Chelsea vs Arsenal, stadsderby om plaatsing Champions League

Jeroen van Veen
20. april 2022

Waar Chelsea zich in een goede positie bevindt voor plaatsing voor de Champions League van volgend jaar, moet Arsenal na een matige reeks vrezen voor een plek in de top vier. Chelsea – Arsenal in de Premier League, 20 april 2022 om 20:45. Claim dus je Toto sportsbook bonus en wedt nu op deze stadsderby

Strijd om plaatsing Champions League

Arsenal heeft een weekendje vrij gehad en dat konden ze misschien wel goed gebruiken, want na drie nederlagen op rij staat de eerste deelname aan de Champions League sinds 2016/17 op het spel en dat maakt deze Londense derby nog pikanter.

Hoewel Chelsea het ongetwijfeld leuk zal vinden om hun stadsrivalen de weg naar de Champions League te ontzeggen, zal dat toch niet echt een motivatie zijn, want als Arsenal niet gaat, wordt het Tottenham Hotspur of Manchester United en ook dat zijn grote rivalen voor de blues.

Dat Arsenal drie wedstrijden op rij verloor was geheel onverwacht. Even daarvoor hadden de Gunners nog vijf wedstrijden op rij gewonnen en ze stonden er dan ook goed voor om voor het eerst in vijf jaar weer het miljardenbal te halen. Arsenal heeft sindsdien met een paar blessures te maken gehad. Zo raakte linksback Kieran Tierney geblesseerd. Zijn vervanger Nuno Tavares voldoet nog niet en daarom hebben de bezoekers problemen op de backposities, want ook Takehiro Tomiyasu is nog steeds niet terug van een blessure. De twee backs lijken ook deze wedstrijd te moeten missen en dat kan kostbaar worden.

Naast de backs is ook Thomas Partey zeker niet van de partij en is Alexandre Lacazette een twijfelgeval omdat hij net is hersteld van covid. Bij Chelsea is – buiten de lang geblesseerden – Mateo Kovacic er als enige niet bij. De ploeg haalde afgelopen weekend nog de finale van de FA Cup, maar werd eerder die week na een prachtige wedstrijd door Real Madrid uitgeschakeld in de kwartfinale van de Champions League. Daarom kan de focus voorlopig volledig op de competitie.

Chelsea - Arsenal odds

Met acht punten voorsprong op nummer vijf Arsenal en nog een wedstrijd meer te spelen ziet het er dus goed uit voor Chelsea, maar ze hebben dus nog wel wat punten nodig om zich van de top vier te verzekeren.

Geld winnen bij Toto met Chelsea vs Arsenal

De beste bookmakers hebben interessante quoteringen voor deze wedstrijd en Toto is er daar één van. Toto vindt Chelsea de grote favoriet op de overwinning en op Stamford Bridge is dat niet geheel onverwacht. Je krijgt namelijk een quotering van 1.84 voor een overwinning van de thuisploeg, terwijl die voor een overwinning van Arsenal op 4.30 ligt.

Toto heeft ook een aantal weddenschappen voor spelers. Zo krijg je een quotering van 5.50 als Romelu Lukaku vaker scoort dan dat Arsenal dat doet. De Belgische spits is net terug van een blessure en krijgt de laatste tijd niet veel minuten, maar als hij deze wedstrijd in de basis staat is hij automatisch een kanshebber om deze weddenschap winnend af te sluiten, want scoren kan hij zeker. Kijk nu verder voor gratis wedden op deze wedstrijd.

Over de auteur

Jeroen schrijft al lange tijd voor Sportweddenschappen-Bonus. Hij zit vol met kennis over voetbal en alle Nederlandse bookmakers. Ook is hij altijd op de hoogte van de bonussen die worden aangeboden. Jeroen is groot Feyenoord fan en schrijft vooral nieuws over Nederlands en Europese voetbalwedstrijden in combinatie met bookmakers acties.

Toto Nieuws