en Arda Güler (Real Madrid).

Georgië moet hopen op een wonder. Voor iedereen is het de eerste keer op een eindtoernooi, dus het zal moeten wennen aan de hoeveelheid publiciteit en druk. Bij Georgië herken je wellicht de naam Georges Mikautadze, want hij speelde even voor Ajax. De grote ster is echter Napoli-aanvaller Khvicha Kvaratskhelia.

Over de auteur

Stefan Zande is de nieuwste aanwinst van ons redactioneel team. Hij concentreert zich met name op voetbal voorbeschouwingen maar draait zijn hand ook niet om voor andere sporten. Als recreatief wielrenner kent hij de wielersport als geen ander en zijn voorliefde voor Amerikaanse sporten komt zo nu en dan ook uitstekend van pas. Kortom, een all-rounder!

Bet365 Nieuws